spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Rezultate de exceptie ale elevilor de la Pedagogic Bârlad la Olimpiada Nationalã de Pedagogie – Psihologie

- Advertisement -

BÂRLÃDENI DE FRUNTE…Aproape toti participantii din cadrul Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad au obtinut premii importante la Olimpiada Nationalã la disciplinele Psihopedagogice. Din cei sapte elevi participanti, patru au obtinut locul I, locul II si douã mentiuni, reusind performanta de a clasa liceul bârlãdean printre primele sase licee pedagogice din cele peste 40, câte sunt în România. Practic, Liceul Pedagogic “Ioan Poescu” a surclasat licee de profil renumite din Bucuresti si alte orase importante, iar elevii bârlãdeni au fost printre cei mai buni din peste 400 de participanti la faza nationalã. Felicitãri!

Ca în fiecare an, elevii de la specializarea învãtãtor-educatoare ai Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad au participat la Olimpiada Nationalã de Pedagogie – Psihologie, desfãsuratã anul acesta la Timisoara, în perioada 2 – 5 mai. La aceastã fazã nationalã au participat sapte elevi bârlãdeni, care au obtinut urmãtoarele rezultate:

Nicoarã Robert Romeo, clasa a X-a, disciplina „Psihologie generalã” – PREMIUL I, prof. coordonator prof. Marinescu Daniela.

Giuscã Alice Beatrice, clasa a XII-a, disciplina „Psihopedagogie specialã” – PREMIUL AL II-LEA, prof. coordonator fiind Marinescu Daniela.,

Manoliu Elena Bianca, clasa a XII-a, disciplina „Didactici inovative” – Mentiune, prof. coord. Nãstase Mihaela Alina.

Rusu Mãlina Florina, clasa a IX-a, disciplina „Introducere în pedagogie si teoria si metodologia curriculumului” – Mentiune, prof. coord. Nãstase Mihaela Alina.

Au mai participat si Gherghescu David Vasilicã, clasa a XI-a, disciplina „Managementul clasei de elevi”, prof. coord. Stefãnicã Anda Violeta, Rusu Ramona, clasa a XI-a, disciplina „Psihologia vârstelor”, prof. coord. Marinescu Daniela si Iacob Ana Maria, clasa a X-a, disciplina „Teoria si practica instruirii si evaluãrii”, prof. Stefãnicã Anda Violeta. Proba scrisã, care a durat trei ore, a solicitat, pe lângã o bunã cunoastere stiintificã a unei vaste literaturi de specialitate, si competentele actional – strategice ale elevilor, prin valorificarea experientei dobândite în cadrul practicii pedagogice.

Ziua Portilor Deschise la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad

Ieri, la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” a avut loc  „Ziua Portilor Deschise”. Elevii claselor a VIII-a, împreunã cu dirigintii, profesorii sau pãrintii lor, au fost invitati sã viziteze liceul – sãlile de clasã, atelierele de specialitate, cabinetele, laboratoarele, sala de sport etc. Ei au fost îndrumati de cãtre elevii si profesorii liceului care le-au prezentat materiale, au furnizat informatii despre fiecare specializare si au explicat toate detaliile cu privire la admiterea în clasa a IX-a. De asemenea, elevii liceului au pregãtit pentru vizitatori multe surprize: jocuri de animatie a grupului, piese de teatru, activitãti demonstrative sportive si artistice (plastice si muzicale), prezentarea unor produse realizate de cãtre elevi etc. „Aceste activitãti au ilustrat specificul fiecãrui profil, reliefându-se unicitatea liceului nostru printre liceele din judetul Vaslui. Pentru anul scolar urmãtor 2019-2020, planul de scolarizare va cuprinde: profilul pedagogic – douã clase de învãtãtor – educatoare si o clasã de instructori de educatie extrascolarã, profilul artistic – o clasã de arte plastice si decorative si o clasã de muzicã si profilul sportiv – o clasã de rugby/atletism. La toate specializãrile liceului nostru, admiterea începe în perioada 13 – 14 mai 2019 când va avea loc înscrierea elevilor, urmând ca acestia sã sustinã probele de aptitudini în perioada 15 – 17 mai”, a precizat prof. Daniela Marinescu, directorul adjunct al Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.