BANI… Lectie de educatie financiarã, astãzi, la Liceul „Stefan Procopiu”, pentru vasluienii care îsi doresc sã învete cum sã-si gestioneze veniturile. Prin simpla lor participare, acestia vor contribui totodatã la un nou record pe care organizatorii si-au propus sã-l atingã: cea mai mare lectie de educatie financiarã din lume. Evenimentul va avea loc în 61 de locatii din tarã si îsi propune sã celebreze Ziua Mondialã a Economisirii în cel mai inedit mod.
Înscrierile la eveniment se pot face online, prin selectarea celei mai apropiate sãli de curs si completarea datelor de contact din formularul de pe pagina www.scoaladebani.ro. Reprezentantii desemnati de Guinness World Records si BCR se vor afla miercuri în cele douã locatii din Oradea pentru a supraveghea evenimentul. Recordul actual pentru cea mai mare lectie de educatie financiarã a fost consemnat de Guinness World Records în 2013, pentru o initiativã care a avut loc în Statele Unite si a numãrat 5,624 participanti. Programul de educatie financiarã Scoala de Bani, dezvoltat de BCR, îsi propune sã stabileascã un nou record mondial, printr-un eveniment ce va avea loc simultan în 25 de orase din întreaga tarã.
„Un nou pas cãtre independenta financiarã si cãtre o viatã mai bunã”
„Educatia financiarã le poate reda românilor încrederea cã pot face acele lucruri la care astãzi doar viseazã. Tocmai de aceea, anul acesta vom sãrbãtori Ziua Mondialã a Economisirii alãturi de mii de oameni din toate colturile tãrii, care îsi unesc fortele pentru a stabili un nou record al României si, totodatã, pentru a face un nou pas cãtre independenta financiarã si cãtre o viatã mai bunã. Contãm pe participarea lor pentru a face posibilã aceastã misiune ambitioasã si pentru a demonstra cã, atunci când noi avem încredere în fortele noastre, putem reda României încrederea în fortele ei”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Scoala de Bani. „Tinerii din zilele noastre au probleme tot mai mari în a-si administra veniturile si a întelege aspecte fundamentale în gestionarea financiarã proprie, acest subiect nefiind discutat la nivelul la care ar trebui în scoli, neacordându-i-se importanta pe care o are de fapt si neexistând o educatie în acest sens, dorim sã aducem în atentia publicã aceastã problemã si sã venim în ajutorul studentilor. Prin programul Scoala de Bani, alãturi de BCR, vom lua parte la cea mai mare lectie de educatie financiarã din lume, sperând cu ajutorul organizatiilor noastre membre din centrele universitare din întreaga tarã, sã aducem o schimbare si în acest segment educational”, a declarat Petrisor Tucã, presedintele Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din România.