spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

„Suveranul” de la Perieni îsi tine sub papuc angajatii, aruncându-le cuvinte de ocarã | AUDIO

- Advertisement -

Iacob cel Neobrãzat

INCREDIBIL… Primarul din comuna Perieni si-a pierdut busola, având un comportament suburban fatã de angajati. Vremea Nouã a intrat în posesia unor înregistrãri în care acesta îi face albie de porci pe angajati, dar în mod special pe viceprimarul comunei, Alina Chiper. Pe aceasta o gratuleazã cu expresii de genul: „Javrã, nebunã, proastã, dracul, etc”. Nici cetãtenii nu scapã de lãturile primarului. În viziunea sa, femeile din comunã au „sculament”, iar copiii de la scoalã au „pãduchi”. Ca totul sã fie de pominã, de curând, Alexandru Iacob s-a autointitulat într-o postare pe Facebook, Suveran. Cititi mai jos dialogurile socante între primarul Iacob, un suveran scãpat de sub control si supusii sãi.

Tensiune mare în Primãria Perieni, unde primarul se crede stãpânul absolut, jignind în stânga si-n dreapta pe toatã lumea. Cu apelative de genul „javrã” sau „proasta dracului”, Alexandru Iacob încearcã sã-si impunã punctul de vedere subalternilor, iar în cazul când întâlneste o opozitie, acesta pur si simplu explodeazã, turnând cu lãturi peste cine îndrãzneste sã aibã o altfel de opinie fatã de a sa. Dialogul, lipsa de respect, buna educatie sunt cuvinte prea mari pentru un primar care a urcat pe o treptã socialã prea înaltã, iar lipsa celor sapte ani de acasã se cunoaste în cazul acestui personaj, care de curând s-a autointitulat „Suveranul comunei” într-o postare pe Facebook. Dramatic în acest caz este comportamentul acestuia fatã de primãrita din Perieni, Alina Chiper, fatã de care are o atitudine absolut incredibilã. Tirul cuvintelor jignitoare pe care i le adreseazã, teroarea la care o supune în mod constant o transformã pe aceastã femeie într-un sac de box. Modul în care primarul Iacob sterge pe jos cu aceasta depãseste cu mult limitele bunului simt. Vã redãm mai jois un dialog între „Suveranul Iacob” si umila viceprimãritã cu ocazia unui control pe care prefectul l-a ordonat în comuna Perieni. De fatã cu o comisie de la Vaslui, Alexandru Iacob îsi permite sã o facã albie de porci pe opozanta sa din primãrie, fãrã nicio rusine. Mai grav e cã acei functionari nu au intervenit si au ascultat cum biata femeie este scoasã la tablã de primar si jignitã în ultimul hal. La un moment dat, viceprimãrita nu a mai suportat si a izbucnit în lacrimi, înversunându-l si mai tare pe Suveran. Redãm mai jos dialogul între primar, viceprimar si comisia venitã de la Vaslui, în data de 19 martie a.c., fãrã ca noi sã facem vreun comentariu, lãsând la aprecierea dvs. acest lucru. În biroul primarului mai erau: Vasile Cocuz, din partea Institutiei Prefectului, Stãnisteanu Mircea, de la Garda de Mediu, Ciurãscu, de la Apele Romane si doi reprezentanți ISU Vaslui.

Dialog demn de un „suveran”

Comisia: -Pentru întocmirea actelor rãmânem în birou la primar… (voce personaj în control)

Viceprimar Chiper (V.P) – Dar eu vreau sã fiu prezentã domnule primar, cã eu am fost pe teren cu comisia.

Primar Iacob (P.I.) – Nu, la mine în birou, mergi în biroul tãu!

V.P. – Eu nu am birou!

P.I. – Cum n-ai birou? Nu vedeti cât e de proastã? Cum n-ai birou? Nu ti-am dat birou, mã?

Comisie – Domnu’ primar…haideti cã nu e frumos… sã nu facem chestii din astea!

P.I. – Acum sã discutãm despre control. Întâi discutati cu primarul si pe urmã discutati cu ea…

V.P: – Dar eu vreau sã fie de fatã domnule primar, cã pe teren eu am fost cu domnii!

