DISCUTII…. S-a înfiintat o linie de gardã la domiciliu în specialitatea ATI si s-a aprobat înfiintarea a douã posturi de medici rezidenti la Spitalul Husi; s-a discutat despre SC Ecosalubrizare, de unde UAT Cretesti si-a retras actiunea, lãsând UAT Husi actionariatul de 100% si de asemenea, s-au prelungit contractele de închiriere a suprafetelor de pajisti de pe domeniul privat al municipiului. Acestea au fost, printre altele, deciziile alesilor întruniti ieri, în sedintã ordinatã. Cât pe ce era ca dezbaterea sã se termine în liniste, dacã nu s-ar fi supãrat consiliera Cãtãlina Popa, pentru faptul cã întrebãrile sale nu primeau rãspunsurile dorite. A vrut chiar sã pãrãseascã sala de sedintã în semn de protest, însã primarul Ciupilan s-a dovedit mai întelept decât altãdatã si, evitând celebrele dispute verbale, a venit cu explicatii suplimentare la întrebãrile liberalei. „Mai aveti nevoie de lãmuriri, doamna consilierã?”, a întrebat primarul, neasteptat de pacifist. „Domnule primar, aici trebuie sã dezbatem problemele, sã stie cetãtenii ce vorbim, ce votãm. Proiectele nu sunt pe site, nu mai stie nimeni ce facem noi aici, dacã nimeni nu explicã nimic”, a spus Cãtãlina Popa. „Vã doresc, totusi, o primãvarã frumoasã”, a fost punctul neasteptat, pe care profesorul Cristinel Popa, l-a pus sedintei, descretind fruntile celor prezenti.
În prag de primãvarã, alesii municipiului Husi au avut de luat decizii importante pentru oras. Primul proiect a fost legat de prelungirea contractelor pentru pajistile din domeniul privat al municipiului. „Eu, din perspectiva mea, cred cã acest proiect nici nu mai trebuia pus pe ordinea de zi, deoarece oamenii au dreptul prin contractul initial la prelungire. Dar e bine. Oricum, între timp, am descoperit si 13 hectare de pãsune în plus, care e un lucru foarte bun”, a spus primarul Ioan Ciupilan. Au urmat apoi mai multe proiecte vizând diverse suprafete de teren, solicitate de cetãteni pentru vânzare, concesionare sau dezmembrare, iar la un moment dat, s-a ajuns la o solicitare fãcutã de SC Romtelecom, pentru exercitarea dreptului de acces în zona imobilelor proprietate publicã si privatã din municipiul Husi. Aici, primarul Ioan Ciupilan a fãcut o precizare cu destul substrat, fatã de solicitarea Romtelecom. „Ce sã mai spunem?! Asa cum au fãcut de-a lungul timpului toti guvernantii României, societãtile strãine nu trebuie sã plãteascã. Practic, acelasi lucru care a fost si cu E-On-ul, cu Delgaz-ul, o sã vinã probabil si Orange-ul. Totul trebuie sã le dea primãriile cu titlu gratuit, conform cu nu stiu ce lege. Eu am încercat sã iau bani pentru primãrie, nu pentru mine, Doamne fereste. Dar, asta este, respectãm legea”, a spus, aluziv, primarul Ciupilan.
Tigãile si farfuriile, pricinã de supãrare în CL!
Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a vizat completarea hotãrârii prin care s-a dat în administrarea Colegiului National „Cuza Vodã”, a campusului. Consiliera Cãtãlina Popa a cerut explicatii pentru aceastã revenire. „Au fost unele cheltuieli fãcute ulterior si acum a trebuit completat inventarul cu farfurii, tigãi, oale si mai stiu eu ce au luat ei acolo, la campus”, a spus primarul. Consiliera Popa a considerat cã rãspunsul a fost ironic. „Dar vã rog sã ne respectãm, nu sã ne persiflãm. Suntem în Consiliul Local, totusi”, s-a supãrat Cãtãlina Popa. „Dar doamnã, aceasta este realitatea. Asta au cumpãrat acolo, tigãi, oale, farfurii, pentru campusul cel nou”, a insistat primarul. Situatia s-a acutizat tot într-un moment în care consiliera Popa a cerut mai multe explicatii la un proiect. „A câta oarã sã îl explicãm?”, a întrebat primarul. Retorica nu a fost rãbdatã de consiliera Cãtãlina Popa, care a amenintat cã se va retrage din salã, dacã întrebãrile sale nu vor fi tratate serios. De data aceasta, primarul Ciupilan a reactionat calm si a început sã îi dea lãmuriri liberalei. „Acestea sunt niste proiecte care trebuie dezbãtute, nu putem veni aici ca sã ne uitãm unii la altii. Trebuie sã vorbim, din respect pentru cetãtenii care ne-au trimis aici”, i-a spus Popa. „Pãi, eu v-as fi explicat de la început, dar nu m-ati lãsat. Doar am început sã vã spun, dar nu am fost lãsat”, a replicat primarul. În cele din urmã, presedintele de sedintã, profesorul Cristinel Popa, cel care, de altfel, a dovedit cã are abilitatea de a tine în frâu „patimile” dintr-o astfel de adunare, a încheiat dezbaterea într-o notã neasteptatã, dar binevenitã: „Eu vã doresc, totusi, o primãvarã frumoasã”.