spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Joaca de-a licitatia, pentru transportul în comun din Bârlad

- Advertisement -

INCREDIBIL… Primãria Bârlad a publicat pe site-ul institutiei un anunt prin care aduce la cunostintã cã este în cãutarea unui operator care sã asigure transportul în comun. Asta dupã 26 de zile de la deschiderea ofertei fãcute de SC Unistil SRL Bârlad, care, se pare cã a iesit din cãrti. Când s-a deschis oferta fãcutã de SC Unistil, oficialii au stabilit cã face parte dintr-o asociere cu o firmã din Ialomita si una din Voluntari, iar aceste douã firme nu întrunesc conditiile legale pentru preluarea concesiunii serviciilor de transport. Asocierea este nelegalizatã, firmele în cauzã nu sunt autorizate sã facã transport public. Ca atare, se reia depunerea de oferte, analizarea dosarelor etc. La bursa zvonurilor se aflã la „loc de cinste” faptul cã Vasile Tonita, patronul din umbrã al SC Vertrantis, a vândut autobuzele unei firme din Bucuresti care ar urma sã vinã sã depunã ofertã, iar dupã atribuire sã facã transport tot Vertrantisul, ca si subconcesionar. Urmeazã sã vedem cât de mult se strãduiesc sã „palmeze” autoritãtile bârlãdene interesele unui „politician”, care se viseazã când senator, când primar…

Primãria Bârlad si alesii localitãtii se joacã de-a licitatia privind transportul în comun din Bârlad. Pe 1 martie a avut loc deschiderea ofertei depusã pentru efectuarea transportului în comun din Bârlad, prin încredintare directã. Dupã ce Consiliul Local Municipal Bârlad a reziliat, la cerere, contractul firmei Vertrantis privind transportul în comun, la selectia de oferte, care s-a încheiat pe 27 februarie la ora 15.00, a depus ofertã doar SC Unistil SRL Bârlad, firma lui Vasile Puscasu, cel care a prestat aceleasi servicii pânã în anul 2016. Ieri, comisia de licitatie numitã de Primãria Bârlad a demarat din nou procedura de selectii de oferte privind concesionarea delegãrii transportului public în comun. În acest sens, pe site-ul institutiei a fost postat un anunt publicitar în care se precizeazã cã operatorii interesati pot depune ofertele de transport pânã la data de 4 aprilie, ora 10:00, plicurile urmând a fi deschise în aceeasi zi la ora 12:00.

SC Unistil nu poate prelua concesionarea delegãrii transportului în comun

„Motivul pentru care Unistil nu poate prelua concesionarea delegãrii transportului în comun ar fi faptul cã face parte dintr-o asociere cu alte douã firme si cã, conform legii, asocierea nu ar fi legal constituitã, în sensul cã nu corespunde termenilor din legea administratiei locale privind calitatea de operator.”, a precizat Aurelian Rãducu, presedintele comisiei de licitatie. Când s-a deschis oferta, Vasile Puscasu, patronul SC Unistil SRL, a dat asigurãri cã detine flota necesarã de 10 autobuze si 6 microbuze si cã toate autobuzele au între 60 si 80 de locuri si cã acestea corespund în totalitate cerintelor caietului de sarcini emis de Comisia de Licitatie. Conform ofertei depuse de Unistil în luna martie, pretul unui bilet de cãlãtorie era de 1,80 lei.

Vertrantis umblã dupã preluarea transportului în Bârlad, iar Vasile Tonita dupã candidadturã … la PSD!

Nu tinem cu nicio firmã de transport, atât Unistil, cât si Vetrantis au patroni cu interese politice ascunse si nu dau doi bani pe confortul si interesul cetãtenilor. Dar tragerea sforilor pentru concesionarea serviciului de transport în comun este mult prea vizibilã. De pe 1 Martie de când s-a deschis oferta Unistil si pânã acum, Vasile Tonita a umblat ca „cimbrul în bors„ prin Primãria Bârlad… cu interse financiare. Si la bursa zvonurilor se mai spune cã, din câte se pare, SC Vertrantis ar fi vândut autobuzele unei firme din Bucuresti, care se va prezenta la licitatie cu ofertã, dar s-a asigurat cã va fi … singura firmã si a „scos” din competitie firma Unistil. Nu cã nu am sti, cã si Vasile Puscasu a fãcut la fel în 2006, când a câstigat licitatia cu Asociatia „Bârlad Trans 2004″ – unde avea 28 de firme asociate, reprezentate de SC Unistil, iar dupã câstigarea licitatiei a scãpat de toate firmele, lãsând pe drumuri zeci de oameni cu familii, de ajuseserã acestia sã-si dea foc la masini. Din câte se spune si SC Vertrantis, condusã de Vasile Tonita, care, spun surse neoficiale, ar dori din tot sufletul sã candideze ca primar al Bârladului în 2020, iar o rudã a sa sã fie candidat la functia de primar într-o comunã de lângã Bârlad! Totul sub umbrela unui partid care se preteazã la asemenea „trocuri”. Vom reveni cu detalii dupã ce se va vedea ce firmã din Bucuresti va face oferta pe 4 aprilie!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.