spot_img
spot_img
-2.2 C
Vaslui
14-ian.-2025

S-a întors roata: elevii sunt invitati sã-si evalueze profesorii!

- Advertisement -

EVALUARE… Elevii din Vaslui sunt invitati sã-si evalueze profesorii prin intermediul unei fise de feedback anonime. Acestia pot descãrca un astfel de exemplar de pe pagina de Facebook a Consiliului National al Elevilor, însã apoi trebuie predat cadrului didactic evaluat. “Dacã pânã acum se obisnuia ca elevii sã fie evaluati de cãtre cadrele didactice, odatã cu aprobarea Statutului Elevului, acestia au dreptul de a acorda feedback profesorilor! Noi ti-am pregãtit un formular în care îti poti expune pãrerea cu privire la profesorii tãi! Completeazã sub anonimat fisa de feedback si îmbunãtãteste timpul petrecut la scoalã!”, a fost îndemnul reprezentantilor Consiliului National al Elevilor.

Completarea acestor fise de feedback este reglementatã de lege. Astfel, în temeiul art.7, lit. aa) din Statutul Elevului, adoptat la data de 10.08.2016, si intrat în vigoare în Monitorul Oficial al României, partea I, prin Ordinul Ministrului Educatiei Nationale si Cercetãrii Stiintifice, conform articolului 80, alin. (2) din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011, este prevãzut “dreptul de a oferi feedback semestrial cadrelor didactice care predau la clasã, prin fise de feedback anonime. Acestea vor fi completate la clasã si predate cadrelor didactice în vederea identificãrii celor mai eficiente metode didactice”.

Ce include fisa de feedback

Fisa de fedback este împãrtitã în trei pãrti si cuprinde întrebãri care încearcã sã stabileascã calitatea actului educational si a evaluãrii elevilor, relatia profesor-elev/elev-profesor, atmosfera la orã si conduita profesorului. Iatã câteva dintre întrebãri: “Cât de bine explicã profesorul ceea ce predã?”, “Adapteazã materia predatã nivelului si necesitãtilor clasei?”, “Încurajeazã competitivitatea? Dar lucrul în echipã?”, “Ce noteazã profesorul? Capacitatea ta de a „toci” si de a reproduce informatii sau faptul cã ai înteles ceea ce a predat, pe lângã evolutia ta, ca elev si ca individ?”, “Profesorul încurajeazã elevii sã-si exprime si sã-si sustinã propriile idei si opinii?”, “Consideri cã profesorul este un model de urmat prin comportamentul, ideile si mentalitatea pe care le promoveazã?”, “Consideri cã te-a motivat, inspirat sau ajutat atunci când ai avut nevoie sau ai solicitat acest lucru?”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.