spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Soferi depistati la controlul de frontierã cu permise de conducere necorespunzãtoare

- Advertisement -

PERMISE … NEBUNE Politistii de frontierã din cadrul P.T.F. Albita si a Sectorului Politiei de Frontierã Husi efectueazã cercetãri cu privire la doi bãrbati, cu cetãtenie românã si moldoveanã, care au sãvârsit infractiuni la regimul juridic al circulatiei rutiere în zona de competentã.

La sfârsitul sãptãmânii, în Punctul de Trecere a Frontierei Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a iesi din tarã, cetãteanul din R. Moldova A.T., în vârstã de 32 de ani, conducând un ansamblul de vehicule format dintr-un microbuz înmatriculat în Lituania, si o remorcã înmatriculatã în R. Moldova. În data de 8 aprilie a.c., politistii de frontierã din cadrul Sectorului Politiei de Frontierã Husi, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu, au oprit pe raza localitãtii Drânceni, pentru control, un ansamblu de vehicule, format dintr-un microbuz si o remorcã, condus de V.P., cu cetãtenie românã si din R. Moldova, în vârstã de 41 de ani. La controlul de frontierã, în urma verificãrilor specifice efectuate, colegii nostri au constatat cã masa totalã autorizatã a celor douã ansambluri de vehicule în cauzã este de 6.200 kg, iar pentru a le putea conduce, soferilor le este necesarã categoria „BE”, pe care acestia nu o detineau.

„Cu privire la cele constatate, cei doi bãrbati au declarat cã au condus ansamblurile de vehicule în cauzã pe drumurile publice din România, desi luaserã la cunostintã cã permisele de conducere valabile detinute nu le dãdea dreptul. Politistii de frontierã efectueazã cercetãri în cele douã cauze sub aspectul sãvârsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de cãtre o persoanã al cãrei permis de conducere este necorespunzãtor categoriei din care fac parte vehiculele respective.”, a precizat Subcomisar de politie Irinia Miricã, purtãtor de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.