spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Chef tigãnesc, de pominã între blocuri la Bârlad | FOTO | VIDEO

- Advertisement -

PARANGHELIE ESUATÃ

TUPEU…Manele la maximum, strãzi blocate si mese întinse între blocuri la o petrecere de botez, stricatã de politisti!

CIRC… Chef tigãnesc de zile mari, la Bârlad, direct între blocuri, ziua în amiaza mare. O familie de rromi a organizat o petrecere de botez, în plinã stradã, reusind sã-i scoatã din minti pe locuitorii din zonã. Rromii au adus manelisti, au scos boxele si au dat drumul la dezmãt. Zona a fost marcatã cu triunghiuri reflectorizante, au fost întinse mesele, muzica rãsuna la maxim si invitatii au început sã se unduiascã pe ritmuri de manele, totul spre disperarea vecinilor, care au sunat la Politie. Cu un tupeu de nedescris, manelistii le-au replicat cetãtenilor revoltati de zgomotul decibelilor si de dedicatiile fãrã numãr, cã au autorizatie de la Primãrie, lucru infirmat categoric de primarul Dumitru Boros. Petrecãretii erau decisi sã se distreze pe aleile dintre blocuri, trei zile si trei nopti. Socoteala de-acasã nu s-a potrivit însã cu cea din târg, pentru cã la petrecere au ajuns si politistii, musafiri nepoftiti, care le-au întrerupt petrecerea.

Zeci de bârlãdeni s-au adunat „ca la bâlci” pentru a avea locuri în primul rând la cheful rromilor. Protagonisti au fost lãutari, boxe uriase prin care rãsuna muzica la maximum, dar si invitati „la patru ace”. Petrecerea de botez a avut loc pe aleea dintre blocurile D5 si D6 de pe strada Siret. Trebuie spus cã blocurile respective -sunt la circa 7-8 m unele de altele, aleile fiind înguste si foarte greu circulabile, de obicei blocate de masinile parcate în fata blocurilor. În afarã de asta, ca tacâmul sã fie complet, manelistii au blocat circulatia spre blocurile D5 si D6, cu triunghiuri reflectorizante. Riveranii care doreau sã treacã spre apartamentele lor au dat mãrunt din buze, pentru cã nu au mai avut cum sã treacã! Pentru paranghelie musai trebuia opritã circulatia si ocupat domeniul public, ostentativ, ca sã vadã „sãrãkiile” de români cine mi-s ei, manelistii!

Manele la maximum si mese întinse între blocuri

Locuitorii din zonã au fotografiat si filmat petrecerea ineditã care a avut loc ieri dupã-amiazã, dar au anuntat si Politia. „Era botezul unui copil, iar aceste persoane au hotãrât sã chefuiascã în fata blocurilor, pe alee. Au adus boxe, o orchestrã. Aveau supersonorizare, de ne-au terorizat cu manele si zgomot, plus dedicatiile care durau mai mult decât manelele!! Aveau chiar si persoane care dansau acolo între blocuri, se unduiau mai rãu ca alea la barã. Dãdeau dedicatii pentru cumetri si strigau: Încã un milion! Încã un milion de la familia cutare! Erau fete îmbrãcate ca la nuntã, cu tocuri, care dansau, si au <<marcat>> teritoriul de party cu mese întinse, mâncare, bãuturã, chiar în aleea dintre blocurile D5 si D6″, a spus Elena, o tânãrã care locuieste în zonã.

Politistii chemati la chef de locatarii deranjati de circul din stradã

O altã locatarã, a sustinut cã politistii au lãsat „spectacolul” sã continue câteva zeci de minute dupã ce au fost anuntati de tulburarea ordinii publice în timpul orelor de liniste. „Am sunat la 112, însã politistii au întâziat 40 – 45 de minute. Din câte am înteles, atunci se fãcea schimbul de turã la politie. Muzica era datã foarte tare si se auzea în tot cartierul”, a povestit femeia. Reprezentantii Politiei spun însã cã au intervenit prompt, în urma apelului de urgentã. „Am ajuns imediat cum am fost sunati. O persoanã de 50 de ani a fost sanctionatã pentru cã a organizat petrecerea în stradã, sanctiunea fiind datã la Legea 61/1991, privind tulburarea linistii si ordinii publice. Persoanele care petreceau nu aveau autorizatie pentru a ocupa cu acea manifestare domeniul public”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtor de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui. Amenda pentru deranjarea ordinii publice este de la 200 la 1.000 de lei, dar oficialii IPJ au refuzat sã spunã suma cu care a fost sanctionat manelistul de pe strada Siret. Cert este cã, dupã plecarea echipajelor de politie, petrecerea s-a spart. La interventie au participat patru echipaje de Politie si jandarmi din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.