spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ziua persoanelor cu dizabilitãti marcatã de Asociatia Miosotys la Bârlad

- Advertisement -

AJUTOR PENTRU COMUNITATE… Asociatia Myosotis România oferã comunitãtii locale bârlãdene, din anul 2005, un centru de zi pentru copii cu dizabilitãti, singurul de acest gen în acel moment si din 2012 o locuintã protejatã pentru adulti cu dizabilitãti. Programele asociatiei se adreseazã persoanelor vulnerabile din comunitatea bârlãdeanã, cu atentie deosebitã orientate cãtre persoanele cu dizabilitãti – copii si adulti. În acest an, Ziua Internationalã a Persoanelor cu Dizabilitãti, prilejuieste Asociatiei Myosotis România sã participle, alãturi de Primãria Bârlad si Biblioteca “Stroe Belloescu” din localitate astãzi, 4 decembrie, la un simpozion pe tema persoanelor cu dizabilitãti si ajutorul dat de comunitate.

Aflati la jumãtatea perioadei de implementare a planului strategic, echipa de angajati ai asociatiei a reusit sã bifeze bunã parte dintre obiectivele importante stabilite în urmã cu doi ani. În acest moment, Centrul de Zi pentru copii cu Dizabilitãti „Casa Esme” dispune de o camera senzorialã care rãspunde nevoilor specifice ale copiilor cu tulburãri de procesare senzorialã si de un spatiu privat destinat comunicãrii cu pãrintii. În 2018, cu implicarea comitetului de pãrinti ai copiilor care beneficiazã de serviciile centrului de zi, Asociatia Myosotis România a reusit introducerea unui plan anual de sãnãtate oralã pentru copiii cu dizabilitãti în colaborare cu o clinicã stomatologicã din oras. Astfel, copiii cu dizabilitãti de la Casa Esme beneficiazã de consultatii stomatologice si tratament gratuit, în acord cu un program anual de consultatii stabilit între clinica stomatologicã si asociatie.

Ce îsi propune Miosotys pentru anul viitor

Pentru cea de-a doua perioadã de implementare a planului strategic rãmân douã provocãri semnificative pentru echipa managerialã a asociatiei. Prima provocare este crearea unui spatiu special destinat activitãtilor cu copiii cu forme severe de dizabilitate dupã ce, la împlinirea vârstei de 11 ani acestia ies din programul terapeutic al Centrului de Zi „Casa Esme”. Aceastã categorie de copii este în atentia Asociatiei Myosotis România încã din anul 2010, când a lansat proiectul 11 Plus. Cei 10 beneficiari ai acestui proiect si actualii beneficiari ai Centrului de Zi „Casa Esme” care în curând vor atinge vârsta de 11 ani justificã nevoia unui centru de zi pentru adulti cu dizabilitãti care sã includã si un atelier protejat. A doua provocare este înlocuirea acoperisului clãdirii în care functioneazã Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilitãti „Casa Esme” a devenit un imperativ pentru conducerea asociatiei. În acest context Asociatia Myosotis România lanseazã o campanie de strângere de fonduri la nivelul comunitãtii. „Clãdirea Centrului de Zi este proprietatea asociatiei Myosotis România. Din pãcate acoperisul a ajuns într-o stare de deteriorare care permite infiltratii de apa în tavan. La Casa Esme suntem preocupati nu doar de calitatea serviciilor terapeutice pe care le furnizãm zilnic, ci si de mediul în care oferim aceste servicii. De aceea considerãm înlocuirea acoperisului o prioritate pentru anul 2019. Serviciile pe care le oferim în aceasta clãdire se adreseazã comunitãtii si am fi bucurosi ca lucrarea de înlocuire a acoperisului sã poatã fi fãcutã cu sprijinul comunitãtii din donatii si sponsorizãri.” – a declarat Mihai Popa, directorul Asociatiei Myosotis România. „Anul acesta marcãm Ziua Internationalã a Persoanelor cu Dizabilitãti cu o serie de ateliere de lucru pe care le-am organizat la Casa Esme luni, 3 decembrie si astãzi, 4 decembrie. Ne alãturãm astfel celorlalte ONG-uri din orasul nostru pentru a sãrbãtori, la initiativa Primãriei municipiului Bârlad, Ziua Internationalã a Persoanelor cu Dizabilitãti printr-o suitã de activitãti sustinute la Biblioteca Municipalã „Stroe Belloescu” începând cu ora 10.00. În cadrul acestor activitãti, vã propunem o dezbatere pe tema integrãrii persoanelor cu dizabilitãti pornind de la o situatie imaginatã si pusã în scena de nouã dintre voluntarii Myosotis. Dezbaterea va fi moderata de psihologul asociatiei, Loredana Dobrin.”, a mai precizat Mihai Popa.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.