P.I.- Nu mãi, eu vreau sã discut probleme de-ale mele nu … Si ce-ai fãcut pe teren, Ia spune! Ce-ai fãcut pe teren? Domn’ sef (cãtre comisie) nu scrie acolo, cã îti spun eu ce sã scrii si cine-i jigodia asta! Din ianuarie pânã mâine, este primãritã…

V.C – Pânã mâine???

P.I. – Da, cã eu sunt în concediu si stau sã fac niste împutâciuni din astea, niste proiecte! Si cine nu le-a dat voie sã decolmateze, sã strângã hârtiile? Cine? Cã eu am fost în concediu!

V.C. – Dumneavoastrã domnu’ primar! Cã mi-ati scris în referat pe 7 martie cã nu se aprobã!

P.I.- Nu se aprobã vola!

V.C. – Nu se aprobã nimic! Uitati prima adresã domnilor!

P.I. – Nu se aprobã vola mãi! Domnu’ sef, vedeti cã asta-i nebunã! Vola, ããã!, sã îi dau volã sã decolmateze podurile? Pãi nu-i nebunã? Pãi ea rãspunde de gunoaie si sã mergeti sã vedeti cã are 20 de ha de islaz, numai hârtii! Trebuie sã rãspund eu?

Organ Control (Garda de Mediu) – Domnule primar, sunteti reprezentantul comunitãtii! Este în sarcina dumneavoastrã asta!

P.I. Are vreo 60 de oameni cu ea si îi duce dimineata, de fapt nu-i duce ea, eu am un dârlãu (n.r. omul de încredere al primarului), un paznic, ãsta-i adevãratul vice pentru mine! Am sã vã spun eu cine-i elementul ãsta (viceprimarul Alina Chiper – n.r.), care a fost directoare de scoalã, unde tot eu am pus-o. (…)

P.I. Cum sã strângi cu vola hârtiile? Nu-i nebunã la cap? Lasã domnule cã stiu eu bine cine-i jigodia asta! Sã mã dea în judecatã! Cã asta e o jigodie!

Rumoare! Comisia nu este de acord cu limbajul primarului Iacob si intervine: „Domn’ primar, haideti cã nu…”, dar Iacob nu se lasã intimidat de reactia celor din comisie!

P.I. – Si ea de acuma înainte îmi va rãspunde mie: Iesi de-aici! Dã-o, mãi, afarã din biroul meu! Domnu’ sef, ia fi atent aici: biroul ãsta eu l-am fãcut! Nu mi l-am fãcut mie! (…) Asta dacã e proastã! Ce cauti tu cu oamenii acolo … dacã acela are obligatia… Si ce sã verific la firma unde îi mulgi… cã asta e… (…) cã ea e o somitate si face ce vrea…

V.C. – Nu sunt o somitate! Mie pãrintii mi-au dat o bunã educatie (începe sã plângã) si nu vã dau voie sã mã jigniti în halul acesta!

P.I. – Iaca asa, nu-mi dai voie si eu te jignesc, cã esti prea proastã pentru secolul asta! Sã mã dea în judecatã, cã am argumente! Am vrut sã o pun primãritã, cã am vrut sã o las în locul meu! (…) Nu mai mânca bors la prefect la ãsta … cã ea nu se duce la Bucuresti, cã eu la vârsta mea mã duc, secretarul se duce, ea nu vrea! Si în comisii, unde-o pui, în timpul jocului, ea se retrage! Cã e o jigodie! (…)

P.I. – Contest amenda si o redirectionez cãtre viceprimarul care trebuie sã rãspundã!

Comisia: Domnu’ primar e dreptul dumneavoastrã sã contestati. Nu e vorba de amendã, trebuie sã semnati actul de constatare.

P.I. – Nu semnez domnule, mi s-a pus o puhãialã pe ochi si nu vãd! Mi-e rãu! Nu vedeti asta? Nu-o place aia, nu are birou, îi place stampila si sã stea pe-aicea sã facã politicã…Du-te si strânge gunoaiele! Vezi-ti de treaba ta, cã vreau sã vadã toti cum pute în comunã! Eu sunt în concediu medical!

V.C. – Cum este în concediu medical? El este prezent în fiecare zi aici! Nu vedeti? N-are niciun concediu medical (s-a adresat comisei care întocmea actul de control – n.r.).

