spot_img
13.1 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Tâlhar la 66 de ani: a drogat o bãtrânã, iar apoi i-a furat bunuri în valoare de 10.000 de lei

- Advertisement -

Vasluian sexagenar, a drogat o bãtrânã din Oradea, dupã care a jefuit-o!

DUPÃ GRATII… Un bãrbat de 66 ani din comuna Albesti a pus la cale un plan diabolic, menit sã-i acopere o tâlhãrie. A profitat de generozitatea unei femei din Oradea, care a acceptat sã-l cazeze la ea acasã, i-a pus somnifere în cafea, iar apoi, când aceasta a adormit, i-a furat mai multe bunuri, paguba fiind estimatã la 10.000 de lei. Bãrbatul se numeste Ionel Dãnut Mihalachi si a fost prins zilele trecute de politistii Biroului de Combatere a Infractiunilor contra Persoanei Oradea, cu sprijinul politistilor vasluieni. Acesta a fost „sãltat” chiar din Albesti, iar în casa sa s-au gãsit si o parte din lucrurile furate.

Sãptãmâna trecutã, pe 8 mai, politistii Biroului de Combatere a Infractiunilor contra Persoanei – Politia Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bihor, în baza unui mandat de perchezitie emis de Judecãtoria Oradea, cu sprijinul politistilor din Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui au efectuat o perchezitie domiciliarã la locuinta unui bãrbat de 66 de ani, din comuna Albesti, judetul Vaslui, bãnuit de comiterea infractiunii de tâlhãrie calificatã. Dãnut Ionel Mihalachi este mai putin cunoscut în comunã, de unde a plecat de mult timp, dar se stia cã se ocupã cu „potlogãrii”, fiind recidivist. „Toatã viata lui numai de astea a fãcut. Este plecat din sat demult, mai venea câteodatã la rudele sale, mi se pare cã are un frate ori un bãiat pe aici prin sat, dar când auzeai, mereu era arestat”, ne-a spus un sãtean din comuna Albesti.

O parte din bunurile furate, gãsite în locuinta bãrbatului din comuna Albesti

„În urma cercetãrilor efectuate în cauzã de politistii orãdeni, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Oradea, vasluianul de 66 de ani este bãnuit cã la 5 februarie a.c., în timp ce se afla în locuinta din municipiul Oradea a unei femei de 73 de ani, care îl gãzduia de câteva zile, i-ar fi introdus în cafea somnifere, care i-au indus femeii un somn profund, i-ar apoi i-ar fi sustras bijuteriile din aur pe care le avea asupra sa, cardul bancar, aproximativ 70 de lei din portmoneu, trei ceasuri, douã telefoane mobile, 20 de monede din argint, precum si alte bunuri, cauzându-i un prejudiciu estimat la 10.000 de lei. În urma perchezitiei domiciliare efectuatã în cursul zilei de 8 mai a.c., politistii orãdeni au descoperit si ridicat de la domiciliul suspectului o parte din bunurile sustrase de la septuagenara din Oradea. Tot miercuri, 8 mai, cel în cauzã a fost condus la sediul Politiei Municipiului Oradea în vederea audierii, iar în urma administrãrii probatoriului în cauzã, politistii Biroului de Combatere a Infractiunilor contra Persoanei l-au retinut pe bãrbatul de 66 de ani pentru 24 de ore în Centrul de Retinere si Arestare Preventivã al Inspectoratului de Politie Judetean Bihor.”, a precizat purtãtorul de cuvânt al Politiei Bihor, comisarul sef Alina Dinu.

Escrocul a fost arestat preventiv

Pe 9 mai, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecãtoriei Oradea cu propunere de arestare preventivã, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de tâlhãrie calificatã. Judecãtorul de drepturi si libertãti din cadrul Judecãtoriei Oradea a admis propunerea procurorului si a emis pe numele vasluianului Dãnut Ionel Mihalachi un mandat de arestare preventivã pe o perioadã de 30 de zile. Politistii Biroului de Combatere a Infractiunilor contra Persoanei – Politia Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bihor continuã cercetãrile sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Oradea, pentru documentarea întregii activitãti infractionale a vasluianului de 66 de ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.