spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Bârlad: “Cupa Primãverii” pentru copii la sah | FOTO

- Advertisement -

SPORTUL MINTII…Clubul de sah “Gheorghe Nestian” care îsi desfãsoarã activitatea la Cercul Militar Bârlad, a organizat o competitie de sah pentru copii, Cupa “Primãverii “ în perioada 12-19 martie. Concursul a fost arbitrat de Jean Mocanu, presedintele clubului de sah. Au participat 18 jucãtori legitimati si nelegitimati, bãieti si fete din orasul Bârlad, fideli acestui club.

La sedinta tehnicã s-a stabilit ca sistemul de desfãsurare al concursului sã fie în „Sistem Turneu”. Împerecherea s-a fãcut dupã un tabel „Berger”, timpul de gândire a fost de 25 minute/jucãtor. Au fost înscrisi 18 jucãtori legitimati si nelegitimati, bãieti si fete din orasul Bârlad. S-a jucat în Sistem Turneu”, iar criteriul de departajare, în caz de egalitate de puncte, a fost sistemul „Sonnenborn”, individual. Festivitate de premierea a avut loc pe 21 martie, în jurul orei 17.00 la Cercul Militar din Bârlad. Iatã câstigãtorii:

Turneu C, jucãtori legitimati, la clubul Gheorghe Nestian: Locul 1 – Cosmin Ioan Dulgheru, cu 17 pct. din 17 posibile; Locul 2 – Stefan; Locul 3 – George Antonio Cãpitanu sI Alexandru Mihai Clisu.

Turneu C, jucãtori nelegitimati: Locul 1 – Elias Dubei, locul 2 – Mati Bogdan Stãncescu sI Locul 3 – Denis Iulian Dingu.

Turneu C, jucãtori fete: Locul 1 – Hadasa Karina Dubei, locul 2 – Teodora Munteanu sI locul 3 – Sara Gabriela Dulgheru.

“Sper ca proiectul înaintat de mine la Primãrie sã fie acceptat pentru cã suntem singurul oras din judet care practicã <<sportul mintii>>, cum mai este numit sahul si nu este deloc sprijinit. Sunt comune precum Vetrisoaia, net superioare orasului nostru, care se implicã si sprijinã aceastã disciplinã sportivã. Sper sã primim sprijin mãcar când este an electoral. Toti copiii au primit diplome, medalii si bani. Sponsorul principal am fost eu, Jean Mocanu, sprijinind concursul cu diplome personalizate, am completat medalii simbolice la toti copiii si am avut si trofeu. Multumim Directiei Judetene pentru Sport si tineret Vaslui, reprezentat prin directorul executiv Rãducu Tatu si Gãrgut Virgil, pentru sprijinul acordat, constând în acordarea medaliilor. Au primit diplome de excelentã, pentru sprijinul acordat la acest concurs maistrul military principal Lucian Ursu, Cãtãlin Dulgheru si prof. Valerica Mãrgãrint.”, a precizat Jean Mocanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.