spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

UPDATE: Doi preoti din Barlad, reactie neastepta in cazul familiei Gheorghe! (VIDEO)

- Advertisement -

Mos Crãciun a sosit la patru copii din Bârlad care nu au din ce trãi!

POVESTE TRISTÃ DE CRÃCIUN

EMOTIONANT… Doi preoti s-au sesizat in cazul dramatic al fratiorilor Gheorghe din Barlad, care niciodata nu au vazut un bec arzand in casa lor saracacioasa, caci niciodata locuinta lor nu a fost racordata la curent electric. Ca urmare a articolului publicat chiar astazi de Vremea Noua, preotii preotii Razvan Acostioaie, de la Parohia Sf. Dumitru si preotul Daniel Agape, de la parohia Domneasca II, sensibilizati de destinul copiilor, care, pe langa saracia in care traiesc, isi ingrijesc singuri mama bolanava, au contactat deja o firma specializata, care sa vina in prag de sarbatori, sa le racordeze locuinta la energie electrica. Asadar, dorinta fratiorilor cu varste intre 9 si 16 ani, adresata lui Mos Craciun, va deveni in cel mai scurt timp realitate. Sincere felicitari celor doi preoti, care au reactionat atat de prompt, pentru a mangaia suferinta acestei familii!

Cu o mamã bolnavã, patru frati din Bârlad trãiesc într-o sãrãcie lucie, fãrã curent electric si cãldurã!

LUMINÃ DE CRÃCIUN…Familia Gheorghe trãieste zilnic un cosmar: se zbate într-o sãrcie lucie, într-o minusculã cãsutã din Cartierul Deal 2, din Bârlad. Mama are 41 de ani si este bolnavã, iar cei cei patru copii cu vârste între 9 si 16 ani o îngrijesc în fiecare zi, cu speranta cã se va face bine. Trãiesc la limita sãrãciei, fãrã curent electric, fãrã televizor, fãrã frigider, fãrã bani de multe ori si fãrã mâncare. Estera, singura fatã, are 12 ani si este elevã la Scoala Gimnazialã nr. 10 din Bârlad. Are rezultate bune la învãtãturã, desi învatã la lumânare. De Crãciun îl asteaptã pe Mosul cel darnic cu … luminã. Facem un apel cãtre cei cu suflet si mai ales cu dare de mânã, sã ajute acesti patru copii, pentru ca locuinta sã fie bransatã la reteaua electricã. Mama bolnavã este prea slãbitã ca sã munceascã, iar alocatia celor patru scolari… nici de mâncare nu le ajunge.

Un ziarist inimos din Bârlad, Sergiu Bãdãrãu, de la Realitatea TV, împreunã cu jurnalistii de la Vremea Nouã, redactia Bârlad, au mers ieri la casa familiei Gheorghe. „Am aflat întâmplãtor de sãrãcia în care se zbat copiii din aceastã familie, care îsi îngrijesc mama bolnavã. Nu au curent electric si se încãlzesc la o sobã cu lemne. Am fãcut un apel pe Facebook pentru a ajuta mai multi copii sãraci sã simtã magia Crãciunului. Am rãmas surprins câti oameni au sãrit în ajutor, cu cât a putut fiecare. M-au impresionat oamenii care au venit cu 5 lei, cu o sticlã cu ulei, astfel cã am strâns ceva alimente, bani, jucãrii, dulciuri… Când am ajuns la familia Gheorghe Doina, am gãsit un camion plin pe jumãtate cu lemne donate de cineva, iar copiii, toti patru, îl descãrcau cu mâinle goale si înghetate. Era un ajutor ireal pentru ei si nu mai simteau frigul Când au vãzut cum descarc portbagajul cu de toate pentru ei, nu le-a venit sã creadã. Am vãzut atâta bucurie pe fetele lor, încât aproape cã mi-au dat lacrimile. Multumesc tuturor celor care au contribuit la acest ajutor, multumesc cotidianului Vremea Nouã”, a spus ziaristul Sergiu Bãdãrãu. La rândul lor, copiii au multumit celor care i-au ajutat. „Multumim Mos Crãciun, multumim Vremea Nouã”, au spus fratii Gheorghe într-un glas.

Apel pentru luminã

Copiii au în continuare nevoie de spriijin. Facem un apel cãlduros cãtre cei care îi pot ajuta. Singurul lucru pe care l-au cerut a fost … luminã. Trebuie spus cã lucrarea de racordare nu este foarte scumpã, ei având reteaua la poartã, dar nu au banii necesari pentru racordare. Cine poate sã-i ajute, are doar de câstigat. Copiii, trei bãieti de 9, 14 si 16 ani si o fatã de 12 ani, toti isteti si inimosi, învatã la Scoala Gimnazialã nr.10, din Bârlad. Nu toti sunt exceptionali la scoalã, ba unul dintre bãieti a si repetat un an,dar nu pentru cã nu ar vrea sã învete, ci pentru cã nu are unde sã învete acasã, neavând conditiile necesare. Fratii Gheorghe l-ar descumpãni si pe Mos Crãciun, ei cer putin de la viatã: „Nu stim cum este cu luminã în casã. Te rugãm Mosule, ajutã-ne”, a spus Estera. Si nu se roagã numai la Mos Crãciun. Copiii familiei Gheorghe sunt nelipsiti de la Bisericã! Se roagã constant la Dumnezeu, care parcã a uitat de ei. Poate acum, când la Episcopia Husilor este un om, pâinea lui Dumnzeu, PS Ignatie, îi va lumina Domnul calea spre micutii familiei Gheorghe si mama lor bolnavã la doar 41 de ani si vor avea si ei luminã de Crãciun. Cine doreste sã-i ajute, îi poate gãsi la Bârlad, pe strada Victor Babes la nr. 37. Nu au telefon, pentru cã nu au luminã. Cu ajutorul dumneavoastrã vor avea. Nu-i asa, Mos Crãciun?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.