spot_img
spot_img
-1.3 C
Vaslui
13-ian.-2025

Dorel s-a reinventat la Vaslui, în mecanic de ocazie la Dedeman!

- Advertisement -

Legendã…PERICOL…Patru angajati ai companiei si-au riscat viata reparând masina sefului, pe un motostivuitor

TREABÃ ROMÂNEASCÃ

INCONSTIENTI…Parcarea de la Dedeman s-a transformat, vineri dupã-amiazã, în service auto pentru câtiva angajati ai magazinului. Dând dovadã de adevãrate veleitãti de mecanici auto, acestia au ridicat cu un motostivuitor o masinã de serviciu, si au început sã mestereascã la o roatã, fãrã sã constientizeze pericolul la care se supun. Un stivuitorist cu ani de experientã a declarat, pentru Vremea Nouã, cã astfel de utilaje nu sunt fãcute sã ridice greutãti mari pentru lungi perioade de timp, si doar norocul a fãcut ca în parcarea magazinului sã nu se producã o adevãratã tragedie. Despre gestul necugetat al mecanicilor de ocazie a vorbit si Marius Roman, coordonatorul parcului auto al companiei, care a precizat cã cei surprinsi în pozã au actionat din proprie initiativã, urmând sã fie sanctionati. Nu este exclus ca si magazinul Dedeman Vaslui sã fie amendat, pentru cã pe fir au intrat si inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncã Vaslui. Costel Harja, inspector în domeniul Securitãtii si Sãnãtãtii în Muncã a declarat, pentru ziarul nostru, cã în astfel de cazuri, în care se constatã un pericol iminent, fapta poate fi consideratã chiar infractiune, si se pedepseste conform legislatiei în vigoare.

Multi vasluieni aleg sã-si repare singuri masinile, sau sã apeleze la persoane care nu sunt autorizate sã facã astfel de reparatii. Cei care aleg sã-si repare masina în “regie proprie” cumpãrã piesele necesare si le monteazã unde apucã, fie la un prieten care are elevator, fie în spatele blocului. O frumusete de reparatie improvizatã a fost surprinsã, de un cititor al ziarului nostru, vineri dupã-amiazã, în parcarea magazinului Dedeman din Vaslui, unde mai multi angajati ai companiei reparau de zor la roata unui Logan de serviciu. Acestia au dat dovadã de multã ingeniozitate, apelând la ajutorul unui motostivuitor pentru a ridica masina de la sol. O alegere care i-ar fi putut costa viata, spune un stivuitorist cu ani de experientã. “Astfel de utilaje nu sunt fãcute sã ridice sarcini mari pentru lungi perioade de timp. De asta, la manevrarea sarcinii ridicate, operatorul stivuitorului trebuie sã se asigure cã persoanele din imediata apropiere nu sunt în pericol de accident, ceea ce aici nu a fost cazul. Uitându-mã la pozã, pot spune cã doar norocul a fãcut ca cei aflati sub masinã sã nu pãteascã ceva. Dacã ceda stivuitorul, se producea o adevãratã tragedie acolo”.

“Angajatii au actionat din proprie initiativã”

Poza a fost comentatã si de Marius Roman, coordonatorul parcului auto al companiei Dedeman. Acesta a declarat cã toti angajatii care au fost implicati în acest caz vor fi sanctionati. “Masinile din parcul auto proprii sunt reparate doar în unitãti service autorizate. Obligatia colegilor de la magazine este de a anunta defectiunea, si de a se prezenta cu masina în cel mai scurt timp posibil la service pentru remedierea problemei. Angajatii din imagine nu au pregãtirea tehnicã în a repara masina din imagine. Au actionat din proprie initiativã, pentru a constata  o defectiune minorã, motiv pentru care vor fi sanctionati conform regulamentului intern. Vã asiguram de faptul cã au gresit si vom lua mãsuri pentru a nu se mai întâmpla”, a precizat Marius Roman.

“Fapta poate fi consideratã infractiune”

Decizia angajatilor Dedeman de a-si repara masinile de serviciu în parcarea magazinului a fost dezaprobatã si de Costel Harja, inspector în domeniul Securitãtii si Sãnãtãtii în Muncã din cadrul ITM Vaslui. Acesta a declarat cã în cazul de fatã, magazinul riscã sã fie amendat, iar fapta mecanicilor de ocazie sã fie consideratã infractiune. “Nu este deloc indicat ceea ce fac ei acolo. Este interzisã suspendarea autovehiculelor cu motostivuitorul, pentru cã o astfel de activitate se face pe elevator, pe instalatie specialã de ridicat. Existã posibilitatea ca salariatii de acolo sã fie surprinsi de cãtre autovehiculul suspendat necorespunzãtor, pentru cã în acest caz nu putem vorbi despre o instalatie de ridicat autovehiculul. De asemenea, nici spatiul nu este corespunzãtor. Din ce vãd, toatã aceastã operatiune se desfãsoarã în incinta unei parcãri, iar personalul nu este calificat pentru asemenea operatii. Par a fi niste lucrãtori comerciali. Repet, este interzisã suspendarea unui autovehicul fãrã autorizatie de elevatorist, si în astfel de circumstante. Reprezintã un adevãrat pericol pentru cei care se implicã si asistã la o asa activitate. Acum, cã am vãzut fotografia, cred cã ne vom duce si noi sã analizãm situatia, vom vedea ce mãsuri se vor impune. De obicei, în astfel de situatii se aplicã cel putin amenzi, de la 5000 lei pânã la 10.000 lei si se poate merge pânã la sistarea activitãtii. În cazul în care se considerã cã a fost vorba despre un pericol grav si iminent, fapta poate fi consideratã chiar infractiune”, a explicat inspectorul ITM, Costel Harja.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.