P.I. – Ce? Vã dicteazã pucioasa asta? Domnul de la Mediu, scrieti acolo cã domnul primar a dirijat actul cãtre viceprimarul comunei Perieni! Am sã contest! Puneti un termen domnu’ sef undeva prin mai, cã nu o s-o mai gãsiti vice! Cã primarul are voie sã schimbe viceprimarul, are voie tot! Dacã am un cioban vice… El este viceprimarul meu, el duce oamenii la gunoi, el face tot. Ei trebuia sã-i dau vola, sã stea cãlare pe ea! Vicele meu este un cioban, îl cheamã Barbu!

Casetã

Sedinta cu functionarii din Primãria Perieni: „Suveranul” Iacob se impune!

CIRC GROTESC…Un alt moment penibil al modului în care primarul Iacob îsi trateazã angajatii reiese dintr-o altã înregistrare, de data aceasta dintr-o sedintã de la primãrie, în care Suveranul îsi aratã muschii. Jignirile de data aceasta îmbracã alte forme. Pentru primar, femeile din Perieni au toate „sculament”, iar elevii din scoli sunt catalogati drept pãduchiosi. Iatã un dialog suburbat al suveranului din Perieni:

Primarul Iacob – Am o rugãminte: functionarii publici, comanda la mine! Orice problemã aveti, la mine veniti! O sã facem un program, ne facem mâncare, nu mai tinem zece femei la bucãtãrie. Veniti cu pachet de acasã. Primãria asta nu-i stânã, bre! Toti contribuim la administratie. Si vã rog ca fiecare sã stea în pãtrãtica lui si sã-si facã treaba. Aici s-a instalat o „cloascã” din asta asa, si se face bârfã. Fiecare trebuie sã-si facã ordine. Tu te mai ocupi de arhivã, doamna Alina, nu sta numai la bârfã. Intrati în program normal. Terminati cu „tãcãreala”! Taca!, Taca!, toatã ziua. Am sã vã sanctionez. La noi fiecare face ce vrea el si se pare cã e scapat frâul din mânã. Doamna contabil, am fost avertizat de la Trezorerie si Finante cã mai avem oleacã si falimentãm. Adicã trebuie sã-ti pui treburile la punct acolo… niste chestii, mergem acolo amândoi, suntem în urmã cu situatii! O sã-ti dau biroul doamnei Marin care si-a fãcut cabinet medical aici! În loc sã meargã la scoli sã vadã dacã n-au copiii pãduchi, sã meargã în Valea Mîtei sã vadã dacã femeile n-au sculament, ea si-a fãcut cabinet aici si vin toate tatele sã fac politica curului în Primãrie. Sã predai cheile de la cabinet si sã mergi la scoli cã zboarã pãduchii. Auzi, fac politica curului niste tate din astea! Nu da tu retete, cã ne pleacã doctorita (n.r. medicul de familei din Perieni)! Nu scrii aici cabinet medical la Primãrie. (…)

Viceprimãrita Chiper: – Toatã lumea trebuie sã aibã birou în Primãria asta…

P.I. – Bãi , vezi-ti de treabã cã nici nu te-am invitat aici! Din momentul de fatã nimeni nu-i mai dã o situatie viceprimarului, cã ea în loc sã se tinã de gunoaie, se tine de contabilitate si creazã haos! Vrei sã te dau afarã? Iesi afarã nesimtito! Doamna Viorica, începând de astãzi eu rãspund de curãtenie! Angajati, sunteti subordonati mie, nu mai ascultati de nimeni altcineva! Comanda la mine, niciuna din altã parte, cã altfel aveti de-a face cu mine!

V.C. – Domnule primar, nu cunoasteti legea, ar trebui sã precizati la toatã lumea fisa postului, cã eu am fost presedintele comisiei care am angajat un pavator. Acum l-ati luat consilier personal …

P.I. – Bãi esti proastã? Primarul are voie sã-si angajeze pe cine vrea el. Ce tot te legi de Dragos? Esti dracu’? Cine mi-o spus cã asa te-ai cã…at si la scoala aceea (n.r. viceprimãrita a fost în trecut directoare la scoala din Perieni). Domnule, cum trãiesti cu asta acolo (se adreseazã sotului viceprimarului – n.r.). Du-te dracului si lasã-mã-n pace! Gata hai!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.