spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

INIMÃ DE MAMÃ: SI-A ABANDONAT COPILUL PENTRU A PLECA LA … PRODUS!

- Advertisement -

TRIST…. O fetitã de un an si 4 luni a ajuns în grija celor de la Protectia Copilului Vaslui, dupã ce mama, o tânãrã de numai 19 ani, a amenintat cã dacã statul nu o ia, o va abandona pe stradã! Mama, care este din satul Ciortolom, comuna Tutova, a recunoscut judecãtorilor cã a practicat prostitutia de la 14 ani, obligatã de concubin. Aceasta le-a spus celor din Primãria Tutova si asistentilor sociali ai DGASPC Vaslui, cã trebuie sã plece în Cehia, si cã nu o mai intereseazã de copil. Povestea este cu atât mai interesantã, cu cât ea s-a adresat Judecãtoriei Bârlad, cu câteva zile înainte de abandon, pentru a obtine ordin de protectie împotriva concubinului, tatãl copilului, care a fost evacuat din locuintã, si i s-a interzis sã se apropie timp de sase luni la mai mult de 100 de metri de ea si de fetitã. Reprezentantii DGASPC bãnuiesc cã femeia a înscenat totul pentru a-l îndepãrta pe concubin, ca ea sã poatã pleca în strãinãtate fãrã nico grijã. DGASPC Vaslui va solicita instantei decãderea femeii din drepturile pãrintesti, ca urmare a abandonãrii fetitei fãrã a avea nicio o remuscare!

În timp ce mii de femei se roagã arzãtor cerului sã rãmânã însãrcinate, altele îsi leapãdã pruncii cã pe niste câini de pripas. S-a întâmplat pe 18 februarie, la Centrul de Primire în Regim de Urgentã a Copilului Abandonat, Neglijat si Exploatat (CPRUCANE) Bârlad, din cadrul Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului (DGASPC) Vaslui , unde o asa-zisã mama si-a dus fetita de un an si 4 luni, si acolo a lãsat-o. Specialistii de la CPRUCANE au rãmas cu gura cãscatã. Mama solicita sus si tare sã-i fie preluatã fetita în sistemul de protectie, si nu pãrea sã aibã urmã de regret. Nu-i pasã nici cã fetita va plânge, singurã într-un cãmin, printre strãini, deoarece i s-a explicat cã fetita va ajunge la un asistent maternal profesionist, iar la vârsta ei este greu sã reziste fãrã mama care a adus-o pe lume. Femeia, de numai 19 ani, nici n-a vrut sã audã de sfaturile psihologilor si a asistentilor sociali, ea doar sustinea sus si tare cã trebuie sã plece în Cehia sã munceascã, si cã dacã nu va fi preluat copilul de stat, îl va abandona pe stradã.

Cine este mama fãrã suflet?

Povestea fetitei abandonate fãrã milã în „bratele” statului român, pentru a ajunge la o familie ce o va creste, este una terifiantã, si scoate în evidentã ceea ce am sustinut de multe ori prin materialele de presã prezentate în cotidianul nostru:  mama avea 16 ani când a rãmas însãrcinatã, iar de la 14 ani deja trãia cu concubinul Robert Maftei, din judetul Neamt, în casa bunicii ei din Ciortolom, comuna Tutova. Casã care a fost lãsatã nepoatei, de cãtre bunicã. Pe 5 februarie, tânãra a solicitat politiei sã vinã acolo pentru cã Robert, concubinul, face scandal, o bate si o amenintã. Poltistii au venit la fata locului, si au emis un ordin de evacuare de urgentã a lui Robert Maftei din locuintã, iar apoi au cerut procurorului de caz sã emitã un ordin de protectie împotriva lui, pentru a proteja femeia de 19 ani si fetita de un an si patru luni. Pe 18 februarie s-a emis ordinul de protectie prin care Robert Maftei, deja evacuat din casa de la Ciortolom, Tutova, nu are voie timp de sase luni sã se apropie la mai mult de 100 de metri de Elena Nicola M., de fetita lor, si de locuinta din Ciortolom, comuna Tutova. Interesant este cã Robert Maftei a plecat la pãrintii lui din judetul Neamt, încã din seara scandalului, si nu a mai fost vãzut. Dar, imediat cum a primit Ordinul de Protectie, Elena Nicola M. si-a luat fetita în brate si a mers direct la Primãria Tutova, unde a solicitat nici mai mult nici mai putin decât sã îi fie luat copilul, pentru cã ea trebuie sã plece din tarã, si nu are ce sã facã cu micuta. „Asistentul social de la primãrie a încercat sã discute cu mama, dar era de neînduplecat, spunea cã lasã fetita pe bancã afarã si pleacã. Am solicitat prezenta celor de la Protectia Copilului, si am îndrumat-o sã meargã acolo, la Bârlad, pe B-dul Epureanu, la CPRUCANE, unde au spus specialistii cã o asteaptã”, a precizat primarul comunei Tutova, Ioan Corciovã. Si în câteva ore, femeia era la usa CPRUCANE, unde si-a abandonat fetita, fãrã nicio urmã de regret.

Suspiciunile celor de la Protectia Copilului

Reprezentantii CPRUCANE si ai DGASPC Vaslui sustin cã fapta mamei ridicã foarte multe semne de întrebare asupra ordinului de protectie emis de procuror. Politistii de la comuna Tutova au prezentat la dosar un ordin provizoriu de protectie emis de politisti la cererea reclamantei Elena Nicola M. Aceasta si-a sustinut cererea în continuare si astfel, în urma audierii unui martor, precum si a solicitãrii procurorului, a fost admisã solicitarea procurorului de emitere a ordinului de protectie pentru sase luni. De remarcat cã pârâtul, Robert Maftei, n-a fost prezent, iar avocatul din oficiu nu a solicitat sã depunã probe sau înscrisuri decât cele din dosar. Cum a fost obtinut ordinul de protectie, cum mama de 19 ani a si abandonat fetita, concubinul, tatãl copilului, neputând fi de fatã, fiind evacuat si având ordin de a nu se apropia de mamã si fiicã! „Noi credem cã a fost premeditat totul, ca sã fie emis ordinul de protectie sã plece concubinul, ce o împiedica pe ea sã pãrãseascã copilul! De aceea noi vom face demersurile legale pentru a fi decãzutã din drepturile pãrintesti. Un comportament incredibil pentru o mamã!”, a precizat unul din specialistii de la DGASPC Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.