spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

ALEGERI: Se cautã elevi pentru consiliile de administratie ale liceelor din judet

- Advertisement -

DOSARE…”Consiliile de administratie ale liceelor din judet au nevoie de VOI!” – acesta este îndemnul prin care elevii implicati în viata scolii sunt invitati sã devinã reprezentanti în consiliile de administratie. An de an în unitãtile de învãtãmânt preuniversitar din tarã, conform ordinului 5231 din 2015 emis de ministrul Educatiei, au loc alegeri pentru reprezentantul elevilor în consiliul de administratie. Drept pentru care, Consiliul Judetean al Elevilor Vaslui anuntã cã, odatã cu începerea anului scolar, elevii care au împlinit vârsta de 18 ani pot fi potentiali candidati în cursa pentru ocuparea functiei de reprezentant al elevilor.

”Poti influenta decizii ce privesc aspecte importante, prin dreptul de vot pe care îl detii, precum regulamentul de organizare si functionare, bugetul, curriculumul la decizia scolii (optionalele), orarul cursurilor, planul de investitii samd. În plus, vei putea face auzitã vocea colegilor tãi, problemele întâmpinate de acestia prin aducerea acestor subiecte pe ordinea de zi în cadrul oricãrei sedinte. Dat fiind cele de mai sus, dacã vrei sã militezi pentru drepturile colegilor tãi te invitãm si pe tine sã aplici pentru acest post. Urmãreste calendarul de alegeri, pregãteste-ti scrisoarea de intentie si candideazã ca elev reprezentant în Consiliul de Administratie, devenind cel care apãrã, sustine si promoveazã nevoile si interesele elevilor în forumul decizional al scolii!”, a declarat Victor Munteanu, presedinte interimar al Consiliului Judetean al Elevilor Vaslui. Cei interesati pot accesa metodologia de alegeri a elevului reprezentant în CA, aici: https://bit.ly/2N2qXV5.

Iatã calendarul alegerilor în Consiliul de Administratie

Potrivit calendarului alegerilor în Consiliul de Administratie, în perioada 10-12 septembrie au loc anuntarea si promovarea alegerilor, dar si depunerea dosarelor de candidaturã. Pe 13 septembrie sunt validate dosarele de candidaturã. În perioada 14-17 septembrie se va desfãsura campania electoralã, iar între 18 si 21 septembrie vor fi organizate alegerile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.