spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

UNISTIL VA FACE TRANSPORTUL ÎN COMUN DIN BÂRLAD | VIDEO

- Advertisement -

OFICIAL…. Dechiderea ofertei depusã pe 27 februarie pentru efectuarea transportului în comun din Bârlad, prin încredintare directã, a avut loc ieri. Dupã ce Consiliul Local Municipal Bârlad a reziliat, la cerere, contractul firmei Vertrantis privind transportul în comun, la selectia de oferte, care s-a încheiat pe 27 februarie la orele 15:00, a depus ofertã doar SC Unistil SRL Bârlad, firma lui Vasile Puscasu, cel care a prestat aceleasi servicii pânã în anul 2016. La deschiderea ofertei de cãtre comisia de licitatie desemnatã de Primãria Bârlad, au fost prezenti si reprezentantii Unistil Bârlad, prin Vasile Puscasu, patron, si Sergiu Hotoi, managerul firmei. Referitor la scoaterea firmei Unistil de pe traseu, în 2016, când a câstigat firma Vertrantis efectuarea serviciului de transport public în Bârlad, Vasile Puscasu a precizat cã firma Vertrantis nu avea cum sã reziste sase ani, cu oferta cu care a câstigat, care a fost total nesustenabilã, lucru care s-a si adeverit, prin ceea ce a fãcut firma lui Vasile Tonita.

Ieri, în sala de sedinte „A.I.Cuza” a Primãriei Bârlad a avut loc deschiderea ofertei depusã pe 27 februarie de cãtre firma de transport Unistil SRL Bârlad, ofertã privind anuntul pe care administratia localã l-a fãcut public pe website-ul institutiei pentru încredintare directã a transportului în comun din Bârlad. Comisia de licitatie, al cãrei presedinte este Aurelian Rãducu, a deschis oferta Unistil, verificând dacã s-au prezentat toate documentele solicitate prin caietul de sarcini. Dupã analizarea ofertei, concesionarea serviciului de transport în comun va reveni firmei Unistil, prin încredintare directã. Printre conditiile impuse prin caietul de sarcini, pentru firmele care doreau sã efectueze transportul public în Bârlad pe o perioadã de doi ani, figureazã si faptul cã trebuie sã plãteascã o garantie de zece mii de lei pentru participare la licitatie, sã nu aibã datorii la bugetul de stat si local, sã detinã 10 autobuze urbane si 6 microbuze cu norme de poluare cel putin Euro4. Pretul biletelor de cãlãtorie prevãzut în ofertã este de 1,8 lei/cãlãtorie, urmând ca membrii comisiei sã verifice în cel mai scurt timp dacã si restul ofertei corespunde cu cerintele caietului de sarcini. Întrebat de cetãtenii interesati de a avea un transport în comun civilizat în Bârlad, dacã autobuzele sunt vechi si dacã sunt înregistrate RAR, Vasile Puscasu a precizat pentru cititorii cotidianului Vremea Nouã: „Masinile noastre, cele zece autobuze si sase microbuze, se încadreazã conform caietului de sarcini, ba unele sunt chiar noi, au o categorie superioarã, sunt înregistrate la RAR. Autobuzele au între 58 si 80 de locuri”, a asigurat bârlãdenii Vasile Puscasu. Mai mult, Vasile Puscasu a precizat la solictarea mass media cã firma Vertrantis, contraofertantul din 2016 la licitatia pentru concesionarea transportului în comun din Bârlad, a câstigat licitatia, scotându-l pe el din joc, venind cu o ofertã absolut nesustenabilã. „Era imposibil sã reziste, dupã ce ofertã a avut. Pret de 1 leu pe biletul de cãlãtorie, fãrã a-si lua în calcul cheltuielile, era evident o mare gresealã. În conditiile în care noi aveam parcul nostru de autobuze si microbuze, aveam ateliere de reparat proprii, iar el avea luate masinile în leasing si stãtea cu masinile în chirie, nu avea cum sã reziste. Lucru care s-a si întâmplat de altfel, ajungând sã clacheze la jumãtatea derulãrii contractului încheiat cu LM Bârlad”, a precizat Vasile Puscasu.

Vã reamintim cã Unistil a iesit de pe trasee în mai 2016, când Vertrantis a licitat si a cîstigat cu cea mai bunã ofertã, de un leu pentru costul biletului unei cãlãtorii. Firma cîstigãtoare a fost avantajatã si de autobuzele noi, achizitionate în leasing de la firma Mercedes. Dupã trei ani de efectuare a transportului public de cãlãtori, patronii SC Vertrantis SRL Bârlad au declarat cã firma a înregistrat pierderi de 1.100.000 de lei, din cauza redeventelor neîncasate, si a cerut rezilierea contractului. Pe scurt, firma lui Vasile Tonita si a sotiei sale Maria, a supralicitat în 2016, sperând cã va pune mâna pe banii frumosi din bugetul local, fãrã a face ceea ce era prevãzut în contract, adicã investitii în statiile de autobuz. Iar pentru cã n-a respectat contractul, primãria i-a oprit subventiile, la atentionarea fãcutã de Curtea de Conturi Vaslui. În conditiile atribuirii directe, Unistil va putea efectua maximum doi ani transportul local, timp în care administratia va trebui sã pregãteascã licitatia ce urmeazã sã desemneze un cîstigãtor pentru o perioadã de sase ani. Dupã evaluarea ofertei depuse de cãtre comisia de licitatie se va trece la încheierea contractului de cesiune prin încredintare directã, care va fi supus aprobãrii CLM Bârlad si apoi semnat de edilul sef, primar Dumitru Boros si de Vasile Puscasu, patronul Unistil.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.