spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Elevii si profesorii sãrbãtoresc Ziua Mondialã a Educatiei

- Advertisement -

VESELIE….Prescolarii, elevii si profesorii din Vaslui sãrbãtoresc astãzi Ziua Internationalã a Educatiei. Spre deosebire de colegii lor din alte judete, care s-au ales cu o mini-vacantã dupã ce, prin contractul colectiv de muncã, aceastã zi a fost declaratã liberã, la Vaslui copiii si dascãlii vor fi prezenti la program, însã în fiecare grãdinitã/scoalã activitãtile vor fi deosebite.

“Pentru a marca Ziua Educatiei programul va fi adaptat astfel încât sã aibã loc si activitãti educative, culturale, artistice”, a declarat Gabriela Plãcintã, inspector scolar general. Luni, 8 octombrie, elevii sunt asteptati la scoalã, cãci orele se vor desfãsura normal dupã sustinerea Referendumului pentru familie, nu vor apãrea modificãri în program. În Bucuresti si în alte judete, orarul din unitãtile de învãtãmânt în care se vor amenaja sãli de votare ar putea fi schimbat. “Noi nu am avut niciodatã probleme, este vorba despre o singurã salã. Pentru o salã de clasã nu ai cum sã închizi o scoalã”, a mai declarat Gabriela Plãcintã.

5 Octombrie – ZIUA MONDIALÃ A EDUCATIEI

În 1994, în data de 5 octombrie, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondialã a Educatorilor pentru a comemora semnarea, în anul 1966, a Recomandãrii fãcute de UNESCO si Organizatia Internationalã a Muncii privind conditiile de muncã ale personalului didactic. Astfel, UNESCO a creat aceastã zi pentru a atrage atentia anumitor guverne asupra conditiilor rele de muncã în care cadrele didactice îsi desfãsurau activitatea, asupra salariilor mici ale acestora. Data de 5 octombrie se celebreazã în peste 200 de tãri, denumirea ei fiind World Teachers’ Day în englezã sau Journée Mondiale des Enseignants în francezã. În mai multe tãri, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale de apreciere a cadrelor didactice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.