spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Sãptãmâna cãrtii la Biblioteca Muncipalã “Stroe S. Belloescu”

- Advertisement -

SÃRBÃTOARE…Anul acesta, Sãptâmâna Nationalã a Bibliotecilor este celebratã în perioada 15-19 aprilie, si va fi marcatã, ca de fiecare datã, de o suitã largã de activitãti culturale organizate de Biblioteca Municipalã “Stroe S. Belloescu”. Pe parcursul sãptãmânii bârlãdenii sunt invitati sã viziteze o expozitie a celor mai importante cãrti aparute în anul 1919, iar cei mai îndrãzneti dintre ei pot participa si la proiectul “Bibliotecar pentru o zi”. De asemenea, se va promova cartea, lectura si serviciile de bibliotecã printr-o serie de activitãti în aer liber.

Biblioteca Municipalã “Stroe S. Belloescu” Bârlad este una dintre cele mai vechi si reprezentative institutii de culturã din urbea noastrã. Înfiintatã în anul 1906, prima bibliotecã publicã din tinutul Tutovei, îsi desfãsoara activitatea în Casa Nationalã, construitã de Stroe S. Belloescu în anul 1909, cunoscut filantrop al vremii. Constructia, ajunsã la 110 ani, face parte din categoria B a monumentelor istorice din judetul Vaslui, fiind o mãrturie vie a arhitecturii secolului trecut, atât în exterior cât si în interior, unde este pãstratã o parte din mobilierul cu care a fost dotatã în annul 1910.

Biblioteca „Stroe Belloescu” – trecut si prezent

Timp de mai bine de 100 de ani, Biblioteca a stat în slujba comunitãtii bârlãdene, fiind atât spatiu de informare si documentare, cât si un loc al regãsirii sinelui si al dezvoltãrii culturale si nu numai. Astãzi, biblioteca reprezintã un lãcas în care îmbinã douã lumi, aparent diferite, dar care împreunã reusesc sã contribuie la dezvoltarea comunitãtii noastre: lumea cãrtii, institutia detinând un impresionant fond de carte – aproximativ 153 de mii de volume, la loc de cinste fiind fondul de carte veche (în jur de 90 de cãrti unele considerate unicat, fiind expertizate pe parcusul anului 2017) si lumea tehnologiei, cea care pune stãpânire din ce în ce mai mult pe vietile noastre. Prin programul Biblionet, institutia a fost dotatã cu calculatoare si utilizatorii beneficiazã de internet gratuit.

Bilant pozitv al bibliotecarilor bârlãdeni

Începând cu anul 2017, biblioteca a trecut de la formatul traditional la cel informatizat prin achizitionarea de cãtre Primãria si Consiliul Local Bârlad a Programului de Bibliotecã TinREAD si la cererea utilizatorilor, fondul de carte s-a îmbogãtit cu 3800 de documente noi în valoare totalã de 80.841,12 lei, fiind eliberate pânã în momentul de fatã 2030 de premise electronice. Din dorinta de a se adresa unei game variate de utilizatori, biblioteca initiazã permanent proiecte si activitãti diverse. De la lansãri de carte, întâlniri cu scriitori, pânã la dezbateri si cursuri pentru tineri, programe de voluntariat, ateliere de creatie. Anul acesta <<Sãptãmâna Cãrtii>> coincide cu sãptãmâna premergãtoare Sãrbãtorilor Pascale, prilej cu care colectivul bibliotecii ureazã bârlãdenilor „<<Sãrbãtori cu liniste în suflet si multã sãnãtate>>, si îi asteptãm cu drag la activitãtile noastre.”, a precizat pentru cititorii nostri Cristina Vizitiu, directorul Bibliotecii „Stroe Belloescu” Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.