spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Noaptea Cercetãtorilor Europeni, la Observatorul Astronomic din Bârlad | FOTO

- Advertisement -

EVENIMENT…Vineri, 28 septembrie, între orele 19.00 – 23.00, publicul din Bârlad este invitat sã participe la Noaptea Cercetãtorilor Europeni. Anul acesta, echipa de la observatorul astronomic va organiza în premierã acest eveniment în parcul din centrul orasului, pe platoul din fata teatrului „Victor Ion Popa”, unde se va amplasa un cort de evenimente (8 x 5 m), cu mai multe materiale de prezentare dar si telescoape ce vor fi folosite la observatii astronomice. Cei prezenti vor avea posibilitatea sã participe la jocuri interactive, dar si la o tombolã cu premii.

Noaptea Cercetãtorilor Europeni este sãrbãtoritã vineri, 28 septembrie 2018, în peste 20 de orase din România si aproximativ 300 de orase europene. Evenimentul s-a extins în acest an si pe data de 29 septembrie pentru o parte dintre cele mai de succes localitãti implicate. Evenimentul este destinat simultan copiilor si adultilor pasionati de stiintã, care nu vor sã rateze momentele în care cercetãtorii vin sã prezinte publicului cele mai noi descoperiri din laboratoare, inventii si proiecte din astronomie, biologie, chimie, inginerie sau antropologie. Vor avea loc demonstratii spectaculoase si concursuri cu premii pentru a recompensa creativitatea vizitatorilor.

„Proiectul se adreseazã mintilor curioase, de la entuziasti la sceptici, oferind o gamã largã de activitãti stiintifice si educationale. Editia din 2017 a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Pe termen lung evenimentul atrage noile generatii cãtre munca de cercetare si activare profesionalã în acest domeniu, în interiorul Uniunii Europene si creste respectul publicului larg fatã de munca nevãzutã a cercetãtorilor. Programul detaliat pentru fiecare oras în parte va fi publicat pe www.noapteacercetatorilor.eu.”, a precizat Dumitru Ciprian Vântdevarã, muzeograf Planetariul si Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, coordonatorul Astroclubului „Perseus” Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.