spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Loviturã pentru traficantii de droguri din Bârlad: trei arestãri si 3,5 kg de cannabis confiscate! | FOTO

- Advertisement -

DESCINDERI…Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate (SCCO) Vaslui, sub coordonarea  procurorilor D.I.I.C.O.T., au descoperit si ridicat peste 3,5 kilograme de cannabis si 177 de grame rezinã de cannabis. Trei bãrbati din Bârlad au fost retinuti pentru 24 de ore iar judecãtorii de la Tribunalul Vaslui au emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele lor. Cei trei sunt cunoscuti în Bârlad ca dealeri de droguri, acestia vindeau „marfa” oricunde si oricui, la „comandã”. Politistii SCCO Vaslui au urmãrit reteaua timp de câteva luni, iar pe 28 ianuarie au dat lovitura decisivã. Au fost retinuti : Alexandru Petrea de 28 de ani, George Rãzvan Teletin de 33 de ani si Marius Ionut Ivanciu de 19 ani. Judecãtorii vasluieni au emis mandate de arestare preventivã, pentru 30 de zile pe numele lor.

La data de 28 ianuarie, politistii specializati în combaterea criminalitãtii organizate din Vaslui au efectuat cinci perchezitii domiciliare (patru pe raza municipiului Bârlad si una pe raza municipiului Târgu Mures), la persoane bãnuite de sãvârsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si introducerea în tarã de droguri de risc. „Au mai fost organizate douã actiuni de depistare în flagrant delict, una în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu si una în zona nodului rutier Drumul National 24 – Crasna. În urma acestor activitãti, politistii au descoperit 3,1 kilograme de cannabis asupra unui tânãr de 19 ani, respectiv 430 de grame de cannabis si 177 de grame de rezinã de cannabis la un bãrbat de 28 de ani. Din cercetãrile efectuate a rezultat faptul cã, în perioada decembrie 2018 – ianuarie 2019, trei bãrbati ar fi introdus în tarã si comercializat, fãrã drept, pe raza municipiului Bârlad, droguri de risc de tip cannabis si rezinã de cannabis. Cei trei, cu vârste cuprinse între 19 si 33 de ani, din municipiul Bârlad, judetul Vaslui, au fost retinuti pentru 24 de ore. Acestia sunt cercetati sub aspectul comiterii infractiunilor de trafic si introducerea în tarã de droguri de risc.”, mentioneazã Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

DIICOT Vaslui i-a trimis direct în arest pe traficantii bârlãdeni

Pe 28 ianuarie, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui au dispus retinerea pentru o perioadã de 24 de ore a lui Alexandru Petrea, de 28 de ani, George Rãzvan Teletin, de 33 de ani si Ionut Marius Ivanciu, de 19 ani, din municipiul Bârlad, pentru sãvârsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc în formã continuã si introducere în tarã de droguri de risc. În ziua de 28 ianuarie „sãgeata” grupãrii de traficanti, Ionut Marius Ivanciu, un tânãr de 19 ani, a fost depistat în flagrant în timp ce introducea în România, prin vama Giurgiu, cantitatea de 3106, 4 grame cannabis. În aceeasi zi, politistii de la SCCO Vaslui au depistat în flagrant în trafic, pe DN 24, pe raza localitãtii Crasna, judetul Vaslui, având asupra sa, în vederea comercializãrii, cantitatea de 430 de grame cannabis si 177 grame rezinã de cannabis precum si obiecte si instrumente folosite în consumul de droguri si comercializarea drogurilor.  Politistii de la SCCO Vaslui si procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, au stabilit faptul cã, în perioada decembrie 2018 -28.01.2019, bârlãdeanul George Rãzvan Teletin, în mod repetat si în baza aceleiasi rezolutii infractionale, a procurat, detinut, pus în vânzare, fãrã drept, droguri de risc de tip cannabis si hasis, pe raza municipiului Vaslui, înlesnind totodatã activitatea infractionalã a lui Ionut Marius Ivanciu, respectiv introducerea în România, din Republica Elenã – Atena si transportul cantitãtii de 3106,4 grame cannabis în data de 28 ianuarie. „În data de 28.01.2019 s-au pus în executare cinci mandate de perchezitie domiciliarã, din care patru pe raza municipiului Bârlad si una pe raza municipiului Târgu Mures, în urma cãrora au fost ridicate mai multe bunuri, dintre care droguri de risc si instrumente folosite pentru consumul si comercializarea drogurilor (grinder, cântar). Astfel, cu ocazia activitãtilor desfãsurate în data de 28 ianuarie a fost depistatã si retrasã de pe piata drogurilor cantitatea totalã de 3540 de grame cannabis si 177 grame rezinã de cannabis si a fost ridicatã suma de 1357 lei.  În data de 29 ianuarie inculpatii au fost prezentati Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivã pentru o perioadã de 30 de zile. Actiunea a fost efectuatã împreunã cu ofiteri de politie judiciarã din cadrul S.C.C.O. Vaslui si B.C.C.O. Iasi, cu sprijinul S.C.C.O Giurgiu, B.C.C.O Tg. Mures, Serviciul Rutier Vaslui, I.J.J. Vaslui, Brigada Mobilã de Jandarmi Tg. Mures si S.A.S. Vaslui.  Suportul de specialitate a fost asigurat de cãtre Directia Operatiuni Speciale.”, a mentionat purtãtorul de cuvânt al DIICOT, proc. Mihaela Porime.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.