spot_img
15.2 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Ultima fotografie cu directorul Cezar Anton, înainte de moarte!

- Advertisement -

REVOLTÃTOR… Iatã, aceasta este ultima pozã cu huseanul Cezar Anton în viatã! Ea a fost fãcutã chiar în clinica din Bacãu, la scurt timp de la operatia de la care avea sã i se tragã moartea fostului director de la ANIF Vaslui. Cu dureri cumplite de cap, dar si cu bandajele însângerate la nivelul nasului, Cezar Anton si-a fãcut câteva fotografii, pe care familia i le-a descoperit în telefonul personal. “Dupã operatie îl durea capul îngrozitor. El singur si-a fãcut pozele. Situatia lui se agrava de la o orã la alta, dar nimeni acolo nu fãcea nimic pentru el”, spun, revoltati, membrii familiei. Dupã operatia de joi, de la ora 18:00, sâmbãtã dimineata s-a dus un prieten sã îl aducã acasã pe Cezar Anton. “Starea sa pãrea foarte rea. El era puternic, iar acum intrase pe usã un om care se misca foarte greu, cu sânge închegat pe fatã si care abia vorbea. El luni fusese la salã, era bine, iar acum ajunsese de nerecunoscut”, spun apropiatii. Ancheta Politiei merge destul de greu, cãci, iatã, au trecut douã luni si necropsia de la Medicina Legalã, sustine familia, nu a ajuns la dosarul deschis de politistii Biroului de Investigatii Criminale, din cadrul Politiei Husi.

Cazul lui Cezar Anton este unul care nu trebuie ignorat, cãci, cel putin pentru huseni, este al doilea, din 2018, când o persoanã care se opereazã într-o clinicã privatã, moare fulgerãtor. Rezultatul anchetei deschise în acest caz este asteptat cu interes, cãci oamenii vor sã stie dacã sã aibã sau nu încredere în medicii care afirmã ca “operatia este banalã”, dar, în cele din urmã, pacientul moare. În cazul lui Cezar Anton, detaliile din ultimele zile de viatã, asa cum sunt ele relatate de apropiatii sãi, dau fiori. Omul pãrea sãnãtos tun, iar luni fusese la sala de sport, pentru cã se preocupa sã aibã o conditie fizicã bunã, chiar si la 63 de ani. Motivul pentru care a insistat sã facã acea operatie de deviatie de sept a fost acela cã respira mai greoi pe nas. “Mai mult pe gurã respira, lucru care îl cam deranja. I s-a spus cã operatia de deviatie de sept este una banalã, care se face repede si cu rezultate foarte bune si imediate. Si a acceptat”, spun apropiatii.

“Era foarte slãbit, parcã era deodatã, foarte bãtrân, nu puternic, asa cum plecase de acasã”

Operatia a avut loc în seara zilei de 21 noiembrie, în jurul orelor 18:00, la clinica “Palade” din Bacãu. Dupã intervenitia chirurgicalã aparent simplã, starea pacientului nu era deloc bunã. Cel putin, spun apropiatii sãi, pe Cezar Anton începuse sã îl doarã cumplit capul si nu stia ce sã mai facã de durere. Nu a primit mare ajutor în acest sens, iar în ultimele fotografii pe care si le-a fãcut singur, se vede cã si de la nivelul nasului, sângele curge siroare prin bandaje. “A fost lãsat asa, iar sâmbãtã dimineata, s-a dus un prieten sã îl scoatã si sã îl aducã acasã. Când l-a adus, a intrat pe usã si ne-am dat seama cã ceva nu e în regulã deloc. Era foarte slãbit, parcã era, deodatã, foarte bãtrân, nu puternic, asa cum plecase de acasã”, sustin membrii familiei. Cezar Anton ajunsese la domiciliu în jurul orelor 12 – 13:00, însã dupã câteva ore, vãzând cã starea se înrãutãteste, a fost sunatã Salvarea. A fost dus la Spitalul Husi. “Nu vreau sã spun ce s-a întâmplat aici, nu mai are rost. Pot spune doar cã a fost transportat la Vaslui, cu Ambulanta, în care se mai afla o persoanã. Voiau, la început, sã îl transporte în sezut, desi el acuza dureri mari la coloanã si la cap. Pânã la urmã a ajuns la Spitalul Vaslui, dar starea sa era din ce în ce mai rea”, povesteste unul din membrii familiei sale.

Rudelor li s-a spus cã, în timpul operatiei, i-au fisurat “din gresealã” craniul!

La Vaslui i s-a fãcut un “Computer Tomograf”, spune familia, iar rezultatul i-a socat inclusiv pe medicii de acolo. Membrilor familiei li s-a spus cã, din cele ce se vãd în urma analizelor, craniul bãrbatului ar fi fost fisurat, cel mai probabil, în timpul interventiei chirurgicale de la Bacãu. Cezar Anton a intrat apoi, în scurt timp, în comã. A fost transferat la Spitalul din Iasi, unde, pe 26 noiembrie, a murit. “Ni s-a spus clar cã i s-a fisurat craniul în timpul operatiei de la Bacãu, dar acum, cuvintele sunt cuvinte, noi nu cunoastem termenii medicali, iar cea care va face luminã este necropsia. Dacã ancheta va merge în mod onest, legal si cu respectarea adevãrului, atunci totul va iesi la ivealã, în momentul în care legistii vor vedea de ce si de cãtre cine a fost bãgat în pãmânt acest om. Nu putem arãta, deocamdatã, cu degetul pe nimeni, pânã nu se prountã Medicina Legalã”, spun, cu lacrimi în ochi, rudele sale. În editia de marti, 29 ianuarie, veti citi ce s-a gãsit în buzunarul lui Cezar Anton la întoarcerea de la clinica privatã din Bacãu, dar si câti bani a costat… moartea sa.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.