spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Cutremur cu morti si rãniti în orasul Murgeni! | FOTO

- Advertisement -

EXERCITIU TACTIC…Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” Vaslui a efectuat ieri, începând cu ora 11.00, un exercitiu tactic cu forte si mijloace în teren, cu tema: Interventia fortelor si mijloacelor pentru limitarea si înlãturarea urmãrilor unui seism major care a afectat orasul Murgeni. Exercitiul a avut ca obiective generale verificarea timpilor de reactie si a posibilitãtilor de interventie ale fortelor si mijloacelor tehnice conform registrului de capabilitãti, precum si, pregãtirea institutiilor care trebuie sã intervinã în cazul unui asemenea dezastru (tip de risc: cutremur, urmat de accidente, avarii, explozii, incendii, etc.).

ISU Vaslui a precizat si care a fost scenariul exercitiului: „În data de 11 septembrie 2018, orele 10.50 în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, cu durata de aproximativ 30 de secunde. Unda seismicã s-a propagat în special pe directia Buzãu – Bucuresti – Zimnicea si Tecuci – Bârlad – Vaslui – Iasi producându-se distrugeri majore la infrastructurã si pierderi de vieti omenesti. În orasul Murgeni s-au produs pierderi de vieti omenesti ca urmare a prãbusirii unor constructii de locuinte, distrugerea retelelor de alimentare cu apã, gaze naturale si energie electricã, blocarea populatiei în incinte din cauza prãbusirii elementelor de constructie si a cãilor de acces rutiere.”.

Prin situatiile tactice create s-a urmãrit angrenarea unui numãr cât mai mare de participanti, în special, din partea populatiei fiind implicati în activitate toti elevii, cadrele didactice si personalul auxiliar de la Liceul Tehnologic “Ghenutã Coman” din Murgeni, aportul acestora în reusita activitãtii fiind semnificativ. Structurile participante la exercitiu au fost: Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al judetului Vaslui, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vaslui, Centrul Militar Vaslui, Unitatea Militarã nr. 01458 Bârlad, Directia de Sãnãtate Publicã, Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui, Serviciul de Ambulantã Judetean Vaslui, UPU/SMURD Vaslui, Aquavas Murgeni, Distrigaz, Delgaz Grid si C.L.S.U. Murgeni. „Actiunea s-a încheiat cu o analizã a modului si capacitãtii de interventie în cazul producerii unei astfel de situatie, concluzia fiind cã toate fortele participante au demonstrat ca pot gestiona corect si coerent o situatie de urgentã de o asemenea anvergurã.”, a precizat plt.adj. sef Georgicã Onofreiasa, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.