spot_img
18.6 C
Vaslui
29-sept.-2024
spot_img

Profesorii vasluieni au sansa de a deveni formatori CRED

- Advertisement -

CONCURS…Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui a publicat informatii importante pentru profesorii care doresc sã devinã formatori în cadrul proiectului CRED – „Curriculum relevant, educatie deschisã pentru toti.” Cele douã tipuri de posturi scoase la concurs – în fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare, respectiv în fiecare judet, de cãtre Casele Corpului Didactic din judetele Botosani, Brasov, Buzãu, Cluj, Olt, Teleorman, Timis si din Municipiul Bucuresti, în calitate de parteneri în cadrul proiectului – sunt Expert formare ciclul primar si Expert formare ciclul gimnazial, criteriile de selectie fiind legate de competentele si performantele necesare în cadrul proiectului. Vor fi selectati în total 570 de formatori din toatã tara, care se vor implica în livrarea programului de formare continuã acreditat altor dascãli, la nivelul judetului pentru care aplicã, în cazul de fatã Vaslui.

Candidaturile pot fi depuse pânã la data de 12 septembrie 2018, ora 15:00, la sediile celor 8 parteneri, mai precis Casele Corpului Didactic mentionate anterior. Selectia constã în parcurgerea a douã etape. Prima probã – eliminatorie – constã în verificarea eligibilitãtii administrative a dosarelor. A doua probã este cea de evaluare a dosarelor. Fiecare formator selectat se va implica în livrarea programului de formare continuã acreditat destinat cadrelor didactice din învãtãmântul primar, respectiv învãtãmântul gimnazial (în total 55.000 cadre didactice din învãtãmântul preuniversitar, dintre care 15.000 cadre didactice din învãtãmântul primar, respectiv 40.000 cadre didactice din învãtãmântul gimnazial), la nivelul judetului pentru care aplicã, în cazul de fatã Vaslui. Profesorii trebuie sã stie cã o persoanã poate candida pentru un singur post de formator în cadrul apelului de selectie, iar pentru a dobândi aceastã calitate, candidatii declarati admisi au obligatia de a participa si absolvi programul de formare a formatorilor, acreditat de cãtre Institutul de Stiinte ale Educatiei, partener în cadrul proiectului. Selectia formatorilor este realizatã în mod public si transparent si are în vedere principiul asigurãrii de sanse egale, procesul de selectie nepermitînd discriminãri de sex, nationalitate, apartenentã etnicã sau religioasã etc. Bineînteles, existã mai multe conditii de eligibilitate pe care trebuie sã le îndeplineascã persoana care îsi va depune candidatura pentru unul din cele 570 de posturi de formatori. Cei interesati pot gãsi mai multe informatii pe site-ul Inspectoratului Scolar sau pe pagina Ministerului Educatiei.

Ce este CRED?

Proiectul „Curriculum relevant, educatie deschisã pentru toti”- CRED este un proiect de anvergurã pentru sistemul educational românesc, fiind totodatã cel mai important proiect al Ministerului Educatiei Nationale ce vizeazã învãtãmântul preuniversitar. Acesta este cofinantat prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020. Proiectul îsi propune ca principale obiective aferente activitãtii de formare: proiectarea si derularea predãrii-învãtãrii centrate pe formarea de competente în contextul noului cadru curricular national; facilitarea predãrii-învãtãrii centrate pe elev; abilitarea curricularã/formarea a 55.000 cadre didactice din învãtãmântul primar si gimnazial pentru o abordare metodologicã centratã pe competente cheie; abordarea integratã (în sensul realizãrii conexiunilor cu viata realã) si inovatoare a noului cadru curricular; promovarea si respectarea diversitãtii; asumarea de cãtre scoalã/profesori a unor roluri complementare celui de profesor la clasã, cu accent pe consiliere, mediere socialã, facilitarea învãtãrii în contexte nonformale si informale de educatie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.