spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Un husean, carierã de exceptie în Chirurgie Plasticã

- Advertisement -

RECUNOASTERE… Husenii au trãit ieri un moment special, când au vãzut cã, pe un post national de televiziune, la emisiunea Florentinei Fântânaru, este invitat un medic chirurg, Doctor în Stiinte Medicale, despre care se spunea cã ar fi… husean de origine. “Cum sã fie din Husi un medic cu o asemenea carierã si noi sã nu stim despre el? Nu este din Husi”, au spus, hotãrâti, cei care nu au auzit de medicul Gabriel Mazilu. Ei bine, adevãrul este cã Dr. Gabriel Mazilu, specialist în Chirurgie Plasticã si Microchirurgie este husean, s-a nãscut în “orasul dintre vii” si este un fost elev al Scolii “Ion Creangã” (Scoala nr. 2). “Are doar 37 de ani, dar, iatã, este remarcat la nivel national si ne mândrim cu el”, au spus dascãlii Scolii “Ion Creangã”.

Husenii ambitiosi reusesc sã se impunã în toate domeniile în care activeazã si succesul lor reprezintã un motiv de mândrie pentru cei de acasã. Doctorul Gabriel Mazilu este unul dintre cei care s-au impus în profesia sa si care a reusit, la doar 30 de ani, sã devinã Doctor în Stiinte Medicale. Si-a continuat activitatea si cei care l-au întâlnit în Iasi s-au bucurat sã afle cã la origine este husean, iar el nu se dezice de obârsia sa. Ieri, la o emisiune de pe un post national de televiziune, unde sunt invitate doar personalitãti care pot inspira si au o poveste de spus, Dr. Gabriel Mazilu a fost invitat. A vorbit despre drumul sãu în carierã, bazat pe o pasiune cu totul deosebitã pentru Medicinã. Interesant a fost faptul cã prezenta medicului Mazilu pe micul ecran a stârnit îndatã reactii, întrucât s-a spus cã este din Iasi, însã concitadinii sãi l-au recunoscut. “Este din Husi, îl cunosc, am copilãrit împreunã”, spuneau unii. “Cum sã fie din Husi un medic cu o asemenea carierã si noi sã nu stim despre el? Nu este din Husi”, replicau ceilalti. Ei bine, o profesoarã de la Scoala “Ion Creangã”, Irina Tipordei, chiar fiica învãtãtoarei lui Gabriel Mazilu (distinsa doamnã Paraschiva Tipordei) a lãmurit situatia.

Drumul cãtre succes a pornit de la Husi!

“Ne mândrim cu husenii nostri! Mazilu Gabriel, medic specialist în chirurgie plasticã si esteticã a absolvit Scoala Gimnazialã “Ion Creangã” (pe atunci Scoala nr. 2), iar în anul 1997 începe studiile la Liceul Teoretic “Cuza Vodã” Husi, la profilul Fizicã-Chimie. În septembrie 2012, la doar 30 de ani, a devenit Doctor în Stiinte Medicale, cu specialitatea Chirurgie plasticã si Microchirurgie. A participant la congrese si simpozioane nationale si internationale, este autor al unor publicatii în domeniul medical, afiliat unor societãti si asociatii de chirurgie plasticã, coordonator al Centrului de Esteticã. Domnul Gabriel Mazilu s-a impus cu autoritate în lumea medicalã, unde rezultatele sale obtinute pas cu pas exprimã rodul muncii sustinute, al pasiunii pentru Medicinã si al dorintei de a deveni tot mai bun. Aparitiile sale în media vin pentru a confirma aceste calitãti. Opiniile pacientilor îl descriu ca pe un om deosebit, capabil sã le dea o viatã nouã – unul dintre ,,îngerii în halate albe” prin munca si grija cãrora putem avea o lume mai bunã”, a spus profesoara Irina Tipordei. Reactiile au fost entuziasmante. “Husi, loc drag inimii mele! Nu mã surprinde reusita acestui tânãr doctor, de care suntem mândri si cãruia îi dorim o frumoasã carierã. Orãselul nostru drag a avut întotdeauna un mare numãr de studenti, raportat la populatia lui. Cel putin asa îmi aduc eu aminte din vremurile adolescencentei si studentiei mele. Felicitãri, domnule Doctor”, a scris Daniela. “Lãudabil! Sunt convinsã cã mai sunt astfel de exemple. Si asta datoritã si profesionalismului si dãruirii cadrelor didactice ale acestei scoli. Este bine ca lumea sã cunoascã mãcar o frânturã din istoria acestei scoli. Felicitãri încã o datã! Mult, mult succes în tot ceea ce faceti!”, a fost o altã reactie apreciativã la adresa medicului Gabriel Mazilu, dar si a scolii husene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.