spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Bârladul bate recordul la plantarea de puieti: zestre verde cât un hectar de pãdure!

- Advertisement -

ORASUL FÃRÃ POLUARE….În aceste zile s-a demarat campania de plantãri de primãvarã, care va reduce considerabil gradul de poluare al Bârladului. Vor mai fi plantati încã 300 de copaci si 500 de arbusti ornamentali, dar si peste 2.000 de butasi de trandafiri. În urma campaniilor de plantãri din toamna anului trecut si din primãvara acestui an, localitatea îsi va îmbogãti zestrea verde cu echivalentul unui hectar de pãdure.

În paralel, în aceste zile va continua si activitatea de regazonare a spatiilor verzi, însã vor fi plantate si peste 30.000 de fire de flori (panselute si silene) în parcurile si grãdinile de pe domeniul public. La nivelul asociatiilor de proprietari, acolo unde existã solicitãri, deja se aflã în desfãsurare actiuni de toaletare a arborilor si de reamenajare a spatiilor verzi.

„Obiectivul nostru este foarte clar: mentinerea si extinderea spatiilor verzi ale orasului. Asa cum am mai spus, pentru fiecare copac ce se va usca din cauze naturale sau pe care vom fi nevoiti sã îl sacrificãm din motive bine întemeiate vom planta zeci, în loc. Pentru cã trebuie sã ne gândim serios la sãnãtatea noastrã si a copiilor nostri, prin reducerea cât mai mult a gradului de poluare a localitãtii”, a declarat primarul Dumitru Boros. Reamintim cã la finalul campaniei de plantãri din toamna anului trecut, în mai multe zone ale municipiului s-au plantat 200 de puieti de salcâm, 130 de tei, 50 de platani si peste 4.000 de butasi de trandafiri multicolori. Din toamna anului 2016 si pânã în prezent, în total, în Bârlad s-au plantat peste 3.000 de puieti din diferite specii, un record pentru oras, într-un timp atât de scurt. Dupã cum s-a estimat, suprafata ocupatã de acestia reprezintã echivalentul unui hectar de pãdure.

Întrucât în unele zone în care s-au fãcut plantãri de toamnã, au apãrut cazuri – asa cum s-a mai întâmplat – în care unele persoane certate cu bunul simt au rupt puietii, primarul Dumitru Boros face apel la populatie sã sesizeze orice viitoare fapte similare, pentru a putea fi luate mãsurile care se impun. Totodatã, localnicii sunt rugati sã pãstreze intact spatiul verde al municipiului.

(Articol scris în colaborare cu Biroul de Presã al Primãriei Municipiului Bârlad)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.