spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Primarul Boroș a aderat la Asociația „Moldova se dezvoltă” Suceava |FACSIMIL

- Advertisement -

DECIZIE… Asociatia „Moldova se dezvolta” Suceava va avea opt primari de municipii in componenta, dintre care doi barladeni, si anume pe primarul municipiului Roman, judetul Neamt, liberalul Lucian Micu, care este originar din Barlad  si , mai nou, chiar pe primarul de Barlad, liberalul Dumitru Boros.

Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș (PNL), a trimis o solicitare de aderare la Asociația „Moldova se dezvoltă” Suceava, pe data de 27 decembrie. Acesta a precizat ieri, în cadrul ultimei conferințe de presă din acest an, că a trimis solicitarea către toți cei șapte primari din Moldova, care au semnat pentru înființarea acestei Asociații, pe 17 decembrie. „Noi, bârlădenii, am așteptat cu interes și am primit cu bucurie vestea înființării Asociației <>. Salutăm asocierea, dar vă mărturisim și nedumerirea privind motivul pentru care Municipiul Bârlad nu a fost invitat la acest parteneriat. Luând în calcul considerentele de ordin geografic, Bârladul face parte din Moldova, are tot atâtea nevoi ca și orașele asociate și tot atâtea scopuri precum cele enunțate în statutul Asociației. Condamnat la subdezvoltare încă din 1968, prin reforma administrativă de la acea vreme, Bârladul, orașul în care s-a născut Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, făuritorul României Moderne, a fost nu doar victimă a regimului comunist, ci și a guvernărilor de după 1990. (…) Vă rugăm să primiți acest demers ca pe un mesaj al nostru prin care ne exprimăm dorința de a fi incluși și noi în structura asociativă MOLDOVA SE DEZVOLTA Suceava. Sărbătoarea Sfântă a Crăciunului și Anul Nou ne oferă prilejul să vă transmitem găndurile noastre de bine „, a solicitat primarul Dumitru Boroș, care speră ca alăturarea cu cele șapte municipii importante din Moldova va fi de bun augur pentru accesarea de fonduri europene pentru Bârlad și zona Moldova.

Vă reamintim că primarii municipiilor Iași, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Roman, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc au înființat, pe 17 decembrie, Alianța „Moldova se Dezvoltă”, după modelul „Alianța Vestului” semnată recent de primarii din Cluj, Oradea, Arad și Timișoara. Primarii din Nordul Moldovei vor ca prin noua alianță să promoveze marile proiecte de infrastructură de care Moldova are nevoie, investiții publice sau private, precum și proiecte in educație, sănătate, mediu și turism. Documentul a fost semnat de primari din Suceava – Ion Lungu (PNL), Câmpulung Moldovenesc – Mihăiță Negură (PNL), Vatra Dornei – Ilie Boancheș (PNL), Botoșani – Cătălin Flutur (PNL), Roman – Lucian Micu (PNL), Piatra Neamț – Dragoș Chitic (PNL) și Iași – Mihai Chirica (independent). Cei șapte primari își propun să demareze proiecte pentru dezvoltarea zonei de Nord-Est a țării. Principala țintă a acestei alianțe este promovarea a două proiecte de infrastructura cu fonduri asigurate de Comisia Europeană: Autostrada Est-Vest și Autostrada Nord-Sud, care sa lege Moldova de capitala țării. Primarii reclamă lipsa unei strategii guvernamentale coerente de dezvoltare și alocare a resurselor, lucru care a dus la această inițiativă.

scrisoare catre as.moldova se dezvolta

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.