spot_img
20.3 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Marius Obreja, un pompier salvator a plecat la îngeri!

- Advertisement -

DOLIU…Tragedie fãrã margini în rândul Detasamentului de pompieri din Bârlad si în familia tânãrului pompier Marius Obreja, care a decedat vineri seara. La numai 45 de ani, Marius Obreja a pierdut lupta cu moartea, boala nãpraznicã de care suferea l-a rãpus. Marius Obreja, care timp de nouã ani a salvat vieti si a luptat cu focul alãturi de alti pompieri din Bârlad, n-a mai avut putere sã lupte pentru viata sa. A plecat la cer, spre disperarea sotiei sale, politist local în cadrul Politiei Locale Bârlad si a celor doi copii, un bãiat si o fatã. Mâine, Marius Obreja va fi înmormântat cu onoruri militare, asa cum meritã un salvator care a plecat la cer!

Pompierii iubesc si respectã viata. Aceasta le dã curajul si puterea de a lupta cu flãcãrile si cu moartea, cu natura si timpul. Nu poti cunoaste filosofia de viatã a acestor oameni decât dacã stai mai mult timp cu ei. Dupã câteva zile petrecute într-o unitate de pompieri îti dai seama cã cel mai rãu lucru care li se poate întâmpla este sã ajungã prea târziu. Pompierii sunt permanent pusi la încercare, pusi în situatia de a da dovadã de curaj. În seara de 31 august, odatã cu sfârsitul verii, o inimã bunã a încetat sã batã, un suflet luptãtor s-a ridicat la cer! Pompierul Marius Obreja a murit la nici 45 de ani, lãsând în urmã o familie încremenitã de durere: o sotie si doi copii, care erau sufletul lui si pentru care a luptat cu boala atât de cumplitã, uimind medicii care îl tratau cu dorinta sa de a se face bine, de a trãi pentru copiii lui. Primele semne de boalã au venit la sfârsitul anului 2015, când a început sã se simtã din ce în ce mai rãu. Marius a tot amânat vizita la medic pentru cã era ocupat cu achizitionarea unei locuinte, prin programul „Prima casã”. Marius Obreja a fost diagnosticat la începutul anului 2016 cu neoplasm pancreatic, spre stupefactia lui si a familiei sale. A fost operat de douã ori la Spitalul de Urgentã Bucuresti, iar anul acesta în ianuarie a fost din nou operat. Însã moartea a fost mai tare decât vointa lui si a familiei: l-a învins, pe 31 august, dupã ce timp de trei sãptãmâni a agonizat la spitalul din Bârlad, luptând incredibil pentru a trãi, uimind medicii cu felul în care s-a agãtat de viatã, ca sã fie alãturi de copiii lui.

„Camaradul nostru ne vegheazã acum din ceruri”

„Nici nu pot sã vã vorbesc despre Marius la trecut, pentru mine el n-a murit, este ca si cum ar trãi. A fost un pompier extrem de serios, implicat, un familist convins, un bun camarad si prieten pentru colegi, am numai cuvinte de laudã la adresa lui. Desi se spune cã despre morti vorbesti numai de bine, la el chiar asa este, totul era la superlativ. Suntem profund mâhniti, nu ne vine sã credem cã a plecat dintre noi, tot timpul am sperat cã va fi bine, cã se va vindeca. Acum camaradul nostru cel serios si bun ne vegheazã din ceruri. Dumnezeu sã-l ierte”, a precizat col. Cristian Lãcãtusu, comandantul Detasamentului de Pompieri Bârlad. Col. Lãcãtusu a mai spus si cã Marius Obreja va fi înmormântat cu onoruri militare, asa cum meritã un pompier desãvârsit cum a fost el. Vã reamintim cã Marius Obreja a fost pompier timp de nouã ani, el activând si la SMURD si la detasamentul de incendii. A început ca gardian la Bârlad, apoi a ajuns la Politia Comunitarã, iar din 2007 a fost pompier. A participat la nenumãrate stingeri de incendii, salvând bunuri si vieti omenesti din foc. Este depus la Biserica „Sf. Dumitru” din Bârlad, iar înmormântarea va avea loc cu onoruri militare, mâine la orele 11.00. Cortegiul funerar va pleca de la Biserica „Sf. Dumitru” cãtre Cimitirul „Eternitatea” din Bârlad, unde Marius Obreja se va odihni pentru eternitate. Dumnezeu sã-l ierte!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.