spot_img
14.4 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Angajat zdrobit de beton la Cleopatra Vaslui, cine l-a omorât pe tânãrul de 30 de ani?

- Advertisement -

SÃ SE FACÃ DREPTATE… Cazul lui Alin Holban, un tânãr de 30 de ani, mort în urma unui accident de muncã la depozitul Cleopatra Vaslui, caz relatat de noi încã din noiembrie 2018, a ajuns într-un punct critic. Sotia fostului angajat sustine cã a primit acasã, în urmã cu câteva zile, un raport de la ITM Vaslui, în care scrie, negru pe alb!, cã sotul a murit dupã ce a cãzut de la înãltime, desi initial i s-a spus cã bãrbatul sãu cãzuse doar de la…1 metru! “Mã simt hãrtuitã, am primit telefon de la firma Cleopatra imediat ce am intrat în posesia raportului de la ITM, în care se scrie cã sotul meu nu beneficia de niciun fel de protectie. S-a urcat pe o scarã, cam la 4 metri înãltime, si cineva i-a fãcut o glumã, drept pentru care a alunecat pe scarã si a cãzut în gol. Am vrut sã vãd si eu imaginile la Politie, cu sotul atunci când cade în gol, însã mi-au spus cã nu mai existã. Nu cer bani, nu vreau decât sã stiu cine este vinovat”, spune Silvia Holban. Aceasta acuzã, în mod indirect, conducerea firmei Cleopatra Center de faptul cã ar încerca sã musamalizeze descoperirea adevãrului. “Nu este adevãrat! Dacã vreti, vã pun la dispozitie filmarea. Am dat-o la Politie, în toate variantele cerute de ei. Bãiatul era muncitor, un om bun, s-a urcat în ziua aceea pe scarã, iar la baza scãrii era vãrul sãu. La un moment dat vãrul bãiatului pleacã de lângã scarã si Alin cade de la 4 metri. Acesta este adevãrul. Am tot încercat sã o ajut, însã nu stiu ce vrea sotia bãiatului. Îmi pare rãu pentru ceea ce s-a întâmplat, însã nu sunt vinovat”, spune Iulian Bularda, patronul Cleopatra Center. ITM Vaslui i-a aplicat lui Bularda amenzi de 20.000 de lei, urmeazã ca Politia sã dea rãspunsul la întrebarea: cine l-a omorât pe Alin Holban?

9 noiembrie 2018, ora 15:00, în depozitul Cleopatra Center, din Vaslui: Alin Holban urcã pe o scarã, cam la 4 metri, pe un raft metalic cu câteva nivele, pentru a lua un produs. “În jurul orei 15;00, Holban Alin se urcã pe o scarã care avea lipsã tampoanele antiaderente, fãrã ca aceasta sã fie asiguratã împotriva alunecãrii, pentru a manipula unele mãrfuri din cadrul depozitului, si cade de la o distantã de aproximativ 3 metri”, scrie în raportul ITM, ajuns în posesia sotiei muncitorului mort pe 2 aprilie. “Eu am de fãcut unele observatii. Pe 9 noiembrie, am fost la Spitalul Judetean de Urgentã, unde sotul meu era în comã. Am mers la Iasi, însotitã de o rudã a patronului, care mi-a spus cã bãrbatul meu a cãzut de la 1 metru înãltime. Domnul doctor de acolo, de la Neurochirurgie, a iesit pe hol dupã ce l-a examinat pe Alin si a spus: “Doamnã, sotul dvs a cãzut de la o înãltime de 4 metri, îmi dau seama dupã gravitatea rãnilor. Nu cred cã va supravietui”. A fost o loviturã pentru mine, simteam cã vor sã mã mintã. Am discutat cu colegii sotului, mi-au spus cã cineva a fãcut o glumã si bãrbatul meu a cãzut de pe scarã. M-au chemat la Politie si mi-au arãtat imaginile cu cãderea sotului de pe scarã. Când sã vãd mai clar cine era acolo, la scarã, mi s-a spus cã nu s-au gãsit mai multe imagini, cã s-a întrerupt filmarea. Vreau sã stiu adevãrul, nu vreau bani de la nimeni. Vreau adevãrul, pentru sotul meu mort, pentru copiii si familia noastrã, este datoria mea sã stiu cine l-a omorât pe Alin”, sustine Silvia Holban.

Semne de întrebare: de ce anchetatorii nu au ridicat hainele cu care era îmbrãcat muncitorul?

