spot_img
spot_img
1.5 C
Vaslui
28-dec.-2024

Final de An Centenar la școala hușeană, născută în același an cu România Mare!

- Advertisement -

REVERENTA…  La finalul unui an care va rămâne în istoria Hușului, drept Anul Centenar al Colegiului Național „Cuza Vodă”, dascălii instituției au transmis mulțumiri celor care au trăit la aceeași intensitate cu elevii și profesorii, toate momentele de excepție de peste an.

„Anul 2018 a fost un an de referință pentru Colegiul Național „Cuza Vodă”. Credem că am onorat cum se cuvine împlinirea a 100 de ani de la înființarea sa și acum, în pragul unui nou an și al unui nou secol pentru liceu, avem deja proiecte pentru a duce mai departe excelența în educație pentru toți elevii noștri.
Alese și sincere mulțumiri tuturor celor care ne-au fost alături pe parcursul întregului an, fără sprijinul cărora liceul nu ar fi putut fi sărbătorit așa cum merită.
Vă dorim tuturor Sărbători fericite și un An Nou prosper și bogat în realizări. La mulți ani!”, a fost mesajul transmis de reprezentanții Colegiului „Național „Cuza Vodă” Huși.

O sută de ani și încă o sută…

De reamintit că punctual culminant al evenimentelor din An Centenar, a avut loc în ziua de 20 octombrie 2018. In sala mare a Primăriei Huși emoțiile au fost mari. Aici și-au dat întâlnire foști profesori cu nelevii lor, foști colegi și venerabili dascăli, pe umerii cărora s-a clădit nsuccesul acestei școli. Profesorul Costin Clit a moderat simpozionul, presărând între discursurile vorbitorilor, informații despre școala aniversată. A vorbit Marinica Stoian, inspector în cadrul Ministerului Educației, care a adus o plachetă și o diplomaă pentru Colegiul aniversat, din partea Ministerului, la fel și gândurile sale bune, pentru „un oraș mic și frumos”. Carismaticului profesor Iulian Vrabie a ținut să completeze: „Un oraș mic, dar care a dat țării oameni mari”, iar vorba sa de duh a făcut pe cei prezenți să zâmbească, aprobator. Au ținut alocuțiuni Preasfințitul Ignatie, subprefectul Mircea Gologan, primarul Ioan Ciupilan, dar și oameni din mediul academic, în fața cărora sala întreaga a tăcut, cu condescendență, în semn de prețuire, pentru acești hușeni extraordinari, care nu doar că iubesc Colegiul Cuza Vodă, dar și îi duc renumele atât de departe. Este vorba despre academicianul Constantin Toma și profesorul Dr. Petru Ioan, cel din urmă spunând apăsat un adevăr care a înduioșat audiența: „Să știți că hușenii se recunosc între ei, se caută și se sprijină”. Emoționantă a fost și alocuțiunea unei hușence remarcabile, Adina Ciomagă, ajunsă acum profesor universitar la prestigioasa Universitate Sorbona. Prof. univ. Adina Ciomaga i-a cucerit pe toți cei din sală, când, după ce și-a expus toate studiile și succesele cu care se poate mândri, a ținut să precizeze că, totuși, cea mai importantă realizare a sa este fetița de doar câteva luni. A primit aplauze călduroase pentru asta! A vorbit, de asemenea, prof. Dr. Theodor Codreanu, hușeanul fără de care numele Hușului nu ar fi lăudat în atât de multe locuri, de dincolo de granițele sale, venerabilul profesor, Constantin Pogângeanu, Cristian Căldăraru, directorul Muzeului de Istorie din Galați, poetul Ioan Gh. Pricop, prof. Toma Valeriu, Petru Brumă, comandantul UM 01776, Irinel Apostolescu și mulți alții. „Vă mulțumesc din suflet că ați venit, că ați fost aici și vă asigur că s-a făcut educație de calitate în toți acești o sută ani și se va mai face încă o sută”, a conchis, în finalul manifestării, directorul prof. Manuela Iacob.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.