spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Stelele stiintei de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” (FOTO)

- Advertisement -

PREMII IMPORTANTE…Elevii Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu” (CNGRC) din Bârlad s-au întors victoriosi de la cea de a opta editie a Concursului National „Stelele Stiintei”, desfãsurat la Galati. Codrenistii au obtinut premii importante la douã dintre sectiuni: douã locuri I la „Experimente interdisciplinare  pentru clasele VI-VIII” si douã locuri II la sectiunea „Descopãr deci exist” cu lucrãrile „Materiale care vor schimba lumea”, precum si trei mentiuni speciale la aceeasi sectiune. Toti elevii au fost coordonati de laborantul Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu”, Georgeta Mirela Brãescu.

Pe 20 aprilie a avut loc la Galati,  Concursul National „Stelele stiintei”  editia a VIII a. Asa cum ne-au obisnuit din anii anteriori elevii Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu, au obtinut rezultate de exceptie la douã din cele cinci sectiuni ale concursului: „Descopãr, deci exist”- lucrãri de cercetare stiintificã realizate de elevi pe teme interdisciplinare pentru clasele IX-XII; „Micul cercetãtor” – sectiune destinatã elevilor claselor I – V; Experimente interdisciplinare pentru clasele VI-VIII; Spot publicitar – concurs de spoturi publicitare/video cu tema „Aventura cunoasterii” pentru clasele I-XII; Roboticã- proiecte/lucrãri practice care se pot realiza utilizând platforma Arduino sau platforma Lego Mindstorms, pentru clasele IX-XII. La sectiunea „Experimente interdisciplinare”  pentru clasele VI-VIII elevele Iosub Teodora cls a VII a si Darie Nuria cls a VII a, au obtinut locul I cu lucrarea Limbajul care ne defineste (izolarea adn- ului din ceapã).

La sectiunea „Descopãr, deci exist” eleva Sãvinescu Ioana cls a X a D a obtinut locul I cu lucrarea „Materiale care pot schimba lumea” (lichid non newtonian).

Elevii Dâlcu Vlad cls a IX a D si Rosca Lucian cls a IX a C au obtinut locul al II lea cu lucrarea „Materiale care pot schimba lumea” (hidogelul între agriculturã si nouã paradigmã medicalã),

Elevele Codreanu Anda cls a X a A si Gâmbutã Ruxandra cls a X a A au obtinut mentiune cu lucrarea „Materiale care pot schimba lumea” (plastic eco din lapte, plastic din argilã si lapte)

Elevele Solcã Andreea CLS a X a D si Mircea Bianca CLS a X a A au obtinut de asemenea mentiune cu lucrarea „Materiale care pot schimba lumea” (plastic din amidon).

Concursul a avut în anii anteriori si participare internationalã, fiind organizat de Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza”, Scoala Gimnazialã nr. 28 si I.S.J. Galati în colaborare cu Institutul National pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei  prin Center for Science Education and Training – CSET.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.