spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Fiu de pãdurar, scandal cu focuri de armã si amenintãri cu pistolul la cap!

- Advertisement -

CA-N VESTUL SÃLBATIC!

NOAPTEA MINTII… Un taximetrist din Bârlad în vârstã de 38 de ani, a trãit momente de cosmar si a vãzut moartea cu ochii, chiar în noaptea de Revelion! Ion Ciobanu a fost blocat în trafic, când mergea la la Vinderei, de cãtre Alin Ibãnescu, fiul pãdurarului din Bãcesti, care i-a pus pistolul la cap si l-a amenintat cu moartea. Taximetristul a decis sã lucreze în noaptea dintre ani, iar în jurul orelor 2:00, s-a dus sã-si aducã acasã sotia, din comuna Vinderei. Pe drum a fost urmãrit de douã masini în care se aflau mai multi indivizi beti turtã, care aveau asupra lor si un pistol. Indivizii au reusit sã blocheze masina taximetristului, i-au pus omului pistolul la tâmplã si l-au amenintat cu toporul si cu bâtele. În fapt, agresorii cãutau sã se rãzbune pentru o bãtaie primitã de Alin Ibãnescu. S-au nãpustit însã asupra taximetristului care nu avea niciun fel de legãturã cu acest caz. Ion Ciobanu a scãpat cu greu din mâna agresorilor, cu ajutorul politiei, si a fost nevoie de interventia Ambulantei pentru cã acesta a intrat în stare de soc. A ajuns la spitalul din Bârlad, unde a fost consultat la sectia psihiatrie, fiind si acum sub tratament. Politistii vasluieni fac cercetãri pentru comiterea a trei infractiuni, loviri si alte violente, amenintare si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Ionut Ciobanu, taximetrist la o firmã din Bârlad, s-a speriat de moarte în noaptea de Revelion! Acesta luase decizia sã munceascã în noaptea dintre ani, când tarifele sunt mai ridicate, în timp ce sotia sa era la rude în comuna Vinderei, pentru a petrece Revelionul. Dupã cum a reusit sã ne povesteascã, cu greu, pentru cã rememorarea momentelor prin care a trecut l-a marcat, în acea noapte a fost urmãrit de douã masini, pe dealurile dintre localitãtile Grãjdeni (comuna Fruntiseni) si Vinderei (comuna Vinderei). A trãit un adevãrat cosmar, dupã ce Alin Ibãnescu i-a pus pistolul la tâmplã si l-a amenintat cu moartea, un alt individ l-a amenintat cu un topor, iar altii agitau de zor niste bâte! Totul pentru a se rãzbuna, pentru cã Alin Ibãnescu, fiu de pãdurar la Bãcesti, care venise la bunica sa în Vinderei de Revelion, fusese bãtut zdravãn de câtiva tineri din sat. Si asta pentru cã fiul pãdurarului fãcea liniute cu masina prin sat, deranjând petrecerea de Revelion a altor tineri. Ibãnescu a fost recalcitrant si a cam fost altoit de bãietii din Viderei si pus pe fugã. Nervos si, dupã spusele unora, beat si sub influenta unor substante periculoase, Alin Ibãnescu si-a chemat niste amici, cu care s-a nãspustit pe bietul taximetrist, ce plecase din Bârlad spre Viderei, prin Grãjdeni, sã-si aducã acasã sotia. Iatã filmul de groazã, povestit de Ionut Ciobanu:

