spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Elevii – pregãtiti pentru performantã, si anul acesta, prin programul “Hai la Olimpiadã”

- Advertisement -

INTELIGENTI…Elevii vor fi pregãtiti pentru excelentã si în acest an scolar prin programul „Hai la Olimpiadã!”, implementat de Fundatia eMAG în parteneriat cu BCR. Câteva mii de copii cu potential vor fi selectati pentru instruire gratuitã în centrele de matematicã, informaticã sau fizicã, iar anul acesta reteaua a fost extinsã, ajungând la 34 de centre, în 18 judete. La Vaslui elevii sunt pregãtiti la informaticã, prof. coordonator fiind Dan Pracsiu.

Este cel de-al saselea an consecutiv în care Fundatia eMAG sustine aceastã activitate de pregãtire pentru performantã, iar rezultatele sunt tot mai bune. La nivel national, peste 200 de medalii au fost obtinute, anul trecut, la olimpiadele scolare nationale de cãtre cei 4.500 de copii care s-au pregãtit în centrele „Hai la Olimpiadã!”. Aceste reusite aratã nivelul competitiv la care se lucreazã în centre. Pe termen lung, sustinãtorii programului urmãresc crearea unei noi comunitãti de profesionisti de valoare, necesarã în toate industriile din România. Cele 34 de centre gratuite sunt deschise tuturor elevilor cu potential de performantã din orasele/regiunile respective, dar locurile sunt limitate, astfel cã va exista o testare pentru admitere. Anul acesta sunt disponibile aproximativ 5.000 de locuri. Lista centrelor „Hai la Olimpiadã” pentru anul scolar 2018-2019 cuprinde si centrul de informaticã din Vaslui, coordonat de prof. Dan Pracsiu. „România are multi elevi buni, dar cãrora le lipsesc oportunitãtile de a se pregãti la un nivel peste medie, astfel încât sã îsi fructifice potentialul. În centrele implementate de noi vor descoperi dascãli dedicati, care le pot ghida mintile spre performantã, fie cã este vorba de fizicã, matematicã sau informaticã”, spune Tudor Vlad, Presedintele Fundatiei eMAG.

Despre „Hai la Olimpiadã

„Hai la Olimpiadã!” este un program initiat de Fundatia eMAG în 2012, în cadrul cãruia elevii si profesorii care îi pregãtesc sunt sustinuti sã facã performantã la Matematicã, Informaticã si Fizicã. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performantã, sub îndrumarea a peste 300 de profesori dedicati. Începând din 2016, Fundatia eMAG implementeazã si un program de prevenire a abandonului scolar în zonele rurale, în parteneriat cu Flanco.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.