spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Elevii vasluieni au celebrat Ziua Mondialã a Educatiei

- Advertisement -

SÃRBÃTOARE…Prescolarii, elevii si profesorii din Vaslui au celebrat ieri, 5 octombrie, Ziua Mondialã a Educatiei. Programul fiecãrei unitãti de învãtãmânt a fost încãrcat cu activitãti deosebite – educative, culturale, artistice, sportive etc. Astfel, elevii de toate vârstele din tot judetul au avut parte de o zi ineditã alãturi de cadrele didactice.

Andreea Atasiei

De Ziua Educatiei, elevii Liceului „N. Iorga” au participat la mai multe actiuni formative care evidentiazã rolul fundamental al Educatiei si al Scolii în devenirea tinerilor. Astfel, clasele a 12-a F si a 10-a C au organizat o dezbatere – moderatã de profesorul psiholog Mioara Vieru – despre Dezvoltarea interesului pentru educatie si formare profesionalã.
De asemenea, elevi ai claselor de stiinte sociale au participat alãturi de colegii lor mai mici, de la Centrul de Educatie Incluzivã Negresti, la o lectie de dirigentie altfel, Educatia de la egal la egal. Iar tot de Ziua Educatiei, liceenii negresteni, în colaborare cu Organizatia Salvati Copiii, au fãcut o donatie de carte, celor mai mici cititori de la Grãdinita si Scoala din localitatea Cioatele, din apropierea orasului Negresti.

Ziua Educatiei, marcatã prin sport!

Prefectul Eduard-Andrei Popica s-a aflat în mijlocul elevilor care au tinut sã marcheze Ziua Mondialã a Educatiei prin sport. În sala de sport a Colegiului National „Cuza Vodã” Husi si-au dat întâlnire echipele de handbal bãieti de la institutia licealã huseanã si Scoala „George Tutoveanu” Bârlad. Jocul a avut caracter amical, iar copiii au oferit un spectacol handbalistic de calitate. „Am onorat invitatia celor doi profesori de sport, care încearcã sã promoveze handbalul în rândul copiilor. Mã bucur sã vãd atîtea elevi dornici de miscare. Ar trebui ca noi, adultii, sã avem asemenea preocupãri si sã încurajãm copiii sã facã sport. Sincere felicitãri pentru initiativã”, a spus prefectul Eduard-Andrei Popica. În afarã de bucuria de a face miscare, copiii au legat prietenii, iar profesorii de la cele douã unitãti de învãtãmânt au promis cã vor mai organiza asemenea evenimente.

Prescolarii au sãrbãtorit prin joc si desene

Ziua Mondialã a Educatiei a fost una aparte si pentru copiii care frecventeazã grãdinitele din judet. Acestia au sãrbãtorit prin joc, desene si multã veselie. ‘’La multi ani de ZIUA EDUCATIEI – 5 OCTOMBRIE 2018! Azi, copiii Grãdinitei Nr. 3 si Nr. 12 Vaslui au marcat aceastã zi prin activitãti deosebite!’’, este mesajul postat pe o paginã de socializare de cadrele didactice ale Grãdinitei cu Program Prelungit nr. 3 ‘’Tara piticilor’’.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.