FELICITÃRI… Elevii vasluieni s-au întors acasã cu trei medalii de la Olimpiada Nationalã de Informaticã – sectiunea liceu, desfãsuratã la Suceava, în perioada 30 aprilie – 4 mai. Câstigãtorii acestora sunt Sava Constantin Alin (mentiune si argint), de la la Liceul “Emil Racovitã” (LER) Vaslui, Aliciuc Alexandru Gabriel (bronz), de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui si Isac Lucian Constantin (bronz) de la LER. Elevii au fost pregãtiti de profesorii Dan Pracsiu, Nicu Vlad Laurentiu si Cãtãlin Ciocan, iar profesorul însotitor al lotului olimpic a fost profesoara Ciurescu Florica.
Alãturi de cei trei elevi premiati la Olimpiada Nationalã de Informaticã, au mai participat încã zece elevi din judetul Vaslui: Alexandru Norina Stefania, Mihalcea Alexandru, Bogos Andrei, Trifan Robert, Diaconescu Teodora Cosmina, Micu Tudor, Filipescu Radu, Mititelu Teodor, Luca Silviu Cãtãlin, Ganea Antonio. “Rezultatele obtinute la faza nationalã sunt frumoase, elevii demonstrând cã sunt bine pregãtiti în scolile vasluiene. Au intrat în competitie alãturi de elevii de la cele mai puternice licee din tarã. Felicitãri tuturor elevilor olimpici”, a declarat prof. Ciurescu Florica.
“Informatica este vârful de lance, care nu poate lipsi din nicio tehnologie”
La festivitatea de premiere a fost prezentã si Ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu. Aceasta i-a felicitat pe olimpici si a precizat cã informatica nu are cum sã disparã de la bacalaureat, asa cum se anuntase initial. “Cred cã astãzi (n.r. 4 mai) omenirea este împinsã în evolutia ei de tehnologie si de stiintã chiar dacã o sã se supere cei care vin din zona umanistã. Si dacã tehnologia este cea care determinã evolutia omenirii, fãrã îndoialã informatica este vârful de lance, care nu poate lipsi din nicio tehnologie… Cea mai mare firmã de hoteluri nu are nicio camerã de hotel, cã cea mai mare firmã de taximetre nu are nici mãcar o masinã si cã asta a fost posibil pentru cã meseria lor de informaticieni a generat aceste lucruri. Dupã acest eveniment am o stare a bucuriei. Suntem chiar sub semnul lui Gaudeamus. Asta înseamnã sã ne bucurãm de ce-au fãcut copiii acestia minunati. Fãrã îndoialã cã mi-as dori ca ei sã rãmânã în tarã, dacã s-ar putea, pentru cã într-adevãr performantele pe care ei le-au atins si le-au dovedit cu acest prilej ne aratã cã ne dorim sã nu mai plece, sã-i sprijinim aici, sã-si dezvolte o carierã cu performantele de care sunt în stare într-o universitate”, a spus Andronescu. Ministrul Educatiei a multumit cu aceastã ocazie si profesorilor care au avut o contributie importantã în realizarea acestor performante ale elevilor, dar si pãrintilor, pentru sustinerea fãrã de care copiii lor nu puteau sã aibã astfel de realizãri de exceptie. “Le multumesc în fata dumneavoastrã si profesorilor care s-au ocupat de ei, pentru cã o asemenea performantã nu se naste din spuma mãrii, se naste cu eforturi foarte sustinute si cu munca extrem de migãloasã si de perseverentã a dascãlilor lor. Le multumesc si pãrintilor, pentru cã fãrã sustinerea pãrintilor n-ar fi putut atinge aceastã performantã. Si dacã noi vorbim de scoli cu performante si scoli cu performante mai slabe, sã stiti cã cei care fac diferenta sunt tocmai pãrintii, pãrintii care-si sustin copiii si care, iatã, ajung sã obtinã rezultate absolut exceptionale”, a subliniat Andronescu.