spot_img
22.4 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Aproape nouã ani de închisoare pentru viol si tâlhãrie!

- Advertisement -

PEDEPSIT EXEMPLAR Sentintã cu multi ani de puscãrie pentru un bãrbat recidivist de 30 de ani, din comuna Ivesti. Judecãtorii bârlãdeni l-au condamnat la 8 ani si 8 luni de detentie, pentru cã a violat o femeie de 66 de ani, în noaptea de 1/2 septembrie a anului trecut, dupã care a si tâlhãrit-o. Sevastian Purcaru va executa anii de detentie, în plus va plãti victimei 3000 de lei cheltuielile judiciare si 1500 de lei statului român pentru cheltuielile cu urmãrirea penalã. Sentinta nu este definitivã, ea putând fi atacatã cu apel.

Ieri, judecãtorii bârlãdeni l-au condamnat pe Sevastian Purcaru, de 30 de ani, la opt ani si opt luni închisoare pentru viol si tâlhãrie calificatã. Pentru viol a primit sapte ani de închisoare cu exercutare, iar pentru tâlhãrie 5 ani, dar pedepsele s-au contopit, reesind o perioadã de detentie de 8 ani si 8 luni. „Condamnã pe inculpatul Purcaru Sevastian la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de viol în stare de recidivã postexecutorie asupra persoanei vãtãmate G.Maria. Condamnã pe inculpatul Purcaru Sevastian la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de tâlhãrie calificatã în stare de recidivã postexecutorie asupra persoanei vãtãmate G.Maria. Contopeste pedepsele aplicate prin prezenta sentintã în pedeapsa cea mai grea de 7 ani închisoare, la care adaugã un spor de o treime din celalaltã pedeapsã stabilitã ( 5 ani), de 20 de luni închisoare, pedeapsa rezultantã fiind de 8 ani si 8 luni închisoare (pedeapsã de executat. Pedeapsa se executã în regim de detentie. Obligã pe inculpatul la plata sumei de 1.500 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat în prezentul proces, în faza de urmãrile penalã si faza de judecatã, din care, suma de 1.000 lei reprezintã cheltuieli judiciare efectuate în faza de urmãrire penalã). Obligã inculpatul sã plãteascã pãrtii civile G.Maria suma de 3.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare.”, se mentioneazã în minuta de pe site-ul Judecãtoriei Bârlad.

Iatã pentru ce a luat pedeapsa maximã: viol, un telefon si 20 de lei!

Un pierde-varã de 30 de ani, Sevastian Purcaru, recidivist si un betiv notoriu, a nãvãlit în noaptea de sâmbãtã spre duminicã (1/2 septrembrie), peste o femeie de 66 de ani din Ivesti. Femeia trãia singurã, este vãduvã, iar copiii sunt departe, la casele lor. Individul, beat fiind, a intrat peste femeie, a strâns-o de gât, i-a furat circa 20 de lei, un telefon mobil si vãzând cã „prada” era putinã, a batjocorit biata femeie, violând-o. Pe 2 septembrie dimineatã, femeia si-a anuntat o fiicã, care este în Iasi, iar aceasta a sunat la 112. Sesizarea a fost fãcutã pe 2 septembrie, de cãtre o femeie de 34 de ani din Iasi, care a anuntat cã mama ei, din comuna Ivesti, a fost violatã si i s-a sustras telefonul mobil. Din primele verificãri a reiesit cã femeia de 66 de ani a fost violatã si tâlhãritã în noaptea de 1/2 septembrie, mai mult, fiind sustras si un telefon mobil precum si suma de 20 de lei. Pe 2 septembrie Sevastian Purcaru a fost retinut si pe 3 septembrie Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad l-a prezentat la instantã, cu propunerea de emitere a mandatului de arestare preventivã. De atunci si pânã ieri, când si-a aflat pedeapsa, Purcaru a fost arestat preventiv. Dupã ce sentinta rãmâne definitivã, va primi mandat de arestare „pe bune” pentru faptele comise.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.