„Eu am lucrat în noaptea de Revelion. Pe la orele 1:40, m-a sunat sotia sã merg sã o iau de la soacra mea, ca sã o aduc acasã. Ea fãcea acolo Revelionul cu familia ei, ca sã nu stea singurã în casã în acea noapte specialã. Am ajuns pe la Grãjdeni, unde în spatele meu era o masinã care îmi tot fãcea flashuri. Am vãzut cã este un BMW, cã le cunosc dupã faruri. Am fãcut semnal sã mã depãseascã, n-a vrut, erau douã masini de fapt, un BMW si un WV Passat. La un moment dat am auzit când striga unul pe geam <<Unde mortii mã-tii ai comandã?>>, dar nu am înteles de ce mã întreba. Eu m-am speriat cã or fi beti cumva, i-am lãsat sã mã depãseascã si am sesizat la 112 cã am fost agresat, înjurat si cã îmi era fricã. De la 112 mi s-a spus cã nu poate sã-mi dea gardã de corp, dar dacã cumva pãtesc ceva sã sun imediat. Am ajuns pe dealul de deasupra Grãjdenilor, am primit telefon sã mã întorc, cã vin spre mine, cã s-a tras cu pistolul prin Vinderei, merg cu masinile pe acolo prin sat sã calce pe cei care l-au bãtut pe Alin Ibãnescu, cel care a luat bãtaie mai înainte, când era singur. Cã nu v-am zis, dar Alin Ibãnescu, cel cu BMW-ul, a provocat scandal înainte de miezul noptii si cei din Vinderei l-au altoit si l-au fugãrit ca sã nu mai facã scandal. Acum el voia rãzbunare, si stiind cã eu sunt cumnat cu unul din bãietii care l-au fugãrit din sat, a vrut sã se rãzbune. M-au ajuns din nou cu masinile, m-au blocat – BMW-ul în fatã si WV Passat în spate. Cel cu cioc, Alin Ibãnescu a scos pistolul si mi l-a pus la tâmplã, altul agita un topor si striga cã mã taie si alti patru aveau si ei niste bâte. Am început sã tremur, nu mai puteam sã vorbesc… M-au amenintat cã mã omoarã, cã trage în mine, cã venisem sã-mi iau cumnatul … Îmi suna telefonul, mi-a luat Alin Ibãnescu telefonul din mânã si îi spunea cumnatului meu la telefon cã << Îl omor acum pe cumnatul tãu, gata am pistolul la capul lui>>, iar ãla cu toporul striga cã mã face bucãti acuma. Nu mai stiu ce s-a întâmplat, nu stiu cum de Dumnezeu a lãsat sã mai trãiesc, cã m-au abandonat acolo si au fugit. Probabil vãzuserã luminile masinilor de politie care au fost trimise spre mine de sotia mea.”, a povestit Ionut Ciobanu.

La un pas de nebunie, de fricã!

Bârlãdeanul Ionut Ciobanu a fost gãsit de politisti în taxi, mai mult mort decât viu, tremurând, în stare de soc! A fost solicitatã o ambulantã care l-a transportat la spitalul din Bârlad, de unde a fost trimis la sectia Psihiatrie, omul fiind vizibil în stare de soc. „Politistii au chemat Salvarea, pentru cã tremuram din toate încheieturile. M-au dus la spital la Bârlad, de la Urgente m-au trimis la Psihiatrie, iar medicul de acolo a vrut sã mã interneze, deoarece eram complet socat. Am refuzat internarea pentru cã eram deja speriat de moarte, socat complet, mai lipsea sã stau printre psihopati ca sã o iau si eu complet razna. Mi s-a dat tratament, mi s-a recomandat consiliere psihologicã. Am fãcut plângere la politie, la Sectia 3 Politie Ruralã Bârlad, pe 1 ianuarie. Am arãtat exact cine a fost, cine m-a amenintat cu moartea, acum astept sã vãd ce se întâmplã”, a spus Ionut Ciobanu.

Primarul din Vinderei, la curent cu cele întâmplate

Ionut Ghiur, primarul comunei Vinderei a precizat cã stie de scandal si cã nu îsi explicã de ce acest Alin Ibãnescu, care este un bãiat de conditie bunã, a putut sã se manifeste atât de violent, punând în pericol viata unui om nevinovat. „Stiu de scandal, dar nu la Vinderei s-a întâmplat ci la Grãjdeni. Acest tânãr, Alin Ibãnescu, nu este din Vinderei, este din Bãcesti, dar vine rar la bunicii sãi. Am înteles cã la petrecerea de Revelion, care a avut loc în comunã, acesta s-ar fi certat cu niste tineri din Vinderei, iar acestia l-au pus pe fugã. Vrând sã se rãzbune, Alin Ibãnescu a chemat câtiva prieteni în ajutor si pe dealurile de la Grãjdeni au atacat un taximetrist care venea la Vinderei sã ia pe cineva. Acolo s-a întâmplat grozãvia. Rãmâne de vãzut ce va face politia, pentru cã nu este normal sã fie amenintati oamenii cu pistolul, sã se tragã cu pistolul … Mã mir de acest Alin Ibãnescu, tatãl lui, care este din Vinderei si este pãdurar la Bãcesti, este un om cumsecade”, a spus primarul Ionut Ghiur.

Politia a deschis dosar penal pentru trei infractiuni

„Politia a fost sesizatã la orele 2:54 pe 1 ianuarie, prin 112, când a sunat o femeie si a anuntat cã sotul ei este amenintat cu pistolul. Politistii au ajuns la fata locului, au gãsit un taximetrist în stare de soc, a fost chematã Ambulanta si a fost trimis la spital. S-a fãcut plângere prealabilã, iar acum se fac cercetãri în dosarul penal deschis pentru comiterea infractiunilor de loviri si alte violente, amenintare si nerespectarea regimului armelor si munitiilor”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.