spot_img
14.4 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Am aflat de ce Vasluiul este sub cod galben de secetã de 20 de ani!

- Advertisement -

INCREDIBIL… Vara anului 2015. Valoarea pagubelor provocate în judetul Vaslui de seceta excesivã se ridicã la peste 46 de milioane de lei, fiind afectate aproape 60.000 de hectare de culturi. Vara anului 2014. În judetul Vaslui nu a plouat deloc aproape douã luni de zile, iar seceta a afectat mii si mii de hectare de culturi agricole. Misterul acestei secete care duce agricultorii din judet spre faliment a fost deslusit, de curând, de cãtre o tânãrã din Bucuresti, o consilierã a lui Dacian Ciolos. Oana Maria Bogdan, una din vocile importante din PLUS, sustine cã pentru reducerea poluãrii si a fenomenului de secetã ar trebui sã fie redus consumul de fasole… deoarece produce flatulentã si polueazã! „Ministrul britanic al schimbãrii climatice, Lady Verma, a avertizat populatia sã mãnânce mai putinã fasole pentru a reduce flatulentele, deoarece metanul emanat prin flatulatie este un factor cauzator al încãlzirii globale”, a comentat Oana Bogdan la un articol despre poluare. Colegii au încercat sã-i ia apãrarea, spunând cã „bãsinile” sunt foarte nocive si poluante. Probabil, faptul cã la Vaslui se consumã mari cantitãti de fasole este unul dintre motivele pentru care seceta îsi face de cap, în fiecare varã, dacã e sã ne luãm dupã fãtuca de la PLUS.

Fosta consilierã a lui Dacian Ciolos oferã din nou motive de râs românilor, dupã o serie de comentarii pe Facebook privind cauzele încãlzirii globale. Actualul membru PLUS afirmã cã flatulenta este principala cauzã a încãlzirii globale si cã guvernele mondiale ar trebui sã ia mãsuri împotriva fasolei. Oana Bogdan este cunoscutã pentru opinia care a astârnit controverse în societate, conform cãreia „oamenii ar fi mult mai buni dacã ar renunta la proprietate”, dar de data aceasta chiar a fãcut-o latã. Fostul consilier de stat pe probleme de sãnãtate la Cancelaria Prim-ministrului în Guvernul Ciolos, acum membru PLUS, Raul Pãtrascu o apãrã pe colega sa de aliantã: „De fapt, flatulentele, sau „bãsinile”, cum vreti sã spuneti, sunt dovedite stiintific ca fiind cel mai puternic poluant. Nu doar cele umane, dar si cele animale. Asta nu înseamnã cã eu personal as veni cu propuneri de a mânca mai putinã fasole sau de a introduce taxe sau accize”.

„Trebuie actionat acum cu fasolele, cât mai avem timp!”

Pãtrascu o apãrã pe Oana-Maria Bogdan si în legãturã cu alte declaratii pe care aceasta le-a fãcut si care au stârnit numeroase controverse. „Se face atâta circ zilele acestea pe declaratiile Oanei-Maria Bogdan, chiar si dinspre presa de dreapta, încât nu pot sã nu mã întreb dacã nu am luat-o cu totii razna. Oameni buni, ca sã clarificãm, nu vã lãsati pradã propagandei si vã rog sã nu cititi superficial. Oana-Maria e o femeie extrem de cultã si de constientã de traumele suferite si de tragediile prin care a trecut poporul nostru. Dacã nu a fost destul de clar, ceea ce a exprimat ea, ca ideal propriu, NU e renuntarea la proprietate, nicidecum – ci mai degrabã ceea ce vedem deja peste tot – proprietate PRIVATÃ comunã (si/sau închiriere). În America si Canada, de exemplu, studentii care nu îsi permit sau nu doresc sã stea la cãmin, închiriazã sau cumpãrã împreunã apartamente (majoritatea închiriazã). Fiind 3-4, cheltuie mai putin si îsi permit apartamente mai luxoase. La fel, unele asociatii de studenti, nu doar închiriazã, ci cumpãrã case pe care le vor folosi nu doar ei, ci si generatii viitoare de studenti. Mai mult, majoritatea americanilor îsi iau masini în leasing si renuntã când se plictisesc (neplãtind valoarea totalã) în favoarea altor masini, pentru cã e mult mai rentabil. Multi români fac la fel. Nu tot ce sunã avant-garde prin prisma exprimãrii e o întoarcere în trecut. Da, poate Oana mai are nevoie de timp sã clarifice viziunea ei, dar NU, nici ea, nici PLUS nu sustin altceva decât promovarea si întãrirea dreptului la proprietate, îndreptarea colectivizãrii fortate din regimul comunist prin restituirea proprietãtilor si dezvoltarea mediului de afaceri. Între timp, eu zic sã ne focusãm pe lucrurile mai importante si anume cum economia e subredã, bugetul în forma actualã va bãga tara în faliment, scolile scot mult prea multi analfabeti functionali si anual peste 100 de mii de oameni mor în spitale desi ar fi putut fi salvati dacã am fi avut un sistem de sãnãtate mai bun”, a scris Raul Pãtrascu. Internautii i-au dat replica tinerei lui Ciolos. „Aici este marea problemã, Oana Maria Bogdan. Românii au posibil cel mai mare consum de fasole/cap de locuitor. Trebuie actionat acum, cât mai putem salva planeta. Existã recomandãri la nivel international, privind reducerea consumului de carne. De vitã, în mod special”, este unul din zecile de comentarii din mediul online.

Consiliera lui Ciolos, campioanã la idei trãsnite!

În 5 martie, Oana Maria Bogdan a început sirul declaratiilor care au împãrtit PLUS în douã: cei care au contestat declaratiile liderei si cei care o apãrã. „Cred cã un pas important al omenirii va fi cel al renuntãrii la proprietate. Am fi mai buni dacã nu am avea proprietãti si am trãi în grupuri în loc de cupluri”, declara Oana Bogdan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.