Sotia angajatului decedat într-un mod atât de violent la Cleopatra Center sustine cã la câteva zile de la decesul sotului, a mers la baia depozitului, acolo unde aveau vestiare, si a gãsit hainele pe care sotul le purta în ziua în care a avut loc decesul. “Sunt îmbibate de sânge. Avea pe el, când a cãzut de la 4 metri, un hanorac cu glugã. Atunci când a cãzut, colegii l-au dezbrãcat de hanorac si l-au pus în vestiarul sãu. De ce nu au ridicat hainele pline de sânge Politia sau ITM? Le-am luat eu, si de atunci, mã tot întreb dacã nu au vrut sã musamalizeze totul, moartea unui om. Trãiesc cu imaginile în care sotul meu, tatãl celor doi copii ai nostri, cade si se izbeste de beton. Colegii, probabil, au vrut sã-i dea un prim ajutor. I-au scos hanoracul cu glugã si l-au lovit în zona care era distrusã de contactul cu betonul. Dacã au procedat gresit si l-au afectat? L-au pus pe un palet, pânã a venit ambulanta, dar nu stiu dacã au fãcut bine cã l-au miscat. Si, mai important decât orice, înteleg cã erau trei colegi în jurul sãu, iar unul dintre ei i-a fãcut o glumã. Cine este vinovat de moartea sotului meu?”, se întreabã tânãra femeie, plângând. Sã-ti pierzi sotul la 30 de ani, nu este usor, iar Silvia Holban o simte pe propria piele. Spune cã “patronul de la Cleopatra, dl. Bularda, a fãcut o chetã si le-a luat din banii celorlalti angajati ca sã ajute la înmormântarea sotului, desi am fost hãrtuitã în permanentã de rudele sale apropiate, care mi-au dat mesaje, cã oricum se va afla adevãrul peste câtiva ani”. “În ziua în care am primit raportul de la ITM, primesc un telefon. Cineva îmi spune cã este de la Cleopatra Center si a vrut sã vadã dacã am acelasi numãr. Pentru ce mã hãrtuiesc, când sotul meu este în mormânt, tot din vina lor?”, se întreabã femeia.

Tot mortul e vinovat, în opinia organelor abilitate

Am citit acest raport al ITM Vaslui, primit de sotia celui decedat pe 2 aprilie a.c. Vinovati sunt, atentie!, Cleopatra Center SRL Vaslui si Holban Alin, adicã tocmai persoana vizatã. Cleopatra Center primeste amenzi, cumulate, de 20.000 de lei si… cam atât. Mortul e vinovat, este o vorbã din România, care pare sã fie extrem de actualã si la Vaslui. “Nu mi se pare corect, cred cã adevãrul trebuie aflat pânã la capãt. Cã e patronul sau un coleg care a fãcut o glumã, cei care sunt vinovati de moartea lui Alin trebuie sã plãteascã. Am sunat la Politie si mi s-a spus cã nu e gata dosarul, nu se stie când o sã-l termine, într-un an, doi. Vreau ca în numele copiilor si a familiei noastre, cei care sunt vinovati pentru moartea lui Alin sã plãteascã, conform legii”, spune sotia, plângând. Seara trecutã am stat de vorbã cu patronul de la Cleopatra Center, Iulian Bularda. “Domnule, în ziua aceea eram la Bucuresti, verificam niste cazuri de soferi de camioane care furau motorinã, dacã eram la depozit nu se întâmpla asta. Am auzit cã s-au fãcut tot felul de bisericute, chiar si directorul de la depozitul de la Vaslui a spus unele lucruri, dupã care a plecat, însã adevãrul este unul singur: bãiatul acela a urcat pe scarã la 4 metri înãltime, scara era tinutã de vãrul sãu, care nu a mai stat acolo, sã sustinã scara, având altã treabã, moment în care s-a produs nenorocirea. Nu i-a fãcut nimeni nicio glumã. Este adevãrat, colegii l-au dezbrãcat de haine si i le-au pus în vestiarul sãu, fiecare angajat are vestiar personalizat, nu am ascuns nimic. Au fost mai multe echipe de la Politie, le-am pus la dispozitie filmãri de câte minute au dorit dumnealor, nu s-a sters si nu se sterge nimic. Chiar si dvs, dacã doriti, vã putem pune la dispozitie o filmare de la acel nefericit eveniment. Nu sunt vinovat, astept sã vãd ceea ce vor decide organele abilitate. Am ajutat-o cu tot ce a fost omenesc pe sotia acestui bãiat, pentru cã asa este uman, a fost un eveniment nefericit. Vã asigur cã nu i-a fãcut nimeni nicio glumã, sã-i clatine scara, erau trei oameni în jur, care au dat declaratii despre cum s-a întâmplat, plus cã am filmãrile complete. Regret toatã situatia. Am înteles cã bãiatul nu se simtea bine încã de dimineatã, a spus cã este cam molesit. Era un bãiat muncitor”, a spus Bularda, patronul de la Cleopatra Center. Asteptãm, acum, rãspunsul de la IPJ: cine l-a omorât pe Alin Holban?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.