spot_img
spot_img
-1.3 C
Vaslui
13-ian.-2025

ISJ Vaslui, simpozion international si întâlnire de suflet la aniversarea a 50 de ani de activitate

- Advertisement -

JUBILIAR…Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui sãrbãtoreste 50 de ani de la înfiintare. Pentru a marca acest moment, dar si pentru a celebra Centenarul Marii Uniri, astãzi va fi organizatã prima editie a Simpozionului International de Arheologie Didacticã, la care si-au anuntat prezenta zeci de personalitãti si profesori din mediul universitar din România, fiind asteptati si invitati din strãinãtate. Tot cu aceastã ocazia va fi lansat în mod oficial Centrul Judetean de Excelentã Vaslui. Sâmbãtã, 18 noiembrie, este programat un alt eveniment. Va avea loc o întâlnire de suflet cu toti inspectorii scolari actuali si fosti, urmatã de un spectacol sustinut de elevii de la Palatul Copiilor.

Desi ISJ Vaslui a organizat de-a lungul timpului, în colaborare cu unitãtile de învãtãmânt din judet sau cu alte institutii, simpozioane cu teme diverse, de data aceasta evenimentul va fi unul cu totul deosebit. “Ne-am dorit un altfel de simpozion, în care sã aducem profesorii la o masã si sã discutãm franc, deschis despre metode, tehnici de predare din trecut, pe care le-am lãsat deoparte pentru cã ni s-a pãrut cã nu mai sunt de actualitate. Arheologia didacticã este un concept novator, pe care l-am inventat pentru a rãspunde unei nevoi intense de recuperare a ceea ce s-a pierdut si de reintroducere în circuitul valorilor spirituale, cu focalizare pe cele didactice, a unor idei, metode, procedee si proceduri, a unor aplicatii care au fost mult prea repede si pe nedrept date uitãrii”, a declarat Gabriela Plãcintã, inspector scolar general al ISJ Vaslui.

Diplomati de rang înalt si profesori universitari, prezenti la simpozion

Lista invitatilor la simpozion este foarte lungã, printre acestia figurând Andrei Grinkevich, ambasadorul Republicii Belarus, Jacques Uberti, atasatul cultural al ambasadei Frantei la Bucuresti si un diplomat din partea Ambasadei Federatiei Rusiei. De asemenea, vor fi prezenti reprezentanti de seamã ai mediului academic de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Dunãrea de Jos Galati, Academia de Studii Economice Bucuresti, precum si douã delegatii din Republica Moldova, însotite de directiile de la Anenii Noi si Cahul. “Am invitat pe doamna inspector scolar general din Iasi, inspectori scolari care au comunicãri metodice din judetele Neamt, Suceava si Alba. În delegatia de la Cahul, avem si reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova”, a mai declarat Gabriela Plãcintã.

Sâmbãtã, 17 noiembrie, întâlnire cu inspectorii de ieri si de azi

Cel de-al doilea mare eveniment, festivitatea de sâmbãtã, 17 noiembrie, este destinatã exclusiv întâlnirii inspectorilor actuali cu autoritãtile judetene si locale si cu fostii inspectori. “Este un moment emotionant pe care noi îl asteptãm cu mare drag. Practic, în sediul nostru va fi o întâlnire de suflet în care vom aborda subiecte si din trecut, si din prezent cu colegii nostri. Fãrã niciun fel de patimã, am invitat toti colegii nostri, iar cei care ne onoreazã, le vom multumi în mod deosebit si în cadrul festiv”, a spus Gabriela Plãcintã. Dupã aceastã întâlnire, în Amfiteatrul Liceului Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” va avea loc un spectacol oferit de elevii de la Palatul Copiilor si un moment festiv de înmânare a unor diplome invitatilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.