spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Trofeul “Deliciosul de Vaslui “ la sah

- Advertisement -

REMARCABIL…Doi bârlãdeni, un junior si un senior, au performat la concursul national de sah “Deliciosul de Vaslui”. Ambii au obtinut locul VI, concurenta fiind acerbã. Au participat 108 sahisti din mai multe judete ale tãrii, precum si 14 jucãtori foarte buni din Republica Moldova. De remarcat este faptul cã sahistii bârlãdeni se antreneazã la Clubul Armatei, neavând niciun suport material sau financiar din partea autoritãtilor locale.

În perioada 22 – 24 februarie s-a desfãsurat cea de-a IV-a editie a concursului regional de sah „ Trofeul Deliciosul de Vaslui “, devenind un concurs traditional datoritã Grupului de firme ce apartin patronului Gheorghe Safir. Turneul s-a desfãsurat pe o perioadã de sapte runde. Concursul s-a desfãsurat în incinta Complexului comercial Silver Mall. La acest turneu au participat sahisti din: Vaslui , Iasi, Bucuresti, Bârlad, Bacãu, Pascani, Buzãu, Craiova, Brãila, Tulcea, Cernavodã, precum si 14 jucãtori din Republica Moldova, localitãtile Ungheni, Drochia, Bãlti, Dubãsari si Chisinãu, evenimentul devenind unul din cele mai puternice concursuri din tarã. Au fost în total 108 jucãtori. La aceastã competitie, la sectiunea copii, de la clubul de sah Gheorghe Nestianu din Bârlad s-a prezentat un singur copil, Cosmin-Ioan Dulgheru, la turneul de sah sub 12 ani, unde au fost înscrisi 36 de jucãtori. Sã reamintim cã numai de la clubul „ Gambit” din Husi , au fost 22 de jucãtori. Un fapt îmbucurãtor este rezultatul obtinut: 4,5 puncte din sapte posibile, locul 6 la clasamentul general si locul III, la categoria de vârstã 12 ani luând o Cupã, Diplomã si 20 de lei. La seniori, de la clubul de sah Gheorghe Nestianu din Bârlad, am fost reprezentati de Cezar Crãiescu care a realizat 5.0 puncte din sapte posibile, locul 6 luând 100 lei. S-au premiat primele sase locuri. Aici au fost 67 de jucãtori.

“Problema cea mai acutã pentru sahistii bârlãdeni este asigurarea participãrii lor la competitii, unde întâmpinã difficultãti financiare grave, stirbind astfel valoarea jucãtorilor, a clubului si chiar a instructorului de sah. Rampele de lansare pentru tinerii sahisti pot fi chiar sansa vietii lor, neparticiparea la concursuri este ca si cum ai rupe aripile pãsãrilor atunci când încep sã învete sã zboare. Primãria a fãcut un singur concurs la Zilele Culturale ale Bârladului în perioada 11-13 mai, anul trecut. Sperãm sã fie un prim pas spre o colaborare mai strânsã, pentru a nu mai fi luati în derâdere când întrebãm pe cei din judet: Vaslui, Husi, Negresti, cum procedeazã de îsi alocã niste fonduri si suntem luati peste picior spunând: Noi avem primar care se intereseazã, si se implicã în sport.”, a precizat Jean Mocanu, presedintele Clubului de Sah “Gheorghe Nestian” din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.