spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Bârladul, fruntas la nivel judetean de „Ziua Nationalã si Globalã a Curãteniei” | FOTO

- Advertisement -

RECORD DE VOLUNTARI… Sâmbãtã, 15 septembrie, cu ocazia marcãrii Zilei de Curãtenie Nationalã si Globalã „Let’s Do It, Romania!”, Bârladul a participat la actiune cu un numãr record de voluntari (1.489), care au colectat 3.094 saci, însumând aproximativ 25 tone de deseuri, din peste 17 zone din jurul municipiului Bârlad. Este cel mai mare numãr de voluntari din municipiul Bârlad, care au participat la o actiune de curãtenie, din 2010 de când s-a initat aceastã actiune la nivel national, anul acesta fiind ce-a de a opta editie.

Astfel, din toate orasele judetului Vaslui, mobilizarea cea mai bunã în ce priveste numãrul de voluntari si implicit cantitatea de deseuri colectate a fost în municipiul Bârlad. Mobilizarea a fost posibilã cu sprijinul personalului din unitãtile militare din Garnizoana Bârlad, Detasamentul de Pompieri Bârlad, Detasamentul de Jandarmi Bârlad, Sistemul de Gospodãrire a Apelor Vaslui, Ocolul Silvic Bârlad, Asociatia „Myosotis” România, BiblioVoluntarii de la Biblioteca „Stroe Belloescu”, Asociatia „Bunã ziua, copii din Romania!”, Asociatia Astronomicã „Sirius”, Grupul Tineri Ortodocsi „Sf. Ecaterina”, „Biker Boys”, dar si al unitãtilor de învãtãmânt: Colegiul National „Ghe. Rosca Codreanu”, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza”, Liceul Tehnologic „Petru Rares“, Scoala Gimnazialã „V. Pârvan”, Scoala Gimnazialã „Iorgu Radu”, Scoala Gimnazialã „Manolache Costache Epureanu”, Scoala Gimnazialã „Iacov Antonovici”, Scoala Gimnazialã „Principesa Elena Bibescu”, Scoala Gimnazialã „George Tutoveanu”, Scoala Gimnazialã de arte „N. N. Tonitza”, Grãdinita cu P.P. nr. 2. Totodatã, la activitate au mai luat parte si alte grupuri informale, precum si participanti individuali. Zonele care au fost curãtate de deseuri au fost: Centrul de Afaceri „Tutova”, Parcul „Mihai Eminescu” si în jurul liceului, Cartier „Deal II” – poligon, zona Cimitir „Eternitatea”, pãdurea IRB spre strand, Grãdina Publicã, Oborul de vite, Lacul „Prodana”, malurile Pârâului „Valea Seacã”, Pãdurea „11 Iunie”, capãtul strãzii Alexandru Vlahutã, malurile Râului Bârlad, si altele. Activitatea propriu-zisã s-a desfãsurat în intervalul 9.30 – 12.00. Începând cu ora 12.00, masinile Companiei de Utilitãti Publice Bârlad au ridicat, din toate spatiile în care s-a actionat, sacii cu deseuri strânsi de cãtre voluntari, respectiv o cantitate totalã de 25 tone. De organizarea la nivelul municipiului s-a ocupat Serviciul de Gospodãrie din cadrul Primãriei Bârlad, cu sprijinul lui Alexandru-Florin Rotaru, din partea echipei „Let’s Do It, Romania”.

Primarul Bârladului a strâns gunoaiele aruncate de needucati, alãturi de viceprimarul Roxana Miron Feraru

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boros, a participat si el la actiune, alãturi de un grup de angajati ai Detasamentului de Jandarmi Bârlad. El s-a arãtat mai mult decât multumit de rezultatele actiunii, dar mai ales de implicarea de care au dat dovadã voluntarii din Bârlad.

„Tin sã îi felicit pe toti voluntarii care au participat la aceastã actiune, fie cã vorbim de elevi, sau angajati ai unor institutii de stat, pentru spiritul civic de care au dat dovadã, pentru implicarea energicã si pentru exemplul pe care l-au dat. Aceste lucruri demonstreazã cã mesajul transmis a fost pe deplin înteles, si anume cã numai având mare grijã de naturã putem sã ne asigurãm, tuturor, un viitor sãnãtos. Ori, viitorul nostru este o responsabilitate pe care trebuie sã o transformãm cât mai repede în obligatie”, a spus primarul Dumitru Boros.

De asemenea, la activitate au mai luat parte si viceprimarul Bârladului, Roxana Miron-Feraru, zeci de cadre didactice din localitate, precum si functionari publici. Reamintim cã, la nivel international, 150 de tãri s-au unit în cea mai mare miscare civicã – World Cleanup Day – „Ziua Globalã a Curãteniei”, pentru a produce o schimbare realã de comportament fatã de resurse si fatã de deseurile generate. „Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socialã organizat în România. Din 2010 si pânã în prezent, “Let’s Do It, Romania!” a implicat peste 1.400.000 de voluntari iar acum este parte din comunitatea internationalã „Let’s Do It, World!”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.