spot_img
30.9 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

„Investitiile” edilului Florin Ionel, un pericol pentru elevii din Focseasca

- Advertisement -

RISCANT…În satul Focseasca din comuna Tãcuta, investitiile propuse de cãtre primarul Florin Ionel se dovedesc a fi, de fapt, un adevãrat pericol public pentru cei aproximativ 170 de elevi si prescolari din localitate. Si asta dupã ce edilul a cheltuit 2.000 de lei pentru avize de demolare si alti 5.400 de lei pentru consultantã. Scoala a rãmas doar fãrã acoperis si ferestre si, situatã la câtiva pasi de o clãdire modularã transformatã în unitate de învãtãmânt, poate deveni o capcanã a mortii pentru copii. „Dacã tot au început sã o demoleze, ar fi trebuit sã o punã toatã la pãmânt. Au lãsat-o asa si nu se gândesc la pericole. Cu toatã vigilenta profesorilor, oricând un copil care se joacã pe acolo poate fi prins sub o dãrâmãturã”, spun oamenii din localitate. În schimb, edilul cheltuie 9.500 de lei pe douã statii modulare pentru autobuze.

Pentru localitatea Focseasca, investitiile gândite de primarul comunei Tãcuta, Florin Ionel, nu fac decât sã mãreascã starea de nemultumire a oamenilor. În urmã cu aproximativ douã luni, scoala din localitate a fost propusã pentru demolare si, în locul ei, sã fie ridicatã o alta nouã. Au fost cheltuite 2.000 de lei pentru avize de demolare si 5.400 de lei, consultantã. Au început si primele lucrãri, cele de demolare, si clãdirea a rãmas fãrã acoperis si ferestre. Apoi totul s-a oprit. Firma care a câstigat licitatia a încropit un gard si cam atât. În schimb, cei aproximativ 170 de elevi si prescolari au fost mutati într-o clãdire modularã învecinatã si nevoiti sã învete în douã schimburi. „Clãdirea asta a devenit un adevãrat pericol public, mai ales pentru copiii care învatã la scoalã, dupã ce a rãmas fãrã acoperis. Se apropie iarna si degradarea sa va fi din ce în ce mai pronuntatã si nimeni nu tine cont cã cei mici se pot juca printre ruine si oricând se poate întâmpla o nenorocire. Sau cineva asteaptã ca asta sã se întâmple si apoi sã se ia mãsuri.

S-au cheltuit bani pentru avize si consultantã si cam atât. Acoperisul a fost demolat cu cei de la Legea 416 si firma a venit si a încropit un gard aici si atât. Dupã pãrerea mea, era mai bine sã astepte sã aibã toate avizele si toatã documentatia necesarã si, când se apucau de demolat, sã fi pus pe toatã la pãmânt”, spun oamenii din Focseasca. De asemenea, aceeasi problemã a fost ridicatã si în consiliul local la ultima sedintã, iar consilierii au întrebat cine a încasat cei 2.000 de lei.

2.000 de euro cheltuiti pentru douã statii de autobuz

SCUMP…În timp ce nu sunt bani pentru piatrã si în consiliul local Tãcuta se discutã despre alocarea de fonduri pentru sãrbãtori ale satului, edilul cheltuie sume mari pentru achizitionarea de statii de autobuz. Discutatã în CL Tãcuta, suma alocatã, 9.500 de lei, a ridicat mari semne de întrebare consilierilor din opozitie. Acestia au întrebat contabila, cea care a rãmas sã tinã frâiele discutiilor dupã fuga edilului din sedintã, dacã este justificatã suma. Angajatul primãriei a ridicat din umeri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.