OPORTUNITATE… Vasluienii care vor sã învete cum sã îsi deschidã o afacere si, mai ales, cum sã aibã succes cu aceasta, se pot înscrie în programul de antreprenoriat Nord Est Startup. În cadrul acestuia, participantii vor avea parte nu doar de o experientã de dezvoltare personalã si sansa de a obtine finantare nerambursabilã – 144.400 lei. Pe parcursul proiectului, acestia vor primi servicii gratuite de consultantã si vor participa la simulãri de business care sã îi ajute sã-si stabileascã strategia pe care o au de urmat, astfel încât sã-si îndeplineascã obiectivele.
„Stim cã drumul de la idee pânã la succes în afaceri e lung si provocator, de aceea ne-am propus sã îi sprijinim pe oameni. Prin programul nostru îi vom cãlãuzi pas cu pas în universul antreprenoriatului, astfel încât, la final de program, sã stie cum sã îsi contureze un plan de afaceri viabil. Programul este conceput astfel încât sã-si activeze initiativa, sã-si dezvolte încrederea, sã îi antreneze pentru dezvoltare continuã si atragere de resurse. Sã îsi dezvolte abilitãtile de vânzãri, deprinderile financiare si orientarea cãtre solutii”, anuntã managerul de proiect. Participantii vor parcurge urmãtoarele module: Initierea afacerii. Validarea ideii. Modelarea de business. Decizii initiale. Finantare initialã. Marketingul afacerilor mici în era digitalã. Decizii. Instrumente. Strategie si tactici. Managementul strategic al afacerilor. Vânzãri în era digitalã si a IT în cadrul afacerilor mici. Management financiar. De la finantarea initialã la managementul fluxului de numerar si al activelor. Resursele umane în startup. Cultura organizationalã. Tendinte. Comunicarea antreprenorialã. Motivare. Negociere. Pitching. Networking. Rolul tehnologiei într-o afacere. De la core business la enabler. Cursul este acreditat ANC, iar la final cunostintele acumulate vor fi recunoscute de cãtre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice si Ministerul Educatiei Nationale. Diploma se bucurã de recunoastere atât la nivel national cât si în Uniunea Europeanã.
Planul de afaceri poate fi finantat prin schema de minimis pe care o oferã Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020
„Cel mai important este cã, la final, vor avea un plan de afaceri. Vor sti ce au de fãcut pentru a-si îndeplini visul. Planul le oferã claritate pentru a-si pune în practicã si a-si dezvolta ideea de afacere. Iar dacã merg mai departe, pot obtine finantarea pe care o oferim pentru START. Împreunã vom dezvolta aceastã idee, astfel încât, dacã vor reusi sã convingã juriul, planul de afaceri va fi finantat prin schema de minimis pe care o oferã Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020. Vor primi 144.400 lei, capitalul de început. Pe parcursul a 6 luni vor primi servicii gratuite de consultantã. Împreunã cu traineri specializati, vom realiza simulãri de business care sã îi ajute sã-si stabileascã strategia pe care o au de urmat pentru a-si îndeplini obiectivele”, mai precizeazã managerul de proiect. Cei care vor sã se înscrie, trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele criterii: cetãtenie românã si resedinta în regiunea de dezvoltare Nord-Est; persoane fizice care intentioneazã sã înfiinteze o afacere non-agricolã în mediul urban în scopul creãrii de noi locuri de muncã; vârsta cuprinsã între 18 si 65 de ani. Nu pot face parte din grupul tintã tinerii NEETs (care nu urmeazã nicio formã de învãtãmânt si nici nu au un loc de muncã) cu vârsta între 16 si 24 de ani; statut pe piata muncii: someri, persoane inactive (de ex. studenti, persoane casnice), persoane care au un loc de muncã si persoane care desfãsoarã o activitate independentã (persoane fizice autorizate, titulari ai întreprinderilor individuale si membrii întreprinderilor familiale). Mai multe informatii despre acest proiect, pe site-ul nord-est-startup.ro, acolo unde se gãseste si formularul de înscriere.