- Advertisement -
VASLUIENII SUNT PE MAINI BUNE Echipa de ambulațieri a Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Vaslui, a reușit o dublă performanță la cea de a opta ediție a Concursului Național al Echipajelor de Ambulanță, desfășurat la Geaogiu Băi (Hunedoara): a cucerit Locul I și medalia de aur la categoria de echipaj B2 și locul II la categoria de echipaj C2. Toate echipajele vasluiene de Ambulață, Atât B2 cât și C2, au fost pregătite de medicul specialist urgentist Ana Ungureanu, iar soțul ei, medicul urgentist Dan Ungureanu, a făcut echipaj cu o asistentă și un ambulanțier, la echipajul C2.
Cea de-a opta ediție a Concursului Național al Echipajelor de Ambulanță s-a desfășurat în Stațiunea Geoagiu Băi, județul Hunedoara, în perioada 13 – 16 septembrie. Prezență constantă pe podiumul acestui concurs, Echipajul SAJ Vaslui a obținut în acest an locul I la categoria B2, iar la categoria C2 – locul II. O performanță exraordinară, d ecare suntem mândri, echiajul d e;a SAJ Vaslui dovedind că, oricâte neajusuri ar fi în dotări, dacă echipa medicală medic – asistent – ambulanțier – voluntar, are dăruire și pregătire de o înaltă ținută profesională, se poate face performanță. Și performanța acestor minunați salvatori înseamnă vieți salvate, multe vieți salvate!
„Au fost două probe pentru fiecare echipaj (echipajele B2 și C2) și anume un caz medical ce trebuia resuscitat (în 15 minute – n.r) și un caz de traumatologie. Noi suntem o prezență constatantă pe podium din 2012 până azi . Am mai obținut până acum trei locuri 2 și trei locuri 3.
Anul acesta am ajuns și pe locul I. Echipajul B2 a fost format din As. Adina Bălan, Amb. Eusebiu Antonică și Vol. Dragoș Dudău iar echipajul C2 am făcut parte eu cu As. Cristina Gherman și Amb. Nicu Grigore. Toți am fost pregătiți de soția mea medicul Ana Ungureanu”, a precizat medicul urgentist Dan Ungureanu.
Conducerea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) a fost gazda evenimentului care s-a desfășurat în perioada 13-16 septembrie și care a reunit echipaje de prim ajutor din toată țara. La concurs au participat 28 de echipaje din 26 de județe și, pentru prima dată a fost invitat un echipaj din Republica Moldova. Potrivit organizatorilor, este cea mai mare participare de până acum, din punct de vedere al numărului de județe participante, respectiv 28, fiind înscrise 16 echipaje de tip C2 cu medic și 22 de tip B2, cu asistent. Concursul a constat în două probe: proba de suport vital avansat (ALS) și cea de suport vital avansat în politraumă (ATLS). Probele s-au desfășurat pe două manechine de ultimă generație, care pot simula parametrii vitali și diverse afecțiuni întâlnite la persoanele reale. Echipajele au avut 15 minute la dispoziție să rezolve cazul aplicând toate manevrele și procedurile medicale pe care le aplică la un caz real, cu respectarea ghidurilor și protocoalelor în vigoare. Probele s-au desfășurat pe două manechine de ultimă generație, care pot simula parametrii vitali și diverse afecțiuni întâlnite la persoanele reale.
- Advertisement -