spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Chinezii vor sã se înfrãteascã cu Bârladul si sã facã investitii (FOTO)

- Advertisement -

VIZITÃ OFICIALÃ… Conducerea Primãriei Bârlad a primit joi, 6 septembrie, în cadrul unei vizite oficiale de stat, o delegatie din China, condusã de Excelenta Sa Guo Ling Ji, primarul orasului Siping, Provincia Jilin. Din cadrul delegatiei au mai fãcut parte cinci înalti functionari ai statului chinez, precum si cinci directori si presedinti ai unor puternice companii din China, aflate în plin proces de testare a unor noi piete de productie si desfacere. Partea chinezã s-a arãtat foarte impresionatã de facilitãtile oferite de municipalitatea bârlãdeanã pentru noii investitori (prin Schema ajutorului de minimis), motiv pentru care ar dori, în primã fazã sã investeascã în special în sectorul agricol (fabrici de masini agricole si arendare de terenuri), dar si în cel farmaceutic, intentionând sã introducã pe piata româneascã medicamente traditionale chinezesti produse în Bârlad.

Vizita de la Bârlad a fost inclusã în programul delegatiei chineze încã de acum câteva luni, când primarul Dumitru Boros a demarat o serie de discutii cu mai multi oameni de afaceri din China care îsi desfãsoarã activitatea în România dar care au strânse legãturi cu cei din tara lor. Ulterior, la Primãria Siping (un oras considerat de talie mijlocie în China dar care are o populatie de 3,41 milioane locuitori) a fost transmisã o invitatie oficialã din partea autoritãtilor locale din Bârlad iar primarul orasului chinez, Excelenta Sa Guo Ling Ji, a rãspuns afirmativ. Trebuie mentionat cã anterior vizitei de la Bârlad delegatia va vizita (în perioada 5-9 septembrie) doar o singurã localitate din Olanda si una din Ungaria, urmând ca în România sã se mai opreascã numai la Brãila.

Întâlnirea cu primarul Dumitru Boros a avut ca principal scop stabilirea unor relatii de colaborare între cele douã orase, atât în plan economic si cultural. La discutii, din partea chinezã, au mai participat Wang Bai Zhong, secretar al districtului Tiexi, Wang Zhong Yuan, primar al orasului Shuangliao, aflat sub jurisdictia Siping, Shen Hong Ye, secretar al Zonei de Dezvoltare Economicã Siping si Jin Zi Ying, director al Biroului pentru Afaceri cu Strãinãtatea si Chinezii de Peste Mãri, al Guvernului Municipal Siping. Acestia i-au prezentat primarului Dumitru Boros pe ceilalti membri ai delegatiei, din care au fãcut parte directorul general al unei mari companii farmaceutice (cu o retea de desfacere în peste 30 de provincii din China), axatã pe medicina traditionalã chinezeascã, presedintele unei companii de bãuturi non-alcoolice cu întindere în peste 150 de orase de nivel superior prefecturilor, directorul general al unei companii de mase plastice care îsi desface produsele în toatã lumea, presedintele unuia dintre cele mai mari magazine de pe teritoriul Chinei (150.000 metri pãtrati) si presedintele fostului producãtor gigant de fabricate din sticlã Holdingul „Fuyao”, redenumit actualmente Industria Sticlei „Jin Keng”, Shuangliao, cu o piatã uriasã de desfacere în Rusia si India, pentru care produce în special parbrize auto.

Primarul Boros, încântat de vizita chinezilor

De partea cealaltã a mesei au stat alãturi de primarul Boros 14 oameni de afaceri din Bârlad, interesati sã îsi dezvolte afacerile în colaborare cu parteneri chinezi. De altfel, foarte multi dintre acestia au informat partea chinezã cã de mai multi ani au relatii comerciale solide cu China, indiferent cã vorbim despre importul de masini-unelte sau de cel al simplelor componente ale instalatiilor sanitare. „Îmi revine mie sarcina de a vã adresa multumiri în numele Bârladului pentru onoarea pe care ne-ati fãcut-o, vizitându-ne. Bine ati venit si sper sã punem astãzi bazele unei colaborãri, urmare a discutiilor pe care care oamenii de afaceri din Bârlad si Siping le vor purta, nu doar în plan economic, ci si cultural sau social. La nivel administrativ vã pot spune cã veti beneficia de tot sprijinul nostru pentru a vã putea deschide aici afaceri si implicit pentru a crea noi locuri de muncã. Vreau sã îi multumesc în special domnului primar Guo Ling Ji, care a tratat cu toatã seriozitatea propunerea noastrã de a colabora pe cât mai multe paliere, fie cã vorbim aici despre administratie sau afaceri. Convingerea mea este cã vom gãsi un numitor comun dupã întrevederea de astãzi, sau cele ce vor urma. Totodatã, vã adresez oficial invitatia de accepta demararea discutiilor de înfrãtire a oraselor Siping si Bârlad, astfel încât colaborãrile viitoare sã se materializeze pe cât mai multe planuri”, a spus primarul Dumitru Boros.

Chinezii vor sã investeascã în Bârlad

„Si eu vã multumesc pentru invitatie si vreau sã vã spun cã am ajuns la Bârlad în urma unor discutii ample pe care le-am avut cu o parte din investitorii care sunt în România, dar mai ales si cu cei care sunt aici, la dumneavoastrã, în Bârlad. Cred cã, în primã fazã, în privinta dezvoltãrii afecerilor ar trebui sã punem la aceeasi masã cât mai multi oameni de afaceri chinezi si bârlãdeni, întrucât, nu vã ascund faptul cã, noi suntem foarte interesati sã investim la dumneavoastrã. Primesc propunerea de înfrãtire a oraselor noastre, pe care o gãsesc extrem de interesantã”, a spus Excelenta Sa Guo Ling Ji.

Concluzia întâlnirii, care a durat aproape douã ore, a fost cã partea chinezã s-a arãtat foarte impresionatã de facilitãtile oferite de municipalitatea bârlãdeanã pentru noii investitori (prin Schema ajutorului de minimis), motiv pentru care ar dori, în primã fazã sã investeascã în special în sectorul agricol (fabrici de masini agricole si arendare de terenuri), dar si în cel farmaceutic, intentionând sã introducã pe piata româneascã medicamente traditionale chinezesti produse în Bârlad. De mentionat cã discutiile în privinta acestor aspecte sunt, în acest moment, în fazã incipientã, între cele douã pãrti stabilindu-se si alte întâlniri.

(Material realizat cu ajutorul Biroul de Presã al Primãriei Municipiului Bârlad)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.