spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Dezmãt si bãtaie de joc pe bani publici la Reiser Bârlad! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

INCREDIBIL…Trafic de cosmar la sfârsitul sãptãmânii trecute pe strada Vasile Pârvan din Bârlad, din cauza unei decizii „de lucru” tipicã lui Dorel de la SC Reiser Ldp. Este evidentã bãtaia de joc fatã de soferii care circulã pe aceastã „centurã”, referindu-ne la traficul greu, deoarece chiar în curba din intersectie, s-au decapat de zile bune douã portiuni de carosabil, pentru peticire, iar vineri, pe 5 aprilie, aceste maxi-gãuri, care nu se vãd aproape deloc noaptea, au fost lãsate asa cum le vedeti în fotografie, iar „lucrãtorii” au plecat în week-end cu tot cu sefii lor, care pe bani grei si salarii nesimtite, au abandonat lucrarea fãrã pic de jenã, pânã luni, 8 aprilie, pasând „pisica” în responsabilitatea Primãriei Bârlad! Directoarea SC Reiser Ldp Bârlad, ing. Adriana Ursu, a precizat cã ea executã lucrãrile dupã o comandã scrisã de la Gospodãria Localã din cadrul Primãriei Bârlad. Ca sã se stie, soferii de pe TIR-uri si cei care au stat în trafic minute bune, timp de câteva zile în week-end, din cauza lucrãrii abandonate de societatea Reiser, ca sã se odihneascã, le-au umplut frigiderul „de Paste” atât celor de la drumuri cât si primarului municipiului Bârlad.

Pentru cã tot îsi face reclamã prin toate mijloacele mass media, SC Reiser Ldp SA Bârlad, societatea la care CLM Bârlad este actionar majoritar, anuntã cã executã lucrãri de „maximã calitate”, „oferã soluții complete în domeniul costrucțiilor – lucrãri de proiectare, execuție și întreținere de calitatea superioarã,  responsabilitatea noastrã fațã de clienți continuând și dupã terminarea lucrãrilor.”. Pe bani buni, de la bugetul local, lucrãrile executate de SC Reiser Ldp se vãd cu ochiul liber si se simt cu rotile, piesele si nervii soferilor! Numai anul trecut, peste 7 milioane de lei (70 de miliarde de lei) s-au alocat pentru repararea strãzilor din Bârlad (a se citi peticirea), a trotuarelor etc. Cum s-au reparat se vede: peticire primãvara, peticire vara, peticire toamna. Cum se lucreazã? Jalnic! Cel mai elocvent exemplu este cel de la sfârsitul sãptãmânii trecute, când pe strada Vasile Pârvan, pânã spre Podul Pescãriei si podul de la „Ionicã” cum se mai spune, au popsit „vajnicii” muncitori de la Reiser. S-au apucat de decapat gropile din asfalt, dar nu asa, în linie dreaptã! Ci cum le-a venit „comanda”, adicã atunci când la jumãtatea sãptãmânii au ajuns pe la Muzeul „Vasile Pârvan”, a doua zi erau pe la „Castelul lui Ionicã”, ignorând intersectia strãzii Vasile Pârvan cu strada Marcel Guguianu! La care s-au întors vineri, au decapat douã gropi mãrisoare, au lãrgit cât au putut, iar pe la terminarea programului au înconjurat gropoaiele cu nailon, au pus niste balize si indicatoare de deviere a traficului greu, ca sã fie înconjurate de TIR-uri si … au plecat în week-end sã se relaxeze! Cã de obositi erau tare obositi, mai ales cã din noiembrie pânã în martie au fost în concedii de odihnã, medicale sau somaj tehnic – cã nu se putea lucra de frig! Dar când se lucreazã, cã a venit timpul bun, au grijã sã-si respecte: programul de masã dimineata când vin la lucru, programul de masã la 10.30 când au pauzã de masã si la 16.00 terminã programul!

Soferii au apelat la presã!

Sâmbãtã dimineatã, pe 6 aprilie, mai multi soferi de camioane si TIR-uri au solicitat prezenta presei locale la fata locului, pentru a întelege si ei cum este posibil sã fie bãtaia de joc a celor de la Reiser! „Uitati: semnalizare de tot râsul! Ca sã ocolim, asa cum aratã indicatorul, iesim pe contrasens! Unde, mai ales noaptea, se poate produce o nenorocire! Suntem atenti, încetinim, dar se încetineste si traficul, iar ca sã traversezi acum Vasile Pârvan, parcã am fi în Bucuresti, la ora de vârf! Ce fel de specialisti sunt acestia care lasã lucrarea peste week-end asa?? Cum este posibil? Acum au salarii mari, dar munca? Si primarul ce zice? Cum de nu vede ce fel de lucrãri se fac în orasul lui? Or fi mânã-n mânã? Pe nervii si masinile noastre!”, au spus cu nãduf câtiva soferi.

Conducerea Reiser aruncã „pisica” în curtea Primãriei!

Inginera Adriana Ursu, directorul SC Reiser Ldp SA, care are pe mânã banii dati de CLM Bârlad, pentru ca strãzile orasului sã fie reparate, n-are nicio vinã! Asa ne-a precizat ieri, când i-am adus la cunostintã reclamatiile soferilor si „isprãvile” muncitorilor sãi, pe care ne îndoim cã nu le cunoaste si nu le aprobã! „Eu nu opresc lucrãrile, ci execut doar ce mi se comandã, prin hârtii clare, de la Primãria Bârlad. Primesc note de comandã de la Gospodãria Localã din cadrul Primãriei, unde mi se indicã ce sã plombez: de aici pânã aici! Atât! Am vrut sã lucrez sâmbãtã si nu s-a putut”, a spus Adriana Ursu. Am dorit sã discutãm si la Primãria Bârlad, dar fiind week-end nu ni s-a rãspuns la solicitare (a se citi telefon), iar la vreo întâlnire cu primarul Dumitru Boros, nu prea mai sperãm, cã a uitat de existenta conferintelor de presã! Acum ce sã facem? Sã solicitãm un punct de vedere pe site-ul Primãriei Bârlad? Sau pe pagina de Facebook a institutiei? Sau pe pagina de Facebook a primarului ? Cã de o bucatã bunã de vreme, primim doar ce se doreste a se publica.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.