spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Cu un stadion reabilitat, Bârladul va gãzdui finala Super Ligii la Rugby!! (FOTO)

- Advertisement -

ORASUL RUGBYULUI….În premierã, municipiul Bârlad, denumit de Federatia Românã de Rugby în 2017 „Orasul Rugbyului”, va gãzdui sâmbãtã, 25 mai, cel mai important eveniment rugbistic la nivel national. Este vorba despre cele douã finale ale Superligii la Rugby, editia 2018-2019. Primarul Dumitru Boros mai informeazã si cã pânã pe 25 mai lucrãrile de reamenajare la Stadionul Municipal de Rugby, demarate anul trecut, vor continua si se vor finaliza. Cele douã finale ale Superligii vor fi televizate. Pe teren vor evolua nu mai putin de 12 jucãtori din Bârlad, actualmente legitimati la cele patru formatii, inclusiv cunoscutul rugbist Ovidiu Tonita, titular la CSM Bucuresti.

Decizia a fost luatã de Colegiul Director al Federatiei Române de Rugby si vine ca o recunoastere a eforturilor depuse de administratia localã bârlãdeanã pentru sustinerea sportului cu balonul oval.  „Oportunitatea organizãrii acestor finale are ca fundament traditia pe care rugbyul o are în aceastã zonã, dezvoltarea continuã si perspectivele pe care Bârladul le etaleazã pe harta rugbyului românesc. Îmbunãtãtirea infrastructurii, sustinerea autoritãtilor publice locale si publicul cunoscãtor al acestui sport sunt elemente care creeazã premisele organizãrii unui eveniment sportiv reusit. Vã multumim pentru colaborare si sperãm ca împreunã sã oferim iubitorilor de rugby din Bârlad momente memorabile în compania celor mai bune echipe de rugby din România”, se aratã într-o adresã oficialã a Federatiei Române de Rugby. Prin urmare, pe data de 25 mai, la Bârlad vor poposi cele mai bune patru formatii ale momentului, respectiv CSM Bucuresti, CSA Steaua Bucuresti, Timisoara Ceracens si CSM Stiinta Baia Mare, care, în functie de rezultatele din ultima etapã, vor juca finala mare si finala micã a Superligii la Rugby.

Stadionul de rugby, în sfârsit reabilitat si modernizat!

Primarul Dumitru Boros a precizat cã pânã pe 25 mai lucrãrile de reamenajare la Stadionul Municipal de Rugby, demarate anul trecut, vor continua si se vor finaliza. Deja au fost reabilitate interioarele clãdirii stadionului, birourile staff-ului, inclusiv cel al conducerii Clubului de Rugby „Rulmentul”, vestiarele si dusurile oaspetilor si gazdelor, vestiarele oficialilor si arbitrilor. De asemenea, s-au reabilitat holurile si a fost montatã stolerie din termopan la toate încãperile. În plus, copertina stadionului – o veritabilã emblemã a rugby-ului local – a fost înlocuitã.
„În total, pentru interioarele stadionului s-a alocat suma de 163.000 de lei iar pentru copertinã si bãnci pentru spectatori au fost cheltuiti 210.000 de lei. Am investit într-un sport cu traditie în oras si cu foarte mare prizã la public. Din momentul în care municipiul Bârlad a fost declarat „Oras al Rugbyului”, am acordat o atentie aparte sustinerii acestui sport. Faptul cã acum Federatia a ales în detrimentul municipiilor mari ale tãrii, sã organizeze în Bârlad finalele Superligii, ne onoreazã si ne demonstreazã cã am fãcut alegerea bunã când am decis sã sustinem rugby-ul local si sã investim în tinerii de valoarea care continuã sã activeze aici. Sperãm pe o participare pe mãsurã din partea publicului, mai ales cã la Bârlad vor veni cei mai buni jucãtori de rugby ai momentului”, a declarat primarul Dumitru Boros.

(Material realizat în colaborare cu Biroul de Presã al Primãriei Municipiului Bârlad)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.