spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Vasluiul nu va avea paradã militarã, pentru cã s-a supãrat un general al Statului Major

- Advertisement -

HALAL, PATRIOTI!… Dupã ce au distrus tot ce însemna armatã în municipiul Vaslui (în oras existau unitãti care aveau în jur de 1.000 de militari în termen si câteva sute de ofiteri si subofiteri, la momentul decembrie 1989) diriguitorii Armatei Române, în spetã sefii Statului Major General, au gãsit încã o schemã prin care îsi bat joc de vasluieni. Si asta tocmai în cea mai importantã zi pentru noi, Ziua Nationalã a României. Statul Major General al Armatei Române a emis un ordin uluitor, în urmã cu câteva zile, prin care interzice deplasarea masinilor si echipamentelor de luptã în alte orase decât cele în care se aflã garnizoanele. Decizia a produs stupoare la Vaslui, mai ales cã Primãria pregãtise o paradã militarã nemaivãzutã la Vaslui, cu avioane si elicoptere care survolau cerul. Primarul Vasluiului, Vasile Pavãl, este extrem de supãrat pe modul în care cei care conduc Armata Românã si-au bãtut joc de un oras întreg. „Nu stiu ce se întâmplã, voi mai încerca sã am discutii luni dimineatã, la ora 9.00, sper ca în cursul zilei de luni sã am un rãspuns”, spune edilul nemultumit.

Au distrus tot ce însemna viatã militarã în Vaslui – desi orasul a avut un regiment încã de acum 100 si ceva de ani! – iar acum îsi bat joc de un oras întreg. Vorbim de capii Statului Major General al Armatei Române, care au interzis deplasarea masinilor de luptã si a tehnicii militare în alte orase decât cele cu garnizoanã, blocând total parada militarã care se pregãtea la Vaslui, la 100 de ani de la Marea Unire. Interesele meschine ale unor indivizi ajunsi în functii de conducere în Statul Major General produc adevãrate furtuni în teritoriu, tocmai în preajma Zilei Nationale a României. Este cazul municipiului Vaslui, pe care iresponsabilii care au condus Armata Românã dupã ‘89 l-au golit de militari, lãsând zeci de hectare de clãdiri si hangare militare goale. Cu câteva sãptãmâni în urmã, primarul orasului a anuntat cã vrea sã facã o paradã militarã aparte dedicatã celor 100 de ani de la Marea Unire, prin aducerea de masini si tehnicã de luptã de la unitãtile din Bârlad si Husi. Acesta a apelat la parlamentarii judetului, care au fãcut lobby la conducerea Ministerului Apãrãrii Nationale, pentru ca la parada de la Vaslui, resedintã de judet, sã participe atât tehnica militarã de la Husi si Bârlad, cât si elicoptere de la Bacãu si avioane militare de la aceeasi bazã. Totul bine si frumos, conducerea Ministerului Apãrãrii Nationale a aprobat desfãsurarea paradei, atât vechiul ministru, cât si cel nou, în timp ce sefii Armatei au spus cã sunt de acord cu mutarea unor TAB-uri si alte echipamente, pentru ziua de 1 Decembrie. La finele sãptãmânii trecute, însã, soc! Sefii Statului Major General al Armatei au dat ordine cãtre toate unitãtile militare, prin care interzic deplasarea masinilor si a tehnicii de luptã pentru ziua de 1 Decembrie, în alte orase decât cele de garnizoanã. Primarul Pavãl a aflat, buimãcit, cã parada militarã nu se mai face la Vaslui, pentru cã aici nu existã unitãti militare. Se vor face parade militare la Bârlad si Husi, în schimb, în timp ce în capitala de judet ar urma sã defileze Politia localã, jandarmeria sau ISU. „Nu stiu ce se întâmplã. Nu s-a luat nicio decizie. Voi afla luni dimineatã, la ora 9.00 dacã facem sau nu paradã militarã”, spune primarul Vasluiului.

Statul Major General nu vrea sã aibã evenimente nedorite pe drumurile nationale, de1 Decembrie (sic!)

Motivatia smecherilor de la Statul Major General, pentru a interzice deplasarea tehnicii militare cãtre Vaslui? Sã nu se strice vreun transportor amfibiu blindat sau vreun camion cu echipamente militare pe drum, fapt care ar da nasol de Ziua Nationalã a României. Vã vine sã credeti asemenea idiotenie? Ei bine, ea chiar existã si a fost exprimatã cãtre unul dintre parlamentarii de frunte ai judetului. „Este ceva de neînteles. Ministerul Apãrãrii Nationale aprobã parada militarã la Vaslui, cei de la Statul Major General interzic deplasarea masinilor în afara oraselor de garnizoanã, chipurile, sã nu se strice pe drum sau altfel de evenimente pe 1 Decembrie. De asta, Vasluiul nu va avea paradã militarã. Se bat cap în cap o decizie luatã de ministri cu cea datã de Statul Major. Nici nu mai am nimic de comentat”, spune un parlamentar PSD de Vaslui, implicat în organizarea paradei, socat de decizia celor din Statul Major General. Mai trebuie sã spunem cã, în conformitate cu toate regulamentele actuale, o paradã militarã trebuie sã fie deschisã, obligatoriu, de cãtre parada masinilor de luptã. Fãrã aceste masini militare, nu se poate tine o paradã militarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.