spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Bârlãdeancã retinutã pentru contrabandã cu tigãri

- Advertisement -

ILEGAL…O femeie din municipiul Bârlad a fost retinutã de cãtre politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice Vaslui pentru sãvârsirea infractiunii de contrabandã. Prinsã în flagrant, femeia a fost dusã în fata procurorului de caz si pusã sub control judiciar pentru 60 de zile.

În ziua de 30 ianuarie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice Vaslui au depistat o femeie în vârstã de 48 de ani, din municipiul Bârlad care a comercializat în mod repetat tigarete provenite din contrabandã. Asupra femeii au fost descoperite si ridicate tigarete fãrã timbru de accizã, pe care femeia le detinea fãrã drept, în vederea comercializãrii.

„Fatã de persoana în cauzã a fost dispusã mãsura retinerii pentru 24 de ore, iar în data de 31 ianuarie a.c., cu ocazia prezentãrii acesteia la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, s-a dispus mãsura preventivã a controlului judiciar, pentru o perioadã de 60 de zile. Femeia este cercetatã în mai multe dosare penale pentru sãvârsirea infractiunii de contrabandã.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Reamintim faptul cã pentru infractiunea de contrabandã, Legea 86/2006 prevede o pedeapsã cu închisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infractiunii de contrabandã si colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârsirii acesteia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.