spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Hazamat, Secret, Sucarina, Secretar si-au ridicat vile cu banii fraudati în Franta! (FOTO)

- Advertisement -

INCREDIBIL…Iese la ivealã modul de „operare” al tiganilor penticostali din Murgeni, prin care au înselat statul francez cu peste 1.700 000 de euro. Procurorii DIICOT Vaslui si Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, au arãtat în rechizitoriu cã, asa cum au fost informati de partea francezã, mai multe organisme au denuntat escrochetii care ar fi fost puse în aplicare de cãtre douã familii, Cãlin si Constantin ducând la plata necuvenitã a alocatiilor sociale si familiale. Alãturi de aceste douã clanuri mai fãceau parte din grupul infractional si Secret Lazãr, Sucarina Sandu, Secretar Sandu, Virgil Sandu si sotia sa Irina Fotache precum si „capul” bisericii penticostale din Murgeni, Sandu Hazamat si sotia sa Florea Tincuta. Procurorii francezi au decis ca sã recupereze paguba imensã fãcutã de tigani, asa cã au solicitat prin Tribunalul Vaslui sã fie indisponibilizate bunurile mobile si imobile ale tiganilor implicati. La perchezitiile fãcute în luna aprilie la Murgeni, Bârlad si Zorleni, autoritãtile franceze au gãsit la unul dintre inculpati o listã cu numele celor care luau alocatii sociale si familiale de la statul francez, precum si numerele de dosar, fapt care i-au bucurat, pentru cã le-a fost usuratã munca. Tribunalul Vaslui urmeazã sã solutioneze cererea de sechestare a caselor tigãnesti din Murgeni, Zorleni si Bârlad, ale celor implicati. Masinile de fite, cu care erau înregistrati si circulau prin Franta si Europa, nu au fost gãsite la perchezitii, ele fiind cel mai probabil în strãinate, asa cã vor fi sechestrate doar casele cu bunurile din ele!

Cei patru tigani din orasul Murgeni, care au fost retinuti pe 17 aprilie în urma descinderilor din Bârlad, Zorleni si Murgeni, au primit mandate de arestare la Curtea de Apel Iasi în urma solicitãrii statului Francez. Este vorba despre sotii Hazamat si Tincuta Sandu, Irina Sandu si Virgil Sandu. Acestia fac parte din gruparea ce a înselat statul francez cu 1,7 milioane de euro, faptã ce a socat opinia publicã din Franta. Ei întocmeau în Franta sute de dosare de ajutor social false, luau banii si îi trimiteau în România unde erau investiti în proprietãti imobiliare în Bârlad, Zorleni si Murgeni. Trei membri ai retelei sunt deja în puscãrie în Franta încã de anul trecut, iar alti trei au fost retinuti în Italia. Procurorii DIICOT si cei ai Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi, au arãtat în rechizitoriu cã mecanismul înselãciunilor pus în evidentã, se baza pe constituirea dosarelor pe numele unor persoane apartinând comunitãtii rromilor din România (Murgeni, Bârlad, Zorleni) în felul urmãtor: fie identitãtile erau false, persoanele nu existau, fie persoanele existau însã nu mai locuiau pe teritoriul national francez, fie persoanele existau, dar nu au încasat niciodatã alocatii sociale pe care clanurile Sandu, Constantin si Cãlin le încasau în numele lor.

Perchezitii cu folos!

La perchezitiile din 17 aprilie, partea francezã a confiscat carduri, telefoane, precum si o listã gãsitã la unul dintre inculpati, care continea numele celor care luau ajutoare sociale si numãrul de dosar. „Contabilitatea” infractorilor a fost astfel de mare folos francezilor, care au avut accces mai usor la dosarele falsificate. Pe 17 aprilie, în urma emiterii unor mandate europene de arestare si a unor perchezitii ale DIICOT Vaslui, Curtea de Apel Iasi i-a arestat, pentru 30 de zile, pe patru membri ai unei celebre retele de fraudare a ajutoarelor sociale si familiale din Franta. Sotii Hazamat si Tincuta Sandu, Irina Sandu si Virgil Sandu, toti din orasul Murgeni, au fost ridicati la solicitarea Tribunalului de Mare Instantã din Valenciennes.  Mandatul european de arestare a fost emis de procurorul Emilie Julien pe 16 aprilie. Tiganii au fost dusi în fata instantei care a emis mandate de arestare preventivã pentru 60 de zile. Clanul Sandu (Hazamat, Tincuta, Virgil si Irina) au contestat prin avocatii lor mandatele de arestare, refuzând astfel sã meargã în Franta ca sã-si rezolve problemele legate de infractiunile comise acolo. Motiveazã cã sunt bolnavi, cã au copii de întretinut, etc. Momentan, contestatia tiganilor din Murgeni arestati, este pe rol la Înalta Curte de Casatie si Justitie, care va judeca apelul, însã cei patru sunt tot în arestul IPJ Iasi. Unul dintre ei, cu un tupeu cât casa pe care o are la Murgeni, a fãcut o cerere insolitã: vrea telefonul confiscat înapoi! Tiganii au fost interceptati de statul francez, care a obtinut astfel probe solide privind infractiunile de înselãtorie, constituire de grup infractional organizat, fals si uz de fals în înscrisuri oficiale.

