spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Primãria Husi, obligatã la plata unor daune-record!

- Advertisement -

RISIPÃ… Din cauza faptului cã în arhiva Primãriei Husi, mai cu seamã cea de dinainte de anul 2000, este un talmes-balmes, bugetul local este „usurat” cu o sumã-record, de peste 133 mii de lei, atât cât a stabilit instanta cã trebuie sã primeascã un cetãtean, cãruia nu i s-ar fi dat pãmântul mostenit, acolo unde a solicitat. Speta este una întortocheatã, spun reprezentantii Primãriei, însã, oricât de sinuoasã ar fi fost, dacã în arhivele institutiei ar fi fost toate documentele care sã arate corect, unde si cine a fost pus în posesie pe raza orasului, poate cã nu s-ar fi ajuns acum ca cineva sã câstige în instantã asemenea „despãgubiri”. Recunoaste chiar primarul Ciupilan: „Dacã în Primãria municipiului Husi, de la aplicarea Legii 18 si a celorlalte legi funciare, ar fi fost mãcar niste tabele, procese verbale, niste schite cadastrale, niste planuri parcelare, nu se ajungea aici”.

Dupã câtiva ani petrecuti in instantã, un husean a reusit sã obtinã „daune” record din partea Primãriei HusI, nu mai putin de 133.287 lei. „Este aici un titlu executoriu pe aceastã sumã foarte mare si nu stim despre ce e vorba”, a întrebat consiliera Cãtãlina Popa. „Este vorba despre o hotãrâre judecãtoreascã, într-un proces cu un cetãtean care a fost pus în posesie prin 1996, probabil, pe „Dobrina”. Dumnealui nu mai recunoaste cã a fost pus în posesie acolo, cere alte pãmânturi, a dat în judecatã. Comisia judeteanã n-a aprobat niciun titlu de proprietate, conform legii 164…”, a spus primarul Ioan Ciupilan. A continuat explicatiile secretara municipiului Husi. „Primãria a exercitat toate cãile de atac, am fãcut inclusiv contestatie la executare. Noi am încercat sã emitem titlu de proprietate pentru punerea în posesie, chiar din oficiu, pentru cã de fiecare datã refuza sã vinã la punerea în posesie cetãteanul respectiv. Ne-a returnat comisia judeteanã toatã documentatia. Am introdus actiunea în instantã si împotriva comisiei judetene, tot în ideea de a încerca sã nu mai creascã suma respectivã – suma respectivã reprezintã daune. Este suma definitivã. Penalitãti, de fapt. Este sumã definitivã, deci nu mai au cum sã mai creascã penalitãtile respective, dar trebuie sã dãm acesti bani”, a precizat secretara municipiului Husi, Monica Dumitrascu.

„Avem un talmes-balmes, între ce e în titlurile de proprietate si ce e faptic”

„Dacã în primãria municipiului Husi, de la aplicarea Legii 18 si a celorlalte legi funciare, ar fi fost mãcar niste tabele, procese verbale, niste schite cadastrale, niste planuri parcelare… Am ajuns la modul sã facem planuri parcelare mergând în teren, ca sã vedem cine e aici si cine e dincoace… Noi avem o rezervã de 800 hectare de pãmânt, care, practic, fizic, nu-l mai vedem. Practic, ce se întâmplã? Îl gãsim, dar cum? Vine unul, spune, si vedem cine îI sunt vecinii si asa gãsim. Am gãsit asa 8 hectare, am gãsit 20 de hectare, cam asa putem sã îl identificãm.

Ce-am avut pus la dispozitie si ce s-a emis, au mai rãmas 100 de hectare. Avem un talmes-balmes, între ce e în titlurile de proprietate si ce e faptic, practic, cum a vrut fiecare „specialist” de atunci, asa a fãcut”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.