spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Bârladul si-a premiat sportivii! | FOTO

- Advertisement -

PREMIERE…Gimnastele, atletii si rugbistii legitimati la Clubul Sportiv scolar Bârlad ,care au obtinut premii la campionatele nationale ,au fost rãsplãtiti de cãtre CLM Bârlad. Premiiile constând în bani si diplome au fost înmânate de primarul Dumitru Boros pe 16 decembrie, pe scena Teatrului „V.I.Popa” din Bârlad, alãturi de câtiva consilieri bârlãdeni. Evenimentul a fost umbrit de aroganta a doi dintre organizatorii Galei Sportivilor Bârlãdeni, Elena Monu, presedinta Comisiei de Culturã a CLM Bârlad si Constantin Nituc, seful Biroului de Relatii Publice, culturã, sport si culte a Primãriei Bârlad. Cei doi au pus nu mai putin de trei activitãti culturale în aceeasi zi si la aceeasi orã!!! Au reusit sã umbreascã o actiune a câtorva zeci de sportivi campioni si vicecampioni nationali, care au asteptat aproape o orã începerea Galei!

Sportivii au fost premiati la initiativa primarului Dumitru Boros, care a initiat un proiect de hotãrâre ce a fost aprobat de consilierii locali în sedinta de CLM din luna octombrie, prin care s-au alocat bani si pentru premierea sportivilor. Astfel, ieri, pe 16 decembrie, gimnastele, atletii si rugbistii legitimati la CSS Bârlad ,care în anul scolar trecut au obtinut premii la campionatele nationale, precum si dascãlii care i-au antrenat, au fost premiati. Au fost aprobati 20.000 de lei din bugetul local pentru premiile în bani, diplome si florile ce au fost oferite premiantilor. Pe scenã au urcat primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boros, viceprimarul Roxana Miron Feraru, consilierii locali Mihai Ardeleanu si Costel Pascaru.

Sportivii premiati cu bani ,iar antrenorii cu diplome de excelentã

Premiul I, titlul de campion national si medalia de aur, a fost obtinut de gimnastele Beatrice Irimescu, Amalia Puflea si Daniela Tricã, de atletele Alexandra Andreea Vamã si Aura Elena Blioju (Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad) si echipa de rugby tag a Liceului Pedagogic. Fiecare elev sportiv a primit 1.000 de lei, în timp ce echipa (de rugby tag) a fost premiatã cu suma de 1.500 de lei,plus diplomele de excelentã înmânate de edilii bârlãdeni.

Premiul II a ajuns la Larisa-Paraschiva Talpis si Raul Alexandru Vrabie (atletism), la echipele de gimnasticã Junioare II si Junioare III si la echipele de rugby la categoriile U16 si U17 din cadrul CSS Bârlad, precum si la cea de rugby tag a Scolii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad. Sportivii au primit câte 800 de lei, iar echipele câte 1.000 de lei.

Premiul III a fost obtinut de gimnastele Ioana Balan, Andra Donose si Anastasia Balaur, dar si de echipa de gimnasticã Junioare I si de atletul Alexandru Goga. În cazul sportivilor cu premiul III, municipalitatea a oferit un premiu de 600 de lei la individual si 800 de lei pe echipe.

Reamintim cã gimnastele campioane sunt antrenate de sotii Ana Maria si Liviu Iordache, atletii de profesorii Lucian Bolgar si Vlad Sîrbu, iar rugbistii de profesorii Dan Tufaru si Valerian Pantîru (Liceul Pedagogic), Ciprian Popa si Florin Ibãnescu (CSS Bârlad) si Bogdan Jora (Scoala „Manolache Costache Epureanu” Bârlad). Toti profesorii si antrenorii de la CSS Bârlad, ai cãror elevi au fost premiati, au primit din partea Municipiului Bârlad, prin intermediul primarului Dumitru Boros, câte o Diplomã de Excelentã.

Sportivii umiliti de organizatorii Galei!

Gala Sportului Bârlãdean a fost anuntatã de cãtre organizatori, la orele 11.00, la Teatrul „V.I.Popa”. Dar, surprizã, elevii, profesorii si pãrintii erau prezenti, în frunte cu viceprimarul Roxana Miron Feraru, însã organizatorii nu si-au fãcut aparitia. S-a aflat cu stupoare cã actiunea se amânã mai bine de o orã, deoarece organizatorul principal, Elena Monu, consilier local si presedinta Comisiei de Culturã a CLM Bârlad, a „aranjat” în aceeasi zi, la acceasi orã o altã activitate la Primãria Bârlad! Activitate organizatã de Academia Bârlãdeanã, a cãrei presedintã este aceeasi Elena Monu si care a gãsit de cuviintã sã amâne Gala Sportivilor Bârlãdeni, pentru activitatea Academiei, de unde, desigur, nu puteau lipsi consilierii locali si primarul Dumitru Boros. Campionii si vicecampionii nationali ai Bârladului, elevi si sportivi de exceptie au fost astfel lãsati sã astepte mai bine de o orã ca sã-si facã aparitia organizatorii Elena Monu (care nici nu a mai venit de altfel) si Constantin Nituc! Noroc de primarul Dumitru Boros si alti câtiva consilieri locali (doi de altfel) care au reactionat la criticile aduse de jurnalistii prezenti si au sosit cu o întârziere de 45 de minute la Gala Sportului Bârlãdean. În tot acest timp, campionii si vicecampionii Bârladului au rezemat peretii teatrului … Nu mai spunem cã la Gala Sportivilor Bârlãdeni n-a participat niciun consilier PSD, în afarã de viceprimarul Roxana Miron Feraru, care si-a fãcut datoria, desi mai are foarte putin pânã naste, în timp ce colegii ei de partid n-au catadixit sã onoreze copiii care au adus zeci de medalii de aur, argint si bronz în orasul unde ei sunt consilieri alesi!!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.