Secret, Sucarina, Secretar, Hazamat… rãmân fãrã casele cu turnulete!

Infractorii din Murgeni, din clanurile Sandu, Cãlin si Constatin, au constituit numeroase dosare pe baza unor documente franceze de identitate false, precum si românesti, precum si certificate medicale false, confectionate cu stampile fabricate pe numele adevãrat al medicilor. Pe aceastã cale se fãceau declaratii fictive privind existenta unor copii, cãtre Casa de Alocatii Familiale prin furnizarea unor certificate de nastere false si certificate medicale de sarcinã false. „Astfel, cinci indivizi au constituit dosare frauduloase dintre care unii au beneficiat pe conturile lor bancare de prestatii atribuite în mod necuvenit, pe numele lor si al sotiilor lor, chiar si pe numele copiilor lor si au achizitionat chiar si bunuri imobiliare în România, în coproprietate cu sotiile lor. Este vorba despre Cãlin Mihãitã si sotia sa Tãnase Atena, Constantin Dumitru si sotia Constantin Despina, Cãlin Ionel si sotia Constantin Penusa, Lazãr Secret si Constantin Dragos. Alti indivizi cãrora nu li se putea imputa constituirea unor astfel de dosare, beneficiau totusi de sume de bani destinate unor terte persoane pe numele lor si a sotiilor lor, având relatii directe, de rudenie, îndeseobi cu persoanele mentionate. Cei mai multi au achizitionat astfel de bunuri imobiliare în România, în coproprietate cu sotiile lor , fiind vorba despre: Cãlin Secretar si sotia sa Sucarina, Sandu Virgil si sotia sa Fotache Irina, Sandu Hazamat si sotia sa Florea Tincuta”, se mentioneazã în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT Vaslui. La Tribunalul din Vaslui a fost depusã o solicitare a autoritãtilor judiciare din Franta, pentru ca bunurile persoanelor enumerate sã fie indisponibilizate, pentru recuperarea prejudiciului. Doar casele au putut fi vizibile, pentru cã masinile de zeci de mii de euro, cu care tiganii din clanurile Sandu, Constantin si Cãlin circulau în Franta, nu au fost gãsite. Autoritãtile franceze au gãsit la perchezitii doar niste masini de mâna a doua.

Iatã cum au înselat tiganii din Murgeni statul francez!

Vã reamintim cã în referatul cu propunerea emiterii de mandate de arestare preventivã a PCA Iasi, cei patru membri ai clanului Sandu din Murgeni arestati pe 18 aprilie la CA Iasi (Sandu Virgil si sotia sa Fotache Irina, Sandu Hazamat si sotia sa Florea Tincuta) au fugit din Franta în octombrie anul trecut, când autoritãtile franceze au fãcut primele arestãri ale altor membri ai retelei. Magistratii francezi au explicat atunci cã tiganii întocmiserã, în 2016-2017, peste 1.200 de dosare false pentru a obtine alocatii familiale si alte ajutoare sociale oferite de Statul francez. Prejudiciul  a fost calculat la 1,7 milioane de euro. Tiganii fabricau dosare pe numele unor tinere care se declarau PFA (întreprinzãtori individuali) în domeniul recuperãrii de fier vechi. Ulterior, femeile declarau cã sunt însãrcinate si încasau indemnizatiile pentru familie din partea statului. La început, au folosit identitãtile reale, ulterior au început sã facã dosare fictive, folosind false carduri de identitate si certificate de nastere românesti. Banda a fost prinsã dupã ce, la mijlocul anului 2017, Casa pentru Alocatii Familiale si Regimul Social pentru Independenti din Franta, douã institutii care acordau ajutoare sociale, au constatat o crestere anormalã a numãrului de dosare de antreprenori depuse de tiganii care locuiau în regiunea Valenciennes. Conform presei franceze, anchetatorii Politiei judiciare din Lille si politia de frontierã din Valenciennes i-au identificat în cele din urmã pe organizatorii escrocheriei. Mai grav, se pare cã au procedat la fel si în Germania.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.